Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in varanje

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Ločitev je predvsem čustven proces, ki se ne zgodi od danes na jutri. Veliko ljudi se z njo vsakodnevno spopada. Kakšne so vaše izkušnje? Kakšne so vaše težave?

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Bostjan_Topovsek

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

KAKO PREKINITI RAZMERJE

Default avatar

ne znam nehat bit ljubica

Pozdravljeni,

verjamem, da nisem osamljena s svojo "zadevo". Pred 5 leti sem spoznala poročenega moškega, zapletla sva se v razmerje, ki še traja. Imam ga resnično rada, on trdi, da me ima rad, da je z ženo zaradi otrok ..... (ja vem, bla bla bla).

Enostavno ne znam prekiniti, vsakič, ko poskusim, me pokliče, jaz pa se ne znam odlpit....

Kako to narediti?


Hvala za nasvete ali morda lastne izkušnje
Default avatar

Primož

Zakaj pa meniš,d a bi se morala? te peče vest, ali raje uživaš.

To me spominja na ljudi, ki imajo veliko preveč kil in vseskozi jokajo, da bi moralishujšati, in to razlagajo s pico in čokolado v roki.

Spet se bom ponavljal, ne veš kaj bi rada v življenju in vprašanje alisebe sploh kaj poznaž in še zadnje,kaj je zate bistvo tega življenja.

ja. na veliko vprašanj moraš odgovoriti, da boš vedela kaj in kako storiti.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

ne znam nehat bit ljubica

ja imaš prav.... ne peče me vest in premalo uživam.... začelo me je motit in jezi, da je čas omejen, da je .....

vem, da se ne bo nikoli ločil in to je to, od začetka me to ni motilo, zadaj pa me... zato bi bilo (najbrž) zame dobro, da bi nehala, ker je neperspektivno.

:-)


P.s. :-) bom začela s kilami in pol z ljubimcem .... (hecam se)
Default avatar

Miriam_

Spet bolani izgovori, da si samo zarad otrok skupaj-jah itak, nek razlog je treba navesti ane? Boljš to kot pa reči " nimam jajc, da bi se ločil in ne vem, a si sploh prava zame, da bi potem bil s teboj" ... kakor želiš.

Če se do zdaj ni ločil... če misliš, da se bo si smešna. Njemu je kul, ima ljubico pa še ženo, sanje vsakega moškega... Ti pa se ne delaj žrtve. Če hočeš nekaj, narediš!
Default avatar

podaj žogico k njemu

Jaz sem mojemu ljubčku rekla, da bom povedala ženi, če bova še kdaj skupaj. In je tako sedaj žogica pri njem, kjer je tudi prav da je. On je tisti, ki naj se odloči in te odločitve drži. Jaz namreč nikogar ne varam in ne vem zakaj bi se mu odpovedovala, če tega ne čutim. Naj se mi on odpove, če mu žena (oz. otroci) res toliko pomeni.
Default avatar

hrepeneča

Oh, vem kako je to...Meni se počasi že trga od hrepenenja po njemu, a se hkrati zavedam, da je potrebno zadevo prekiniti. Sva že zaključila vse skupaj. Bilo mi je ql. A tisti trenutek, ko sem mu izrekla, da je zaključeno, sem mogla biti tako močna, da je kar hudo. A po tistem, ko sem zaključila, se je še bolj nalepil na mene. Ne vem, boli, ko ga gledam poleg sebe, a hkrati vem, da ne bo nikoli moj. Žal se prevečkrat videvama v družbi, da bi ga lahko kar tako prebolela. Edina rešitev je, da se zavestno vržem v vezo z enim drugim (žrtveno jagnje), da preko njega pozabim na poročenega ljubimca - hkrati se zavedam, da je to traparija, a edina možna rešilna bilka.
Pri nama tudi že dolgo traja vse skupaj, več kot eno leto, a se tudi ne bo ločil, čeprav mi ni tega tudi nikoli obljubljal.
Bodi močna in potegni črto, drugače bo šlo življenje mimo tebe.
Default avatar

Miriam_

In zakaj ste sploh pričakovale, da se bo ločil? Njemu je ja super imeti ljubico za zabavo in doma ženko ... aja, vam je spet rekel, da se z njo samo zaradi otrok in da je ves bogi oh in sploh.... ja nek razlog je treba dati ja. Valda da ne bo rekel, da se ima doma super:))))
Ve ste kure, ker mu to verjamete in še večje kure, ker si dovolite biti druga violina.

A nikol ne pomislite na tiste žene? Kaj če se vam to naredi? Jaz vem, da bi me vsaj malo pekla vest... VEM!
In kje imate zagotovilo, da če bi se ločil bi bil potem samo vaš? Če lahko ženo sedaj vara, slej ko prej bi tudi vas... saj veste metuljčki izginejo... enkrat vara vedno vara... ali pa vse se vrača vse se plača...:)
Ne vem kaj se sploh delate žrtve pa jokcate, ko pa veste, da ...
Default avatar

Maja****

Jooooj, babe, če bi ve tem svojim "ljubčkom princom..." kaj pomenile in če bi dejansko se VIDELI z vami, bi se ločili!!! In tukaj ni pardona,se lahko komot uredijo stiki, preživnina, .. vse se da, če se želi!

