Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Španija in Portugalska?

Default avatar

potovalna mrzlica

Pozdravljeni,
letos poleti bi s fantom rada prevozila Španijo in Portugalsko, pa me zanima, če mi lahko kaj praktičnega svetujete; je pot izvedljiva z malo starejšim avtomobilom srednjega razreda? Ustavljala bi se v kampih, pa tudi v avtu bi kdaj prespala, nisva ravno izbirčna; glavno, da čimveč vidiva.
Je že kdo bil pa bi nama svetoval, česa res ne smeva preskočiti? Računala sva nekje na dobra dva ali tri tedne, je to dovolj časa?
Saj vem, da malo nerodno sprašujem, a upam, da se najde kakšna dobra in izkušena duša, ki mi bo odgovorila.
Najlepša hvala
Default avatar

LENAHE

To je kar malo časa za obe državi. Mi smo potovali 20 dni, pa nam je bil glavni cilj Portugalska od Porta do Evore. Pri vižnji tja smo si ogledali le Andoro (1 dan), tako da je vožnja do meje s Portugalsko trajal 3 dni (Berganca bolj na severu). Nazaj pa tudi samo skozi Španijo ter 1,5 dneva Avinon v Franciji. Tudi mi smo le kampirali.
Default avatar

Lunca22

Za tako kratek čas bi ti jaz predlagala drugo rešitev. Do Španije z letalom. Verjemi, da boš dala manj za let.karto, kot pa bi te prišel benz od Slo do Španije. Benz je drag in to bi vama bil zelo velik strošek. Potem pa v Španije avto v najem in dalje do Portugalske. Al pa magari v Italiji na trajekt do Španije.

Pot od Slo do Španije bi bila zelo draga in dolga. In če imata na voljo samo 2 tedna se izgubljeni čas pozna.
Default avatar

miika

Živjo,

2 tedna je absolutno premalo, 3 pa tako tako. Midva sva porabila 10 dni za celo Portugalsko in sva tja priletela z letalom nato pa z rent a carjem sla po celi Portugalski.
Portugalska: ne smes zamuditi Evore, Lizbone, Sintre, Cabo da Roce, Porta, lep je tudi Tomar in Fatima - ampak, to so rovte in naceloma jih lahko izpustis.
Na jugu so noro lepe plaže - oranzno vse, klifi. Samo poleti zna biti guzva. Mesta na jugu so pa bolj novodobna in nic posebnega, ker je bil leta 1953 cunami in je stare ribiske vasi odnesel.

Španija je pa zgodba zase. Andaluzija je zakon.

Nasploh vsi ti kraji, tudi Cinque terre, Toscana, Provansa so narejeni za uzivanje in ne da hitis in se pofockas povsod. Zato premisli, ker manj je v tem primeru lahko več.

Lp

M
Default avatar

kjskj

agree s predhodnico, midva z možem sva šla do porta z letalom, v portu ostala 2 dni, potem najela avto za 14 dni in prevozila celo portugalsko....avto oddala v taviri. malo poglej cene najemov, midva sva imela avto najet od Budgeta, plačala Punta, dobila novega Golfa.) Iz tavire sva šla z busom do seville, si ogledala še sevillo, jerez de frontira in cadiz pol pa domov. Spala sva po hostlih, so bili takrat zelloooo poceni (hostli v režiji Hostelling International)...glede krajev pa...ti je že moja predhodnica naštela...res so to lepi kraji...midva sva bila še v manjših mestecih....meni je pokrajina alentejo sploh sanjska. Ja, to je bilo najino poročno potovanje pred 6 leti in imam nanj res lepe spomine.
Default avatar

potovalna mrzlica

Joj, hvala vsem za tako hitro pomoč, čeprav moram malo potožiti: najbrž sva si s fantom malo naivno predstavljala, da pa le ni tako zelo daleč....Se bojim, da bova morala še enkrat fajn razmislit... Navajena sva šparovnih potovanj, zato se nama je nekako zdelo, da bo najbolj z avtom.
miika, ti si rentala avto za po Portugalski, ampak, če sem prav razumela, si šla tudi v Španijo...Kako?
kjskj, ti si šla tja z letalom, kako pa nazaj? Se mi splača kupiti povratno karto za npr. Porto in torej pogledati "samo" Portugalsko, ali pa bi se dalo videti kaj več in se vrniti iz Španije?
lenahe, tudi tebi hvala - vi ste še najbolj blizu tistemu, kar sva nameravala midva...
Uh, danes zvečer bova napela možgane in vrtela prstek po zemljevidu.....
Default avatar

lenahe

Mi gremo na pot vedno z avtom in šotorom (2odrasla+2otroka). Prevozili praktično večji del Evrope , šli tudi na sever. Pot na Portugalskem smo pričeli v Breganci (super kamp ob vodi), nadaljevali v Porto (3 dni), nato pa proti Lisboni (4 dni) ogledali Coimbro, Fatimo, Tomar, Batalho, Alcobano, Obidos pa še kaj (spali v kampu v Nazaretu). Za Lisbono in okolico smo 4krat prenočili v kampu v Lisboni (rt Capo di Roca, Sintra, Estoril, sama Lisbona je prečudovita), nazaj gredo proti Španiji smo si ogledali še Evoro in nato vožnja čez Španijo ter še postanek v Franciji (2dni Avinon) - to je bilo najdražje na vsej poti.
Default avatar

mama283136

se strinjam, premalo časa. za hec sem vnesla na Ryanair datume in mi je ven vrglo tole:
Going Out: 13/07/2011 21:50hrs
Trieste - Valencia
2 x Adult 25.98 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR
EU 261 Levy 4.00 EUR
2 x Web Check in 12.00 EUR
Coming Back: 27/07/2011 19:15hrs
Valencia - Trieste
2 x Adult 73.98 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR
EU 261 Levy 4.00 EUR
2 x Web Check in 12.00 EUR

Total Cost 131.96 EUR

tako da premislita, če ne bi res letela tja in rentala avto
pa lepo se imejta, mi gremo tudi v Španijo letos
Default avatar

še boljše

Od Valencie do Lizbone je cca 1.000 km. Tko da je po moje boljša varianta letet iz Benetk v Sevillo, je za isti termin kot zgoraj 200 evrov, maš pa pol manj poti do Lizbone.

Vsekakor je pa dva do tri tedne premalo za Portugalsko in še Španijo zraven, če hočeš kaj videt, ne se samo vozit okoli.
Default avatar

miika

Živjo

veš kaj, midva sva šla samo Portugalsko 10 dni. Španija, Provansa, Italija pa posebej.
Itak je vse blizu in imaš še ogromno časa v lajfu, da vse to vidiš. To so potovanja by the way! Ni zahtevno niti finančno hudo.
Kar se tiče Portugalske. Midva sva priletela v Lisbono, rentala toyoto yaris - bil pocen, ker je easy yet mel neke ugodnosti še za rent a car (to je blo leta 2006, ne vem kako so zdaj leti na portugalsko). Midva svaletela iz Milana, ker sva mela prevoz do tja.

No potem sva šla pa iz Lizbone na S in nazaj dol na J in nazaj v Lizbono.
Mas pa tut varjante, da avto pustis na drugi lokaciji, kjer si ga prevzel.

Toplo ti pa priporocam, da se v teh krajih ne gres prevec sparovnih varjant. To je treba it ven kaj pojest, kava je super, vino tudi, pa nujno na vecer fada!!!

Saj pravim, manj je več!

Uživajta

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net