Forum.Over.Net

Starševski čvek

dedovanje

Default avatar

melisssa

Kaj bi vi naredili, da bi kar naenkrat dobili obvestilo neke odvetniške pisarne, kjer bi pisalo, da ste takrat pa takrat vabljeni na razpravo za dedovanje, ker vam je oseba ta in ta nekaj zapustila. vi bi tja šli, ker nebi vedeli zakaj se točno sploh gre, tam pa bi izvedeli, da vam je nekdo zapustil hišo vredno skoraj pol milijona € plus še skoraj 100.000€ gotovine. edina fora, da to vi dejansko dobite je če se strinjate, da boste vsakemu od otrok - 3 otroci, takoj naslednji dan na njegov trr nakazali po 10.000€ kar se bo tudi preverilo. če se s tem ne strinjate gre hiša v prodajo ter se celoten denar okrog 600.000€ nakaže na razne dobrodelne organizacije. če se odločite da sprejmete vam ostane hiša ter cca 70.000€ gotovine. hiša je v tujini, prodati ter oddajati je pa ne smete, ker tako tudi piše v oporoki.

bi sprejeli ali ne?
Default avatar

pikica pokica :-)

halooooooo itak da bi!!!!
Default avatar

Marella

Odvetnika poiskali?
Vem za primer, ko je bilo v oporoki zapuščeno možu, po njegovi smrti na bi šlo pa sestrični, pa so zadevo ovrgli. Ker ko podeduješ, je tvoje in lahko sam razpolagaš s tem.
Odvetniki ponavadi bolj poznajo razne trike in ozadja in lahko tudi pridobijo več časa, če ga rabiš za razmislek. Ker takole na prvi pogled se tole zdi kot nigerijsko pismo.
Default avatar

fda

Da ti iz prve roke povem, da se glede dediščine ne gre k odvetniku ampak na okrožno sodišče, ki razpiše zapuščinsko obravnavo. Tja so vabljeni vsi dediči, ki so v vabilu tudi pozvani, naj prinesejo potrdila o lastniptvu, računih, oporoke itd.
Oporoke pri notarjih preveri sodišče samo.
Tole zelo diši po nategu.
Default avatar

Barca

Ime odvetniške družbe in del tega obvestila o dedovanju bi vtipkala v google in velika verjetnost je, da bi ugotovila, da je takih dedičev kar precej :(
Default avatar

melisssa

to za dedovanje nisem jaz dobila, ampak od kolegice mami. podedovala naj bi po neki teti, stari teti, nevem točno. hočem to povedat, da je ženska to zavrnila, ker je hotela vse obdržat zase. ni hotela otrokom dati tistih 30.000€ ki bi jih morala nakazati. ogromno bi ji ostalo, ampak ker ji nebi ostalo VSE je gladko vse zavrnila. doma pa vsi na minimalcih in se komaj preživljajo. otroci ter mož ji sedaj fajn zamerijo vse skupaj.
Default avatar

Marella

Ona bi torej izgubila 30000 evrov, ki jih že ima, da bi dobila bajto, daleč stran, ki jo lahko samo sama uporablja. Kaj pa naj bi z njo? Bajta ki stane 600000 ima vsaj 500 evrov stroškov mesečno ali pa še bistveno več, če moraš najemati še vzdrževalca, upravnika, vrtnarja, vprašanje letnih davkov na premoženje in pisanja davčne napovedi... Ni nujno naredila tako butasto. Da bi pa lahko bolje presodili, bi rabili več podatkov.
Default avatar

brklc

Samo moje mnenje: zdravljenje potrebujete. Pohlep vas daje.

Pa brez zamere.
Default avatar

melisssa

vsi stroški za vzdrževanje hiše bi se krili z nekega posebnega računa, na katerega je gospa šparala in je kao zraven z hišo. tako da v hišo ji nebi bilo treba vložiti čisto nič. hiša drugače menda sploh nima nekega prostora naokoli tako da vrtnarja ne potrebuješ, nima bazena. hiša ima kuhinjo, 2 kopalnici, 4 spalnice, dnevno sobo, stopnišče, malo hodnika. fora je menda v tem, ker je samo oprema v hiši vredna ogromno denarja. od zunaj menda izgleda pač bajta ko bajta, ni vila. ko pa prideš notri te pa od opreme,luksuza skoraj kap zadene.
Default avatar

in kaj bi z njo?

