Starševski čvek

kondomi - zanesljivost?

Default avatar
Pozdravljeni,

s fantom sva stara 22 let. Zaradi previsokega krvnega tlaka mi je bilo odsvetovano jemanje kontracepcijskih tablet (visok pritisk imam že od otroštva), zato sva se odločila za uporabo kondoma. Glede na to, da berem po forumih, kako kondomi pokajo itd., me zanima ali so res tako nezanesljivi? Nama se do zdaj ni zgodilo in ne bi rada, da do tega pride. Baje, da so ob pravilni uporabi 98 % zanesljivi. Sprašujem se, kakšna je nepravilna uporaba??? da kondom narobe obrneš ali kaj? Je vam že počil?

Pozanimala sem se tudi o drugih oblikah kontracepcije, a mi razni maternični vložki ne dišijo kaj preveč, saj se mi dozdeva, da gre za nek tujek v telesu, ki naravnim procesom nikakor ne more biti koristen kljub zaščiti. Celo do kontracepcijskih tablet bi nabrž imela odpor, tudi če bi jih lahko jemala. Ostajava torej pri kondomu. Vaše izkušnje? Ga kdo slučajno uporablja v kombinaciji s spremicidi?
Default avatar
Že zelo dolgo časa nazaj (se mi zdi enih 6 ali 7 let) sva od nekod dobila en kupček kondomov (sej veš, varianta uporabljajte zaščito in so jih delili). Tisti so skoraj vsi počili, tko da niti nisva vseh porabila.

Drugače pa jih sedaj pomoje že tretje leto uporabljava, se mi zdi da so Durex (ne kupujem jaz :) pa se nama niti enkrat ni zgodilo, da bi kakšen počil.

Spermicida ne uporabljava, ker se mi zdi, da so kondomi dovolj.

Kondome pa uporabljava, ker se ne želim filati s hormoni, ker sem ob jemanju kontracepcijskih tablet imela grozne glavobole, libida pa nič (zdej je vsaj mal bolš).
No, otrok imava pa tud zadost in ne želiva izzivat sreče, ker bi ga najbrž obdržala, če bi zanosila. Če bi se slučajno odločila za splav pa verjetno do konca življenja ne bi več zaspala mirne vesti.
Default avatar
jaz imam 38 let in edina zaščita od nekdaj je samo kondom in še niti 1x noben ni počil, ali kako drugače ne opravil svoje funkcije. tudi jaz imam odpor do kemične zaščite in možu je tako ok.
kupujeva jih v drogerijah, trgovinah in vedno so kvalitetni, ne uporabljava samo durex, čeprav res največkrat te in samo kondom, nič drugega. zanosila sva 2x, načrtovano.
Default avatar
No, jaz pa mislim, da je tale "kondom je počil" v 90 odstotkih samo izgovor, ker je par enostavno špilal na "saj bom pazil" in se ni izšlo.

Kakorkoli že, ob zaščiti s kondomi je pametno doma imeti za vsak slučaj tudi škatlico tabletk Norlevo, če se slučajno res zgodi, da kondom ne opravi svoje funkcije.
Default avatar
Pred 20 leti je bilo, ko je počil kondom in sem zanosila in tudi umetno splavila saj sva bila premlada za otroka. Še danes mi ni jasno kako se je to zgodilo a pač res se je zgodilo. Sedaj se dobi tabletka in do nosečnosti ne pride, takrat pa teh tabletk ni bilo. Nobena zaščita ni zanesljiva.
Da, kondom lahko poči.
Default avatar
aha. samo najbrž so bili pred 20 leti kondomi vseeno malo slabše kvalitete kot danes. resnično tudi jaz upam, da je to bolj izjema kot pravilo.
Default avatar
Ob skoraj redni uporabi kondomov nama je v enih 18ih letil počilo enih par, posledica enega je 14 letnik. Ampak zadnjih 10 let se ne spomnim, da bi kateri počil.

@strupenjača, starsten seks je veliko tveganje za kondom! :P
Default avatar
Sori, ampak nama je počil pred 10 dnevi, durexov, kupljen na bencinski! Sva samo debelo gledala, ker se je obema to zgodilo prvič v življenju. Bomo videli, če bodo posledice...
Default avatar
Midva zadnjih 6 let uporabljava izklučno kondome in NIKOLI več se ne bi vrnila na hormonsko kontracepcijo! Oba sva zelo zadovoljna, predvsem pa je moje počutje neprimerno boljše kot pri KT.

Nikoli nama noben kondom še ni počil.

Uporabljava pa Durexove, še raje pa v Müllerju kupim njihovo blagovno znamko Young Hearts. Če kdo od vaju ne prenaša lateksa pa priporočam čisto nove LifeStyles SKYN (kupila sem jih v DM) - zelo prijetni in veliko cenejši od edinih brez lateksa (se mi zdi da od Durexa?), ki sem jih do sedaj videla.

