Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Vaše sanjske počitnice

Default avatar
Katere počitnice imate so vam ostale v najlepšem spominu? Kaj predstavlja za vas sanjski oddih?
Sama si ne predstavljam počitnic brez kampiranja, se mi zdi, da si sploh ne bi mogla odpočit, če bi morala spat v hotelu, apartmaju...
Predvsem me zanima za tiste z malimi otroki..

lep dan vam želim
Default avatar


jaz pa mislim ravno obratno. zame je dopust v hotelu, all inclusive , kjer me lepo strežejo, grem jest in mi ni treba mislit kaj bom kuhala, kdo bo pomil posodo..
najlepši spomini so iz Dominikanske republike, sedaj ko imam malega otročka pa bo tudi apartma ok :-))
Default avatar
Jah moje sanjske počitnice so bile na Kornatih, vendar to ni primerno za zelo majhne otroke.
Robinzonski turizem, brez elektrike, vodo moraš šparat, imaš pa dnevno sveže ribe od domačinov, s čolnom se voziš po čudovitih Kornatih... Plezaš na vrh enega od otočkov, kjer se ti odkrije sanjsko lep razgled na nešteto malih belih čudovitih otočkov - počutiš se enkratno.
Prelepo!
Default avatar
Sanjski oddih:
- svižnata plaža
- apartma s polnim penzionom (in vključeno storitvijo čiščenja) (kuhanja in čiščenja imam dovolj doma) v gozdičku ob obali
- lepo, sončno in toplo vreme brez vetra, primerno za plavanje
- skupaj s prijatelji
Default avatar
Prostoren apartma, velika terasa z žarom, lepa plaža in čisto, toplo morje - 20 metrov od apartmaja. Mir, sonce in zdravje.
To je bil naš najboljši dopust, pred dvemi leti na Ugljenu.
Default avatar
Ma saj vse to o kuhanju in postrežbi drži, ampak, ko sediš na dvorišču ob starem kaminu, kar nekaj iz kamna mislim, zraven tebe pa nasad oljk, pa še kakšen osel se pase zraven, no za ograjo seveda, ti res ni panike vršt sveže ribe na gradele... in itak imajo tako kuhinjo kar zunaj, vse po kmečk... Zraven pa srkaš kakšno črno vince ali pa ohlajen bambus, ma ga ni lepšega, če ti paše, pa skočiš takoj zraven v kristalno čisto morje...

Nam je domačin pripravil še jastoga, svež ulov, ki ga nikoli prej nisem jedla, naučil nas je vseh for pečenja rib, pripravljanja hobotnice, katero smo tudi večkrat jedli... Res oddih na2! Nisi obremenjen z večernjim izhodom, oblekicami in štikli, ker nimaš kam it! Razen s čolnom do Dugega otoka, kjer je kaj več zabave, če se ti že zahoče, ampak res enkraten občutek, pa sem zelo "picajzlasta" glede vsega, ampak tam se enostavno odklopiš in uživaš.

A ja trgovina pa je takole - vsak drugi dan mimo pripelje ladjica s svežim kruhom, mlekom itd...
Default avatar
koliko je 23 minus 5? je napisal/a:
Sorry, sem pa spregledala, da vas zanimajo počitnice z malimi otroki - tole ravno ni za male otroke... Moraš biti star najmanj toliko kot znaša rezultat zgornjega vprašanja, da greš lahko sam s prijatelji na dopust...
Default avatar
Šotor v avto in potepanje okoli - kjerkoli. Čimveč novega videt, doživet. Tud brez morja so lahko odlične počitnice.
Default avatar
jaz takole je napisal/a:
Lepo opisano. To je tudi dopust po mojem okusu ! Vse betonske all-inclusive kombinacije in animacije ob bazenu se lahko skrijejo.
Default avatar

Koda: Izberi vse

Lepo opisano. To je tudi dopust po mojem okusu ! Vse betonske all-inclusive kombinacije in animacije ob bazenu se lahko skrijejo.


no mi smo zelo uživali v Egiptu z all inclusive in smo imeli peščeno rajsko plažo, super animacijo kjer smo plesali, izdelovali razne stvari, telovadili...hrana in postrežba super,da o izletih in doživetjih ne govorim...meni osebno idealen dopust :-)
je pa res da ima vsaka stvar svoje čare
Default avatar
Hodimo na Pašman, letos gremo četrtič. Vožnje je dobre 4 ure, najamemo apartma s polnim penzionom, privat plaža čez lokalno cesto v ulici, ni gužve, za otroke in še bolj za naju z možem idealno.
Default avatar
Ma ja, saj kakor komu paše, samo tudi jaz sem mislila da to ni zame, dokler nisem doživela, no sedaj odvisno koliko so stari otroci, ampak s 5 let in gor že gre, ker je enostavno prelepo, greš v čoln (ti ga itak rentajo) pa zvečer ali pozno popoldne vržeš trnk, ma to je res fenomenalno in vse kar uloviš, naslednji dan poješ ali pa ti itak domačin ponudi svoj ulov po res smešni ceni!

Res pa ni nekih bajnih plaž, razen ene, ki sem jo odkrila slučajno, smaragdno morje, v zalivčku je bila parkirana ena prelepa ala gusarska ladja, tam se potapljaš do nezavesti, vse je tako smaragdno, da vidiš sidro dol, kje je zasidrana, ma res nepozabno. Tam je bila spodaj mivka, ljudi ne polno, tako da je vse kristalno čisto in nedotaknjeno.Trgovina, ma ja, ena koliba, kjer lahko kupiš sladoled, kakšen pir, vino...
Hrana - fas food (kao), girice, kalamari, sardelice, ... Sediš zunaj na kamnu ali pa kakšni deski, leseni stari klopi...
Na eni strani je morje nižje, na drugi strani pa se razprostira odprto morje, mogočne skale visoke ful metrov, morje pa do nezavesti globoko, tam domačini nastavljajo mreže. Jame not v skale, mislim, res fenomenalno.
Default avatar
jaz takole je napisal/a:
joj, Jaz takole, da nisi ti letovala na "mojem" otoku?
Default avatar
Tunizija. Hotel, all inclusiv, slovenska animacija. Joooj, dvakrat letno bi šla. :-)
Default avatar
Jaz sem letovala točno na prehodu med Kornati in Dugim otokom, samo mi smo bili na Kornatu, ta prehod pa se imenuje Telaščica.
Tako da smo šli ali po Kornatih ali pa na Dugi otok, na ono jezero na Dugem otoku.
Kje pa ti letuješ?
Default avatar
Jaz sem sita ene in iste lokacije, enih in istih debelih riti, enih in istih obrekovalk, ki jih gledam zdaj že deseto leto v istem kampu nekje v Dalmaciji. Tudi sama resno razmišljam o novi lokaciji, novih dogodivščinah, novih obrazih...a kaj ko je tako težko najdet nekaj primernega, sploh z malimi otroki:(
Default avatar
mi smo naturisti in je še toliko težje je napisal/a:
Pa zakaj ne greste nekam na otok? Tam kjer je veliko prostora in veliko plaž - predvsem divjih in osamljenih? No ja za majhne otroke je težko najti osamljeno lepo plažo, to je res, ampak vseeno se najde. Moraš pa it nekam zakotno: Vis, Hvar, Korčula... v majhno mesto, vas, ne v bum mesto.
Default avatar
Zelo težko najdeš v redu fkk kamp v Dalmaciji:(
Default avatar
Na čisto majhnem otočku na svetilniku :-).

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net