Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Vprašanje za ženske: odprte zveze

Default avatar
Zanimajo me predvsem odgovori žensk.

Sem človek, ki ne verjame v zvestobo, niti mi zvestoba ne predstavlja nobenega ideala. Sam sebi ne lažem več v zvezi s tem: vem, da ne bom nikoli do smrti zvest samo eni ženski. Ker je meni takšno življenje dolgočasno.

Večina moških v moji situaciji gre v monogamno zvezo, nato se pa skrivaj kurbajo. Jaz se nočem iti tako.

Prišel sem na idejo, da bi našel žensko za odprto zvezo. Vem, da takšne ženske obstajajo, jih je pa najbrž malo. Odprta zveza zame pomeni, da imam jaz tekom zveze pravico do seksa z drugimi ženskami in seveda ima tudi moja partnerka pravico do seksa z drugimi moškimi.

Zakaj bi se šel takšno zvezo? Ker vseeno nisem človek, ki bi rad do smrti kar naprej menjaval ženske za svojo osnovno zvezo. Ta ženska bi bila glavna jed; ostalo pa sladice. Ravno tako se zaardi svoje nemonogamnosti ne želim odreči želji po potomstvu.

Zanim me, iskreno, kaj ženske mislite, je zelo težko najti takšno žensko? Kolikor se pogovarjam z ljudmi, ne poznam nobene takšne zveze. Ali pa poznam, pa pari raje o tem molčijo, ker je to še vedno tabu tema pri nas.
Default avatar
po moje jo boš lahko našel, samo če si dovolj bogat, npr. tako kot Trump :)

je pa bojazen, da bi ti preveč po sladicah posegal, lahk fašeš sladkorno :)
Default avatar
Bibita_Melita je napisal/a:
aha še to, v tem primeru pa obstaja bojazen, da se ona glavne jedi ne bo hotla sploh pritaknit :))

saj veš, ženske smo še bolj mahnjene na sladko :)
Default avatar
Tipično pisanje nedorastlega človeka.Ko boš spoznal "pravo" če jo seveda boš ti na kraj pameti ne bo prišlo igranje s "sladkorčki".Lahko si v zvezi z eno,ki jo zamenjaš čim se začneš "dolgočasiti".
Torej bodo tvoja semena posejana po celi sloveniji in se boš slej ko prej zbudil star in zapufan.Tako nekako zgleda skakanje iz ene postelje v drugo!
Default avatar
glede na to, da maš že z osnovnimi vezami problem, da ti ga ne zna potegnit...
bi blo morda res bolje, da začneš nekje pri začetku - tam k bi moral vsaj 10 let nazaj

ne vem, očitno si se odločil, da si zakompliciraš življenje še bolj
Default avatar
Leila je napisal/a:
Zakaj ženske verjamete, da se lahko nekdo, ki mu zvestoba ni vrednota spremeni? Jaz v to ne verjamem. Palyboji bodo večno playboji, tako kot osebe, ki jim je zvestoba vrednota, bodo zvesti.

Jaka je lepo povedal, da mu to ni vrednota, torej zakaj ga skušate prepričat, da pa mu to mora biti in da še ni našel prave. Vsak živi po svojih prepričanjih in zdi se mi zelo pošteno od njega, da to pove. Na ta način ne zavaja nikogar. Je pa res, da nikoli ne veš, če to tudi v real lifu ženski pove. Pa recimo, da je temu tako.
Default avatar
Aries je napisal/a:

