Starševski čvek

Pa imamo še en referendum!

Default avatar
Še preveč blag je tale zakonik, tako da so naredili veliko neumnost, da ga dajejo na referendum. Naslednji ima, da gre do konca!

Seveda grem (če bo, čeprav mislim, da če je kaj pameti v tej državi, tega referenduma NE BO, pa če se jih ne vem koliko še podpiše) in seveda bom ZA sprejem. Bo sicer dlje časa trajalo, da bo naslednji manj kompromisen, ampak vsaj nekaj naj se v tej zahojeni državi premakne, za boga!
Default avatar
Vsak referedum bi lahko nadomestil eno proizvodno tovarno. Zakoni pa so nepotrebni, naj se vlada in zakonodajni aparati držijo 10. božjih zapovedi.
Default avatar
Zaenkrat še nimamo referenduma, ker bi se na tem referendumu spodbijala ustavna pravica do enakosti državljanov ne glede na raso, vero, spolno usmeritev etc. Tako da bo šla pobuda za referendum prej na ustavno sodišče, to pa lahko odloči, da referenduma ne bo. Ni nujno, da bo ustavno sodišče tako odločilo, ampak pustimo se presenetiti.

In v primeru, da referendum bo, bom seveda glasovala za sprejeti zakon, kako pa drugače. Po mojem je sicer zakon v taki obliki beden kompromis v tistih členih, ki se nanašajo na homoseksualna partnerstva, in jaz kot zadrt levak menim, da s fašisti ne kaže sklepati nikakršnih kompromisov glede človekovih pravic, ampak kljub temu zakon v tej obliki predstavlja korak naprej in ga zato kaže podpreti.
Default avatar
[quote=""copy paste komentarja""]
KAJ NE BODO ZBRALI TOLIKO PODPISOV, pri nas so jihi zbirali kar pred cerkvijo po maši. Ko sem odklonil podpis in izjavil, da zakon podpiram, so me pa ostali "verniki" gledali postrani, kot da bi sredi Nemčije v času Hitlerja izjavil, da ne podpiram gonje proti Židom.
[/quote]

Verniki my ass!
Default avatar
Zakonik je korak nazaj v razvoju družbe. Je poskus razvrednotenja in redefiniranja družine, ki je ena sama: oče, mama in otroci. Je poskus manipuliranja z otroki, ki bodo objekt in ne subjekt. Je slepa ulica vrednost in morale.

Zato bom glasoval seveda proti, saj zakon omogoča še bolj dekadentno in nemoralno družbo.
Le zakaj se moramo podrejati izraziti manjšini. Ustavno sodišče je že dvakrat omogočilo referenduma s podobno vsebino, zato ne vidim zadržkov. Gre za temelj slovenske družbe. Ali bomo ostali pokončen narod s svojo tradicijo in normami ali pa se nam obeta dekadenca in razkroj družbe zaradi marginalnih skupin družbe.

Že eno samo gnilo jabolko v gajbi lahko povzroči gnitje vseh. Ne dopustimo, da bi se to zgodilo.
Default avatar
Podpiram normalno, zato sem proti - upam, da bo referendum. Ker pa bo itak padel, bi bilo že enkrat pravično, da ga plačajo tisti poslanci, ki so za Družinski zakonik glasovali. Sploh sem mnenja, da bi pri referendumih moralo veljati načelo uspeha - torej naj ga plača tisti, ki izgubi - kar je v skoraj, če ne celo vseh primerih pozicija, ki je glasovala za, ne pa opozicija, kot nekateri menijo.
Default avatar
Daj, razloži mi, kako in v čem lahko družina, ki je drugačna od tvoje, degradira tvojo.
Default avatar
komandir je napisal/a:
To se bere kot da je homoseksualnost nalezljiva. A je res?
Default avatar
Niso kleriki nekoč trdili tudi, da se sonce vrti okrog zemlje in je to edina prava in možna resnica?
Default avatar
glede na to, da ima skoraj ves razviti svet te stvari dokaj dobro urejene, tudi posvojitve otrok istospolnih, se mi zdi zakon premalo liberalen.
Default avatar
b2 je napisal/a:
SDS naj plača, pa (glede na citiran komentar zgoraj) cerkvi vzet zanj kakšen gozd. Ali vsaj otok!

