Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Na testu: Peugeot 3008 2.0 HDi auto

Default avatar

600

koliko prestav ima ta avtomatik? a ima dvojno sklopko kot nemški DSG?
Default avatar

sončica_najlepša

v opremi ima 3008, kakor mi je rekel prodajalec, tud stekleno streho. nisem hotela izpasti neumna, a se ta streha odpira? tko, da se zrači, ker je res čez cel avto?
Default avatar

stokalica

kolikšna je poraba 3008 v praksi? kaj pa v primerjavi s picassojem z enako velikm motorjem?
Default avatar

mašinca prava

enkrat bo moj, mi je lepši k 5008 al pa 4008
Default avatar

danone

koliko zvezdic ima 3008? v mislih imam ncap teste?
Default avatar

lušn je

meni je tudi lušn, poleg RCZ-ja na seznamu želja :)
sedaj bo treba zgurati 307sw do konca.
Default avatar

steklena streha

men so peugeoti všeč zaradi teh steklenih streh. naš 307 sw jo ima... ni lepšega kot zvečer z morem v kampu zvezde gledat, če je zun hladno :D
Default avatar

Silvo

Odločam se za model 1,6THP 156 z avtomatskim menjalnikom.Kakšno je vaše mnenje glede menjalnika.Testno vozilo sem preiskušal enako kot vi žal pa se bencinskega modela z a-menjalnikom ne da dobiti na preiskus.
Default avatar

IztokFranko

Silvo, tudi sam še nisem vozil te kombinacije. Vendar lahko povem, da me je avtomatski menjalnik pri 3008 dizlu navdušil s svojim tekočim delovanjem.
Motor 156 THP sem vozil pred tem v kombinaciji s 6.stopenjskim ročnim menjalnikom. Z motorjem sem bil zadovoljen, kakor najbrž že veste, je bil razvit pri BMW-ju za model MINI. Zato ponuja dovolj moči ter navora tudi že za zahtevnejše uporabnike. Kakor se spomnim tudi poraba ni bila za takšen motor nič kaj pretirano visoka.

Vsekakor je kombinacija 1.6 THP in avtomatik meni osebno pisana na kožo. Res pa je, da je to ena dražjih opcij, če je trenutno sploh mogoča? Ste preverili v konfiguratorju na Peugeotovi strani? Jaz te opcije nisem namreč videl. Kakor se pa spomnim je pa res bila ob pričetku prodaje na različica na voljo.
Default avatar

600

ne bo ti ratal ker je tista poraba dosežena v idealnih pogojih v laboratoriju in je podatek uporaben le za primerjavo med ostalimi avtomobili in znamkami, ker vsi delajo po istem postopku te meritve... mislim da se ECE skrajšano imenujejo.

če dosežeš kot jo je iztok ali malce nižjo pa boš ok. test je tu http://avto.over.net/testi/peugeot_3008 ... avtomatik/
Default avatar

R8

[email protected] je napisal/a:
Sem tudi sam imel na testu tegale 3008 1.6 THP-ja in je poraba bila še višja kot tu pri avtoovernetu. Imel sem jo nad 8,5.
Default avatar

IztokFranko

Kot sta predhodnika že omenila ne morete doseči porabe, ki jo navaja proizvajalec v svoji brošuri.

Lahko pa najnižjo porabo dosežete, če uporabljate ročni menjalnik, da pravočasno prestavite v višjo prestavo. V kolikor vaš avtomobil ima "indikator" za prestavljanje ga upoštevajte, saj boste videli, da zelo hitro predlaga višjo prestavo. Zavirajte pogosteje z motorjem. Hkrati pa ne pritiskajte na zavoro več kot je to potrebno, saj s tem izgubite potovalno hitrost, ki jo morate ob ponovnem pospeševanju pridobiti.
Default avatar

beno fingust

Lp.
sem lasnik 3008 ,1,6 hdi z 6 stopenskim menjalnikom. Na začetku ko sem ga kupil sem bil navdušen nad menjalnikom,po šestih mesecih pa mi gre nekako trdo v drugo in tretjo prestavo ...pa ne vedno, neglede da stisnem sklopko do konca ,to me zelo moti. Imel sem ga na servisu pri Kolmaniču ,pa nič boljše.Zanima me če se mogoče kirga to jezi.
Default avatar

mja mja

Živjo beno, a je to tvoj prvi peugeot?
Jaz vozim že tretje in sem se tega malce že navadil. Vedno prestave trše ratajo in tudi delujejo razmajano kar me moti. Na srečo delam veliko km in menjam avto na tri leta.
Vprašanje pa je kako na trdo se ti to predstavlja, ker v mojem primeru je trše prestavljanje vendar še zmeraj v mejah da ni potrebno paničarit.
Vozim pa sedaj 407 karavana.
Default avatar

beno fingust

Pozdravljen. Ne ni moj prvi ,prej sem imel 307 sw dizel pa je to šlo dosti boljše , včasih ko dajem v tretjo se mi zdi da mi menjalno ročico ven tišči namesto da bi lepo zaskočlo., v drugi pa včasih hoče malo za hreščat tak da ne vem kaj naj. Nastavljali so mi že zvodovje pa ni nič boljše .Poresnici povedano ,auto je super samo to pa me moti ,in se počutim slabo v tem automobilu. No jaz jih kupujem vsakih 12 let tak da sem v skrbeh če bi moral to prenašat tak dolgo. Imel sem ga na servisu Auto hiša Kolmanič Maribor , pa neke mutijo pa sami ne vejo kaj bi
Default avatar

600

si kdaj res na grdo porinu v prestavo ali obstaja verjenost da je kdo? čeprav zarad tega ne bi smel it na težko, ampak še lažje in bi ti prej ven iz prestave metal.

lahko pa maš sam tak občuitek in ni res nič hujšega.
Default avatar

mja mja

beno fingust je napisal/a:
Se bojijo, da bodo morali menjalnik razstavit? Če poznaš kakšnega mehanika stručkota ga povprašaj če pogleda malo, na pamet ti težko karkoli rečem. Mogoče gre samo za tvoj občutek in pretirano skrb ker gre za praktično nov avtomobl? Roko na srce, če bi bil avto star 7 ali več let tega niti porajtal ne bi? :)