Ima vso pravico in na misel mi ne pride ga spreminjat.
Ampak.
Ne more pa imeti vsega, se ti ne zdi? On bi skakal po ženskah (če mu le katera da) ,
OBENEM bi pa imel družino, stalno "jed", oprane gate in lepo vzgojene otroke...
To je pa malo manj združljivo. Nobena ženska pri pravi ne bo šla reskirat svojega zdravja
(za začetek) - meni na misel ne pride se okužiti z "boh ve čem", kar mi bo vrli možek
prinesel domov od drugih žensk...
Zvestoba kot pojem je nastala iz določenih razlogov. Moški radi vidijo, da jim je ženska
zvesta, ker tako vsaj lahko upajo, da preživljajo svojega otroka. Ženska pa iz drugih razlogov
- kakor katera - meni osebno bi se gravžal tip, ki bi ga namakal vsepovprek - pač, moj
problem, vem, ampak tako je
Tako da se bo moral malo odločiti - če mu je vrednota družina, je eno, če mu je pa glavna
vrednota osebna (in spolna) svoboda, je pa čisto druga pesem. Oboje pa pač ne gre.
Default avatar
Problem je, da takšne zveze ne morejo biti temelj dobrega starševstva. Npr. kot sin in ali hčer takšnih staršev, ki bi se "rekreacijsko kurbali" z drugimi, bi preziral ali imel odpor do njih. Tudi sam si ne bi želel dajati takšnega zgleda svojim otrokom. Tovrstna praksa in tudi razne oblike nezvestobe za moje pojme vnašajo v družino negotovost pri otrocih, ni tistega pravega družinskega ozračja in zaupanja, kjer sta partnerja čustveno zelo povezana, saj če si izmenjujeta seksualne partnerje, tega tudi ni za pričakovati. Tako da je to po moje iz psihološkega vidika "nezdravo", če ima tak par otroke. Gre bolj za "gejevski način življenja", tako kot je tudi npr. svingerstvo.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
Ne delat tega! Ko boš našel pravo, si doooolgo ne boš želel drugih sladic (ali pa nikoli več), ker ti bo ona predstavljala oboje. Niti je ne boš pripravljen deliti z drugimi. Raje počakaj nanjo in ne delat takih neumnosti in imet otroka kar tako, z eno žensko, ki je pripravljena na odprto zvezo, ker to ni fer do nikogar, še najmanj pa do otroka. Slej ko prej bo prišla, verjemi.
Default avatar
Pa saj ni problem, da Jaka ne najde prave. Le on ni za nobeno pravi. Potem pa pač išče alternative, da bi našel vsaj tako, ki ga bi občasno ponucala doma. :)
Default avatar
Hja, velik del sveta živi v poligamnih družinah in enim je to čisto ok. Razen tega pa koliko žensk pri nas živi v poligamnih zvezah, pa je o tem informirana samo ena od obeh žensk v zvezi treh ljudi?

Jaz sem bivšemu mnogo bolj kot to, da je spal z drugo, zamerila, da mi je v obraz lagal. Tega nisem mogla preboleti, ne pa prevare. Sem mislila, da si vse zaupava, potem sem pa izvedela, da z eno drugo za mojim hrbtom razpravlja o tem, kaj imava midva med sabo. Uf, še zdaj me pogreje. Zato cenim ljudi, ki povejo naravnost, če ne morejo biti monogamni, ne pa da se pretvarjajo in lažejo. Ženska ima tako možnost, da se odloči, ali ji je to sprejemljivo ali ne - v nasprotju s tisočimi in tisočimi, ki mislijo, da so dobile varnost in zanesljivost, dobile so pa lažnivca. Brez možnosti izbire, čeprav gre vendar za njihovo življenje.

Tako da ... Jaka, čestitam. Večina moških nima toliko jajc. Jaz bi imela rajši deklariranega ženskarja, kot pa življenje v laži.
Default avatar
Joj, spet klobasate ...

@Jaka: take ženske obstajajo, taki pari obstajajo. Osebno poznam najmanj 2 para (no, 2 za katera vem), ki imata odprto vezo, to so leta 30-45. En par ima tudi otroke in pri njima gre skor izključno za swinganje oz. trojčke (pa tud, če en partner "izostane", sta še vedno oba v tem). Tako da za vse nejeverne Tomaže: se da furat odprto vezo oz. vezo s svobodnejšimi nazori in imet družino. Otrok se ne seznanja s tem, kaj starša počenjata med rjuhami.

Pr dugemu paru pa gre bolj za pojem svobodne veze, ko lahko posebaj seksata z drugimi ...