Zadeva je bila demokratično izglasovana ... nekateri bi pa očitno raje, da o vsem v državi ne odločajo politiki, ampak ulica!

Nesposobneži!

Ne znajo zlobirat dovolj glasov proti, znajo pa neumen narod zmanipulirat - kar je načeloma lažje kot prvo.

Ovce!
Default avatar
Le kakšna je to vlada, ki ji ljudstvo vedno znova na referendumih pove, da sprejema zanič zakone ? Ta je spet eden od njih.

In vi bi zamenjali ljudstvo ?
Default avatar
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042453895

mah, veste kaj ... naj gre pri vaši naslednji maši še ena puščica naokoli, pa namesto za žepe cerkvenjakov vrzite kakšnega papirnatega (se ne spodobi žvenketanje v 'svetem' hramu) za referendum.

Tako se pa lahko gremo, ja!
Default avatar
komandir je napisal/a:
Ti in tvoji niste zame nobeno 'ljudstvo'. Pejte nazaj v leto 0!
Default avatar
ALI SO TO VARČEVALNI ALI ZAPRAVLJALNI UKREPI?

[hr]
Medtem, ko govorijo o tem, kako bo treba znižati državne izdatke letos za 450 EUR, razpisujejo dodaten referendum. Zakaj ne bi zdaj, ko je ta kriza in se mora Slovenija končno izmotati iz krize in prevelikih deficitov, začasno prepovedali referendumov? Ustava državi to omogoča, pa tega ne stori. Zakaj?

Citiram prvi odstavek 16. člena Ustave RS, ki v izrednem stanju, kamor sodi tudi ta kriza, omogoča začasno omejitev človekovih pravic, med katere spada tudi pravica do referenduma:

16. člen

(začasna razveljavitev in omejitev pravic)S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju. Človekove pravice in temeljne svoboščine se smejo razveljaviti ali omejiti le za čas trajanja vojnega ali izrednega stanja, vendar v obsegu, ki ga tako stanje zahteva, in tako, da sprejeti ukrepi ne povzročajo neenakopravnosti, ki bi temeljila le na rasi, narodni pripadnosti, spolu, jeziku, veri, političnem ali drugem prepričanju, gmotnem stanju, rojstvu, izobrazbi, družbenem položaju ali katerikoli drugi osebni okoliščini.

Ali je res naša vlada tako nesposobna, da ne zmore izvesti teh ukrepov?
Default avatar
ALI SO TO VARČEVALNI ALI ZAPRAVLJALNI UKREPI? je napisal/a:
Oprosti, no, ampak nimamo ne izrednega ne vojnega stanja, tako da tole pade v vodo.
Default avatar
Smo velika večina ljudstva, ki postaja počasi že malo sita nenehnega blatenja s strani navidezne avantgarde, ki se je že večkrat pokazala kot povsem nesposobna. Prav bi bilo, da bi že enkrat utihnili v svojih neizmernih žalitvah večine ljudi v tej deželi, ki imajo vsaj zdravo pamet.

Zato pa je v tej državi tako kot je. Ker mora biti večina vedno tiho. Morda bi že bil čas, da se ta večina oglasi. Ko se bo oglasila, boste pa stisnili rep med noge (ki jih imate že itak kratke zaradi nenehnega laganja) in zbežali. Kot vedno.
Default avatar
Zakon ni slab. Sem proti posvojitvi otrok s strani istospolnih partnerjev, vendar mi je rešitev o posvojitvi biološkega otroka partnerja zelo všeč.
Formulacija družine v zakonu mogoče res ni najbolj posrečena, ampka idealno za vse ne bo nikoli. Zakon nikomur nič ne jemlje.ž
Upam, da do referenduma ne pride, če pa, glasujem za.