Kaj si sploh zatiskate oči, da ste jim kaj vredne al kaj? Očitno dovolj za hojladri, pa ne dovolj za ločiti se in zaživeti z vami! (Zato pa navajajo neke glupe razloge, katerim nasedate)
A ste zadovoljne s takim načinom življenja? Če ste, se malo premalo cenite, resno!

Pa še nikoli se ne ve, koliko bodo pa vam zvesti. Škoda časa.
Default avatar

še ena žogica

Mislim, da res preveč uživate v samotrpinčenju. Zakaj bi ve trpele kot Kristus, gnide od ljubimcev bi se pa igrale z vami. povejte ženi tako, da ne bo vedel, od kje ve, spravite ga v zadrego, pa boste kmalu spoznale tudi njegov drugi obraz.
Default avatar

ne znam nehat bit ljubica

Hmmmm.... ženske grizete.... ja razumem, na kaoncu koncev nobena od vas -nas ne ve, če ni mogoče ona "tista tečna žena doma".

Ja vse vem, da sem druga violina, da ima doma ženo, da .... ampak ne znam si razložit tiste magične privlačnosti.

jasno sem napisala, da VEM DA SE NE BO NIKOLI LOČIL, če se do sedaj ni, se tudi sedaj ne bo....

napisala sem, da ne znam nehat in spraševala, če katera ve kako :-) hrepeneča me razume.... Miriam_ pa se očitno panično boji, kdaj bo ona na vrsti....

Če imam slabo vest? Ne nimam je, jaz nimam žene in ne vlečem ga iz njenega objema, sam pride, tisto med njim in ženo bosta morala rešiti sama, to med nama pa bova midva. Da bi povedala ženi? Ma ne pride v poštev, z njo nimam nič. Če pa je kdo poročen, (vsaj zame) ne pomeni, da je last nekoga, naprimer žene ali moža. Če ga tisti drugi ne zna obdržat je to njegova stvar. Očitno ljubice nnaredimo nekaj drugače da vstrajajo (tudi) z nami.

Moški hvala za odgovor.... mogoče imaš prav....ampak "začeti" ne znam, to se mi je pač dogodilo.... v trenutku, brez da bi dojela kaj,kdaj še manj pa zakaj.

:-)
Default avatar

še ena žogica

Seveda si napisala kako nehat, ampak v resnici si tega ne želiš. Ker vsak nasvet vzameš kot napad prestrašenih in besnih žensk nase. Najbrž si se hotela samo malo pohvalit, ker pet let je pa kar dolga doba, da te ljubimec gleda a ne. Zakaj pa ne živiš v miru svojega življenja naprej tako kot doslej, saj ti paše. to je tvoje življenje. Učimo pa se ljudje samo preko trpljenja. Če sedaj ne veš odgovora zakaj te privlači, ga boš morda čez leto, pet, deset ali pa nikoli. Moj nasvet, da povej ženi, ni bil v smislu, da bi vidve razčiščevali godljo, ki jo je skuhal dedec. Mislim, da bi bil preizkušeno sredstvo, da bi te ljubimec pustil pri miru. Ampak tega se v resnici bojiš, a ne?
Default avatar

hmmm...

Pa si ti samska,brez otrok,ali si v zvezi in imaš otroke??To je tudi zelo važno,da vemo naprej svetovat.
Default avatar

Miriam_

Heh.. ni me strah ljubic, draga avtorica, ker sem trenutno samska in me nihče ne more varati:)

Drugače pa praviš, da ljubice naredite nekaj drugače- ti povem kaj?:) To delate drugače, da ker pač tip ne živi z vami, mu nič ne "težite" kje je hodil, zakaj je pil, naj pomije, pospravi, pobriše prah, pomete, pelje otroke kam, naj wc razkuži, naj ono in ovo,... v tem je fora.

Me res zanima kako bi ljubice bile še zaljubljene če bi morale vašim dedcom prati, pucati, ..... in vse kar pride v kompletu + še imeti otroke njegove kdaj na obisku, na dopustu, tukaj, tam, ...:)

Avtorica, kaj praviš, pa ostale violinice, a? Bi blo drugače a, ne:)
Default avatar

Boom

Miriam_ je napisal/a:
Heh.. ni me strah ljubic, draga avtorica, ker sem trenutno samska in me nihče ne more varati:)
res ne vem zakaj me to sploh ne čudi.
Default avatar

Miriam_

Valda tko kot je napisala "še ena žogica" ... kokoši bi umrle, če bi njihov ljubček nehal hoditi k njim:) Prave kure, namesto, da bi si našle enega samskega, raje čas in leta zapravljajo za nekoga, s katerim nič ni in ne bo. Dejansko par let miruješ na eni in isti točki... bedarija, cajt gre pa mim njih.

Kure, v glavnem.