ČE je hiša daleč vstran v tujini in se ne misliš preseliti v njo, je ne smeš prodat in ne smeš dati v najem, kaj pa si naj sploh začne z njo?
Default avatar

Marella

Torej bi ta starejša gospa za 30.000 dobila za uporabo luksuzno hišo v tujini /ki jo rabi ali pa ne/ finančno bi se pa okoristili šele njeni dediči, ki bi jo prodali po njeni smrti? Ali niti tega ne bi smeli?
Default avatar

fda

Glede na to, da so na minimalcih, predvidevam, da nimajo kar tako odveč 30.000 za tiste 3 otroke? Od kod pa naj bi jih dobili, če hiše potem niti ne smejo prodat ali oddat? Kaj bi pa počeli z njo? Se vozili vsak vikend tja z minimalno plačo?
Default avatar

melisssa

ne hiša mora ostati v družinski lasti, če bi ponudbo sprejeli,seveda, ampak je niso. tako se je pa hiša že prodala in vseh 570.000€ je šlo v dobrodelne namene. hiša ni ne vem kako daleč stran, sam čez mejo.
Default avatar

Marella

Ampak dejansko to ni ne vem kako dobra ponudba. Če nisi fiksiran na to, koliko je hiša vredna, ker če je ne smeš prodati, je lahko 1 evro ali pa 100 milijonov, pa ni razlike.
Čeprav nekoliko dvomim, da je mogoče za generacije vnaprej onemogočiti prodajo hiše. Mislim, da je to samo za ameriške filme, da zagotovijo zaplet. Ne verjamem, da je mogoče za toliko kolen naprej diktirati, kaj se sme početi s hišo.
Default avatar

Barca

Težko verjamem, da bi otroci kar mirno gledali in ne bi vsaj poskušali spodbijati take oporoke..
Default avatar

mandarine tree

Ne verjamem zgodbici niti v sanjah. Kakšna bolna oseba bi se šla take fore, še imeti kontrolo in psihirati ljudi po smrti...jaz bi se tudi odrekla.
Default avatar

Japajade

Taki zgodbici ne bi verjela niti za trenutek - po moje cisti nateg.
Default avatar

Aero

Nateg. Zakaj pa enostavno ne zapusti vsakemu otroku 10.000€ ostalo pa tebi? Kolikor vidim moraš 30.000 € nakazati preden boš dobila karkoli.

Mene je pa kontaktirala po mailu ena gospa iz afrike, mislim da je tam celo neka ministrica, da rabi mojo pomoč pri prenosu 10 mio. dolarjev. Jaz ji samo posodim svoj račun in ona mi da 10% zneska, torej miljon dolarjev. Ampak ker sem skromen te ponudbe nisem sprejel, če pa kdo želi tak dober posel, mu pa lahko pošljem njen mail. Zadeva je 100% resnična.
(upam da ste vsi dojeli da se šalim...)
Default avatar

precej slaba zgodba

Po naši zakonodaji svojim dedičem ne moreš diktirati, kaj smejo in česa ne smejo početi z dediščino. Če jim nekaj zapustiš, potem oni to prejmejo v last in ne samo v skrbništvo. In lahko tudi porodajo, če jih je volja. Morda je v kakšni drugi državi tudi drugače, ne rečem.

Taka hiša zame ne bi imela nobene uporabne vrednosti, predstavljala bi mi samo obveznost. Seveda bi bilo treba vsako leto plačati tudi davek na posest nepremičnine, česar ni nihče omenil. In od kje dobiti denar za plačilo davka, če si na minimalcu, hiša ti pa ne ustvarja nobenega denarnega toka? Tudi jaz bi se taki 'dediščini' takoj odrekla.
Default avatar

megaboy

Takšne oporoke so pri nas neveljavne, tko da gre v tem pisanju zagotovo za nateg.