Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ČEŠNJE in nasvet za ozimnico

ČEŠNJE in nasvet za ozimnico

Samo en nasvet za ozimnico.

Ker ravno te dneve na veliko jemo češnje, nabiramo domače rdeče sladke sadeže vam priporočam, da peclje od češenj shranjujete in posušite za čaj, ki ga boste ob dodatku šipka ali suhih jabolk z veseljem skuhale in popile.

A misliš, da mone jedo zdaj češnje? Ko so dražje od telečjega mesa?
Se v naš kraj pripelje Bric z gajbicami češenj. Po koliko so? Po 6 ali 7 eur za kilo. O mater, a so zlate?? Če odšteješ še 1/3 koščic……..ne vem nooooo!!

Tiste pa, ki jih jedo, pa pijejo drugačne čajčke.

Res je, kot pravi September, češnjevi peclji so dobri za čaj. Hvala, ker ste me spomnili.
Ko je imel moj mož ledvične kamne, smo pri zeliščarju dobili prav posušene peclje ( plus neka zelišča, menda preslico, listje mlade breze …?)
Hecno, da nekaj vržeš v smeti, ker ne veš, potem pa nagravžno plačaš, ko je sila.

‘A misliš’, danes so bile češnje na glavni ljubljanski tržnici okoli 3,5 evra.

A samoooooooo 3,5 eur??

Seveda pada cena pozno popoldan. In seveda pada, ker nihče ne kupi.
Rajši že 10 x zvožene in postane prodajo za en ‘normalen’ denar.
Čeprav je tudi 3,5 še vedno PREVEČ!! Za vodene, črvive češnjice.

Je pa res, da je avtorica dala en dober nasvet. Nekomu bo pomagal….upam. Tako kot tebi.

Vprašajte Brica, če vam da peclje zastonj. On pa naj češnje pozoba.
Saj ve ne boste kupovale češenj, ker so tako drage.

New Report

Close