Politični čvek

Invalidna vlada ne more ponuditi dobrega predloga

Default avatar
Stališče seniorjev NSi-ja do referendumskih vprašanj

Stališče NSi-ja do vseh treh predlogov, tako tudi do predloga pokojninskega zakona, je odklonilno. Na referendumu bodo glasovali proti vsem trem predlogom, je poudaril predsednik Zveze seniorjev NSi-ja Jože Jurkovič.

Novinarjem je pojasnil, da se njihovi razlogi za glasovanje proti trem zakonom močno razlikuje od argumentov tistih, ki so "obrnili hrbet protagonistom predlogov, še včeraj pa so skupaj z vladajočo garnituro ponujali 1000 evrov pokojnine. Ti so bili skeptični tudi do vseh ključnih uspehov Slovenije v zadnjih dvajsetih letih, danes pa osamosvojitev, vstop v EU, v evrsko območje in še kaj pripisujejo sebi."

"Zaman se trudijo zidarji, če ni žegna"
Seniorji so po Jurkovičevih besedah prepričani, da "invalidna vlada ne more ponuditi dobrega predloga," saj menijo, da je vsak predlog, ki od ljudi zahteva zategovanje pasu, mogoče podpreti samo, če imajo predlagatelji v javnosti vsaj minimalno zaupanje. Pokojninsko blagajno pa so po njihovem mnenju v resnici ogrozila "kriminalna dejanja, ki ne bodo nikoli sankcionirana", in to v času, ki je bil namenjen pogajanjem s socialnimi partnerji. Ob tem je pripomnil, da se "zaman trudijo zidarji, če ni žegna".

"Tlakovanje v totalitarni režim"
Zavračajo oceno predsednika vlade Boruta Pahorja, da se je morda med zrno vmešal tudi kak plevel in da se je tu in tam naredila napaka. Največjo težavo vidijo v tem, da "tisti, ki deklarativno jemlje odgovornost nase, ni sposoben trezne in prave ocene," to pa po mnenju seniorjev vodi v totalitarni sistem, saj je "plevel popolnoma prerasel njivo".

V NSi-ju nagovarjajo vse, "ki bi s svojim prispevkom lahko doprinesli k spremembam, da ne opazujejo molče, kako je vse narobe, ampak da povzdignejo svoj glas in se uprejo skorumpiranosti", ki je po Jurkovičevih besedah prodrla v vse pore življenja.

[hr]
http://www.rtvslo.si/slovenija/invalidn ... oga/258499
[hr]
Default avatar
To so pa dobro povedali. Najbrž s tem mislijo, da bi po volitvah utegnila imeti glavno besedo S(d)S.
Default avatar
Boom, pot v totalitarni režim nam tlakuje Pahorjeva vlada.

Ker si pa preneumen, da bi to razumel, pa raje pokliči župnika, da se dogovorita za nadaljne felacije.
Default avatar
Borat_Pohar je napisal/a:
Saj točno to sem tudi mislil. Ona tlakuje, vi ga boste pa uvedli in potem boste rekli, da je za vse kriva prejšnja vlada, saj po tako tlakovani poti ni možćno kaj drugega kot totalitarizem. Pravzaprav so izgovori in stališča podobni kot jih je imela KP do strankarstva. Konec koncev je pa logično glede na to kje so se vaši vodje učili in kalili :-)))))
Default avatar
Boom je napisal/a:

Hej, počak no mal. Spomni se kaj si ti govoril o sprejetju zakonov s strani DEMOS-a, komu so bili namenjeni in kdo se je z njimi okoristil!
Skaratka, kakor koli se obrneš rit je vedno zadi in Janša je vedno za vse kriv!
Default avatar
boss je napisal/a:
Čaki mal. V Demosu je takrat bila SDZS, torej stranka socialne demokracije, ki jo je vodil Pučnik. Šele potem je iz nje ratalo čisto nekaj drugega. Mislim, da Janša s temi zakoni ni imel kaj dosti. On je bil takrat obrambni minister, torej je vodil resor, ki je precej povezan z orožjem.
Default avatar
Boom je napisal/a:
Tudi čudeži se dogajajo, boom je enkrat clo Janšo izpustil iz obtožb. Res vam voda v grlo teče.
Default avatar
boss je napisal/a:
ja no, poskušam bit realen. Predvidevam, da ga je vodenje resorja, ki "ima čez" orožje, toliko okupiralo, da se ni mogel ukvarjati še s privatizacijo gospodarstva in nastavljanjem direkotrjev pravih barv na položaje :-)))))))
Default avatar
V teh dveh burnih letih je bilo bolj malo časa za kaj takega. Je pa zato dodobra svojih dvanajst let na oblasti to izkoristil Drnovšek z svojimi oprodami.
Default avatar
boss je napisal/a:
Pošteno povedano - Golobič.