Kakorkoli, enim paše, drugim ne. Dobro, da si odkrit že na začetku in žensko seznaniš s tem, kaj pričakuješ oz. kaj bi rad. Najdejo se ... ne vem, kje, verjetno kot vse ostale: povsod ;)

Koncept zvestobe je itak družbena domena. Važno je, da najdeš žensko s podobnimi nazori, pa ne rabiš nobenemu polagat računov, zakaj živiš tako, kot živiš.
Default avatar
Ponavadi mi je v največje zadovoljstvo vpoklicati kakšen topniški udar ali pa kar taktično jedrsko bombardiranje na položaj štaba AVE VIGRED. Toda, vendar, ampak...

Tokrat lahko le popolnoma odobravam njen presenetljivo objektiven, nepristranski zdravorazumski pogled. Čeprav sem sam resen in zvest po naravi v zvezi, opisano razumem. Dodajam le, da je vsekakor boljše in ˝bolj fer˝ v vseh pogledih do vseh udeleženih v tako delujočih družinskih skupnostih, kot pa javno ˝pravilna sprejemljiva moralna˝ zveza z hordo nezaupanja, nespoštovanja nasilja vseh vrst, zahrbtno kurvarijo in skupkom pankrtov, ki ti nekega dneva pridejo zahtevat 16% zakonsko določen nujni delež od skupnega premoženja. Vse odvisno od dogovora in ljudi samih.
Default avatar
Hvala vsem za mnenja.

V diskusije o smislu moje ideje in zvestobi na sploh se tukaj ne bi spuščal. Svojih nazorov ne bom spreminjal.
Default avatar
To niso tvoji nazori, ampak tvoja nezrelost. Nič te ni v "hlačah". Pravi moški zna upecat lepo, pravo žensko ! In z njo zaživet dostojno in spoštljivo.
Default avatar
Če "šeraš" oz. deliš partnerja, potem to ne more iti za neke poglobljene čustvene odnose, ampak je vse površinsko, kjer je v ospredju zgolj seks in ničesar drugega, če ti je nekako vseeno za partnerja, s kom bo seksualno intimen. Za te igre moraš po moje biti čustven ravno toliko kot "bukovo poleno".
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
matjazko je napisal/a:

kdor jakata malo dlje "pozna" in bere njegove stvari, mu je itak jasno kje je vzrok vsem tem alternativam, ki se jih loteva
Default avatar
A ločite med seksom in ljubeznijo? Tisti ki ne, niste sposobni furat odprte veze in se ne trudite razumet nekaj, česar absolutno ne odobravate, ampak pustite človeku, da razmišlja po svoje.
Default avatar
((( Navedeno
matjazko
Če "šeraš" oz. deliš partnerja, potem to ne more iti za neke poglobljene čustvene odnose, ampak je vse površinsko, kjer je v ospredju zgolj seks in ničesar drugega, če ti je nekako vseeno za partnerja, s kom bo seksualno intimen. Za te igre moraš po moje biti čustven ravno toliko kot "bukovo poleno".
kdor jakata malo dlje "pozna" in bere njegove stvari, mu je itak jasno kje je vzrok vsem tem alternativam, ki se jih loteva )))-STROKOVNO RAZLOŽENO.
Jaz pa mislim,da naj človek uživa v svojih iluzijah dokler lahko.Realnost je pa nekaj čisto drugega.
Default avatar
mzk je napisal/a:
Saj to ravno, med takšnima partnerjema ni ljubezni. Taki ljudje ne morejo biti notranje čustveno bogati in razgibani, če z lahkoto ločijo ljubezen (čustva) in spolnost (seks). Ponavadi je ravno najbolj osrečujoča in kvalitetna spolnost, ki združuje oboje. Zato mislim, da te oblike praks, da so v precej manjši meri v ženskem interesu, nekatere "lezejo v to" tudi zaradi partnerjevih pobud oz. celo oblik izsiljevanja in manipulacij.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek