Starševski čvek

kaj pomaga proti bolečinam v peti dioagnoza trn v peti

Default avatar
Ali je imel kdo diagnozo trn v peti? Kaj pomaga? Prosim za pomoč.hvala
Default avatar
sliši se malo čudno, ampak najbolj pomagajo koprive. Liste kopriv daš v čevelj na nogo nogavice in vsak dan po 3 ure hodiš tako in vsak dan sveže koprive. po treh tednih je veliko bolje.
Default avatar
Moji mami je pomagala ena naravna krema, ki jo je dobila od ene uporabnice piši ji na email [email protected]
Default avatar
Hehe. Ravno danes sem prvič slišala za to diagnozo, ko sem brala en članek v zdravih novicah (sem pobrala v sanolaborju). Se dobi nekeposebne vložke za v čevlje (vem, da jih imajo v sanolaborju, ker jih je ena gospa kupovala), ki so prav za to težavo. Ti svetujem, da prebereš članek- te zdrave novice so zastonj, mogoče so članki tudi na internetu.
Prej sploh nisem vedela, da je to dejansko diagnoza.
Default avatar
Meni so najbolj pomagali neki švedski vložki za čevlje, ki jih naredijo po naročilu na osnovi odtisa stopala. Zadeva se pa trži po raznih sejmih in tudi v Tušu na Bratislavski sem že videla tega gospoda močnejše postave, ki jih je meni priporočal in prodal. Pošljejo ti jih na dom.
Default avatar
Diagnoza : trn v peti - pomaga operacija . Vse ostalo je blaženje bolečin. Pa saj to mora vendar ven. A mislite da bo s kremcami, pa vložki odšel trn. Jok, manj bo boleče, trn pa ostaja, torej : operacija - saj ni nevem kako huda.
Default avatar
edino ven - pomaga je napisal/a:
Pa saj to ni dejansko trn, ampak bolečina, kot bi imel trn in bi te pikal, ma ne vem kako naj ti razložim, ampak tudi operacija tega hudiča ne odstrani. ;)
Default avatar
hehe_ je napisal/a:
Ma ne, to ni operativno, če sem prav prebrala (operira se bradavice v peti). Res priporočam prebrati ta članek, ker piše, zakaj nastanejo in kako se težava reši. Mislim, da je ta firma bauerfeind, nisem pa ziher. Vem, da imajo oni take stvari po meri. Na strani Zdravih novic, pa nisem našla tega članka.
Default avatar
Diagnoza trn v peti je trn v peti. Pika. In se to napravi kirurško. Napisala je: diagnoza trn v peti.Bradavice se zmrzuje, trn se pa izreže. Pika.Ja zihr priporočajo vložke- njihove - medtem bo pa trn v peti sam odpadel kot trn z vrtnice - dej babe ne ga srat no.
Default avatar
Se uporablja tudi metoda udarnih valov. Zdravila naj dohtar da, blazinice proti bolečinam, počivanje, nedolgotrajno stanje, eto to je to.Počasi se stvar morda popravi. Z raznimi kremcami pa sigurno ne, s tem se pač blaži bolečine.
Default avatar
Pomaga terapija z ultrazvokom, ki razbije hrustančni "trn", ki povzroča bolečine.
Default avatar
Prijateljica je imela takšne bolečine več let, da ji je pomagalo le obsevanje. Sedaj je ok.
Default avatar
Buči je napisal/a:
Tako je. Jaz sem ga imela lani. V Soči Lj. sem se hotela naročiti na ultrazvok, pa mi je njihova zdravnica pomagala drugače. V "trn" je špiknila z iglo, potem pa mi je 20 minut masirala peto. Bolečina je skoraj izginila. Čez en teden sva to ponovili. Potem je bilo nekaj časa v redu, kasneje pa se je spet začelo pojavljati, vendar v precej blažji obliki. Potem mi je mož rekel, naj si na bolečo peto 2 tedna polagam gabezovo tinkturo (gabez, namočen v šnopcu). Po dveh tednih je minilo in me ne boli več. Športam vsaj trikrat na teden (tečem ali hodim v hrib) in je v redu. Ker bolelo me je vedno po športu.
****************************************
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Default avatar
Meni je zdravnica priporočila naj dajem na peto led. Drugega mi ni dala nič ampak me je potroštala, da bo to prešlo. Kupila sem si nove copate take z ojačano peto, znotraj mehke. Ene pol leta sem še imela bolečine ampak vedno manj in sedaj (trkam) že par let nič več. Poznam pa nekega gospoda, ki so mu trn operirali pa ga po treh letih še vedno boli. Tako, da ni splošnega recepta za to težavo. Preden greš pod nož poskusi te navedene "recepte", mogoče ti bo kateri od nasvetov pomagal.