Edina nevarnost, ki se ji s previdnim rokovanje lahko izogneš, je da kondom med odpiranjem preščipneš ali kako drugače poškoduješ. Najlažje se temu izogneš, če v zavojčku kondom porineš na eno stran in tam kjer ga ni lepo odpreš. Potem kondom potisneš ven, ga pravilno namestiš.

Ali pa če je kondom prevelik (preširok ne predolg) in med odnosom zdrsne... tako da bodita pozorna tudi na to - na škatlicah je po navadi napisana širina... če zelo odstopa od tiste,ki jo potrebujeta pa sem enkrat zasledila, da se da naročit različne velikosti. Linka se sedajle žal ne spomnim, je pa bilo v nemški reviji BRAVO lani poleti.
Default avatar
Morala bi ga nest nazaj in reklamirat.
Default avatar
Dragi moji, tudi pred 20 leti so bili kondomi dobre kvalitete, počil je samo enkrat sem navedla pred 20 leti in posledično sem zanosila. Uporabljam jih že 24 let pa je le takrat počil. Tako da je bila kvaliteta takrat in sedaj milo rečeno dobra. Se pa zgodi a ne, za vse tiste, ki mislite da je 20 let dolga doba. Se boste pač sami prepričali. Sem še vedno mlada pa čeprav danes pri 40. ih.
Default avatar
888+ je napisal/a:
Pred 20 leti sem jaz bolj divje seksala kot danes ;-)
Default avatar
Jaz se drugače strinjam, da je kondom super, če se partner strinja. Meni se je zgodilo, da je počil le enkrat v skoraj 20 letih. Imaš pač pri sebi še tabletke, ki jih omenja strupenjača, za vsak slučaj, če pač naletiš na tista 2% možnosti. Vseeno bolje to, kot pa da si na tabletkah non-stop. Na ta način je zaščita praktično 100%.
Default avatar
Draga 37 let, če si pred 20 leti bolj divje sexala kot danes, je skrajni čas, da si zamenjaš partnerja - pa bo spet tako kot pred 20 leti. Poskusiti ni greh pa še splača se.
Default avatar
Huh, glede na to, kolk dni v mesecu je možnost, da se zanosi in glede na to, da je večini med vami počil kondom 1x in ste takoj zanosile, se prav čudim kako je to mogoče? Prav zanimiva statistika :)
Default avatar
Jaz nikoli nisem bila na KT, vedno samo kondomi, stara sem pa 23. Do zdaj je samo enkrat počil, pa še to zaradi tega ker ga je partner po nesreči predrl z nohtom, ko ga je vlekel iz vrečke. Vseeno imam vedno pri roki tabletke Norlevo, za vsak slučaj. Pametno je tudi vedeti, kdaj imaš ovulacijo, saj je takrat potrebno da sta bolj previdna- najbolje je, če fant penis izvleče pred izlivom, kljub kondomu. Jaz vedno vem, kdaj jo imam, po prozornem vlecljivem izcedku (ponavadi so plodni dnevi nekje 9-15 dan ciklusa, če imaš redno M na 28 dni). Jaz se s to metodo počutim varno in mislim da je vsaj 99% zanesljivo.
Default avatar
888+ je napisal/a:
Misliš, da bi spet pokali kondomi? ;-) Neeee, tisto takrat je bilo trganje, ne seks :-o
Default avatar
jaooooo je napisal/a:
Veš kaj je še bolj čudno? Da sem bila 7 dan ciklusa! Še najbolj čudno je pa to, da se zdaj intenzivno trudiva že dve leti spočet še eno dete, ampak ne rata! Mogoče če začneva spet divje seksat s kondomi, da počijo, mogoče je keč v tem :-o
Default avatar
strupenjača je napisal/a:
Jaz sem zanosila ob pravilni uporabi kondoma. Ni počil, ni zdrsnil dol, nisva se potem še igračkala brez kondoma, nikoli nisva uporabljala kondomov, ki bi bili stari več kot nekaj tednov. Redno sva uporabljala kondome nekaj mesecev, brez vsakega zafrkavanja, stara sva bila 31 in 34 let, imela že dva otroka. Ko sem bila noseča nekaj tednov, sem začutila nosečniške simptome. Izostanek menstruacije me sploh ni skrbel, ker sem imela zelo neredne, tudi na dva, tri mesece. Mi je pa začelo postajati slabo, bolele so me prsi, zato sem šla za vsak slučaj delati nosečniški test. Totalni šok, ko je pokazalo pozitivno. Še danes mi ni jasno, kako sva pridelala tisto nosečnost, je pa danes to krasen fantek. Od takrat kondomom več ne zaupava, uporabljam tablete.
Default avatar
Predizliv je pogosto tudi krivec, zaradi katerega lahko pride do zanositve.
Predizliva se, žal, ne da nadzirati. Metoda nadzora ejakulacije sperme pri orgazmu je tako brez pomena. Količina sperme je sicer manjša in ni nujno, da prispe do jajčnikov, pa vendar je scenarij povsem verjeten. Zatorej nadenite kondom takoj in ne se igrajčkat ali se zaščitite s kakšno drugačno kontracepcijo.