(In ne nisem bila prevarana, preden se avtorica spet kaj spomni)
Default avatar

Miriam_

Oh, Boom, no da se branim, samska sem ker trenutno želim biti, da prebolim smrt partnerja nekaj let nazaj, srečen/a? Tako, da preden sikneš kakšne takšnele, raje premisli, če res takšen Car izpadeš, kot hočeš.
Sicer pa ... , ampak vem, da vse, kar sem napisala imam prav.
Default avatar

Njegova ljubezen

Daj Miriam, ne pametuj, če nimaš tovrstnih izkušenj, pa na katerikoli strani že. Ti si kar napočez jezna na ljubice, povem pa ti lahko, da smo čisto normalne ženske z normalnim čustvovanjem, naš problem je le v tem, ker vemo, da si ljubega delimo z njegovo ženo, ki pa praviloma ne ve, da si ga deli tudi ona. In to zelo boli. Prav tako, kot bi bolelo ženo, če bi zvedela za nas. Zaradi tega se občasno hočemo od njega odtrgat (tako kot avtorica posta), pa ga imamo preveč rade, da bi to lahko storile. Tako preprosto in tako neskončno težko je to.
Default avatar

Drollaa

ne znam nehat bit ljubica je napisal/a:
Ja vse vem, da sem druga violina, da ima doma ženo, da ....

........da vstrajajo (tudi) z nami.
Ti si navadna trola. Je res vse, kar pričakuješ od življenja, BITI DRUGA VIOLINA?
Srečna si, da vztraja s teboj in te pokliče kadar se mu vzdigne? In to 5 LET? Lepo je imeti enega takega zvestega psička kot si ti, ki čaka in čaka gospodarja in vedno, ko le-ta pride, ga je konec od sreče. Saj poznaš vedenje naših zvestih živalic, vdane, nezahtevne, ljubeče, celo kadar jih gospodar maltretira, zatira, muči, zanemarja?
Ti si ne boš zapravila samo 5 let življenja, ampak še marsikaj drugega. Jaz, če bi bila tip, ene take, kot si, niti povohala ne bi. Zakaj? Zato, ker za partnerja nikoli ne bi hotela takega kretena, kot se mi zdiš ti s svojimi izjavami. Na koncu boš prisiljena lizati njegove drobtine, ker nikogar drugega ne bo!

Pa ne plozaj spet o kakšni ljubosumni ženi, ker to nisem To je samo moje mnenje o naivnih revah, kakršna si ti.

Kako prekiniti razmerje? Simpl, daš ga na čevelj in si najdeš nekoga, ki ti bo nudil vse tisto, kar si želiš in ti ta tip nikoli ne bo dal. Če ne gre drugače, si najdi pa f*kfrenda, še vedno boš na boljšem. Ali pa vsaj začni prodajati svoje usluge, ker največja traparija pa so zastonjske usluge.
Default avatar

ne znam nehat bit ljubica

:-) najprej bom odgovorila na zastavljeno vprašanje: imam dva otroka, sicer živim in se preživljam sama, z možem sva se razšla ker pač nisva bila za skupaj, ni bilo tistega več, sva pa ostala prijatelja. Mirno se dogovarjava o vsem, kar zadeva otroke, ju izmenično vodiva na aktivnosti, celo mirno skupaj obiščeva prireditev, kjer otroka nastopata, tudi na dopustu smo bili skupaj. Skratka čisto pošten odnos, nič nimava eden proti drugemu, le ljubiva se ne več.

Če me je strah, da ljubimec ne bi več prišel? Hmmm.... pošteno .... mogoče ja, ampak, če bi prekinil, bi to spoštovala.

O pospravljanju, nerganju, dolžnostih in podobnih traparijah ..... če bom še kdaj živela s kom, bo to moj partner, enakovreden, spoštovan in cenjen, nikakor pa ne nekdo, za komer mi bo težko nekaj pospraviti, mi bo težko nekaj narediti zanj, seveda bom pričakovala vsaj podobno ...

In naj povem, da si ne delam utvar. Moj ljubimec je doma "copata" priden, kuha, pospravlja, pere, se ukvarja z otroci , skratka na vzven so čisto zgledna družina. Verjamem pa, da mu je z ženo dolkčas, saj priznava, da sta v letih, ko so otroci (3) odraščali in je bilo veliko obveznosti z njimi in gradnjo hiše pa postavljanjem standarda, pozabila eden na drugega. Poročila sta se relativno mlada (pri 19 oz. 20) ... in verjamem, da po službi raje zavije k meni (za kako uro) kot domov, doma "že vse pozna" in še opazijo ne, da je prišel, pri meni pa če ne drugega, mu nekdo odpre vrata :-)

Odnosi so vedno dvosmerni, tako, da zagovarjam tezo, da moški, ki se mu zgodi ljubica in to praviloma traja daljše obdobje nekaj pogreša, verjamem, da je tip moških, ki imajo "stalne" ljubice prekomot, da bi se to šel, če bi tisto "nekaj" našel doma.

zanima me predvsem moško mnenje.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic