ARTHRON Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe

Odgovarjajo: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg

Re: Izvid MR - koleno - športnik

Default avatar

tinkkk

pozdravljeni
dne 22.3.2011 in 24.3.2011 pod tinkkk ste mi že odgovorili na izvid MR za 11. letno hči, ki igra rokomet. Po opravljeni MR smo imeli pregled pri športnem zdravniku in je mnenja, da se posvetujemo s fiziatrom. Vendar me zanima, hčera ima večkrat, včeraj tri krat, ko je igrala rokomet in odbojko, občutek izpaha, koleno jo boli še danes. Včeraj sem videla, kako se ji je to zgodilo. Ko je stopila na levo nogo, potem pa hitro na desno nogo, ji je že, ko je bila na levi strani, koleno zabolelo, kot da je tam ostalo, ona pa je bila že na desni nogi. Tudi videlo se je. Me zanima, ali res lahko z vajami to težavo odpravimo, ali ni tako, da če ti koleno vrže ven, da se zrahljajo vezi še bolj' Mislite, da bi dokler ne odpravimo teh težav, čisto prenehali z treningi. V juniju jo čaka turnir v rokometu cel teden, ki se ga zelo veseli ali steznik za koleno bi ji kaj pomagal...koliko močen mora biti? Ali najbolje nehat, dokler se ne popravi? v ponedeljek smo že naročeni pri fiziatru.
še prepisan zadnji izvid: Diagnoza na notranji strani levega kolena..hondropatija leve pogačice
ZDRAVSTVENA ANAMNEZA: prihaja na kontr. posvet potem, ko je opravila MRI levega kolena in pokaže znake za hondropatijo leve pogačice, medtem ko je superkondilarno levo viden fibrozni kortikalni defekt.
MNENJE: trenutno stanje je nekoliko boljše. Priporočam še vedno previdnost pri športnih aktivnostih oz. da ni polno obremenjena in aktivnosti in treninge stopnjuje postopoma. Če pa bodo težave hujše, pa priporočam posvet z fiziatrom ter napotitev na fizioterapijo, kjer se bo naučila pravilnih vaj za krepitev stegenske muskulature in bo deležna tudi selektivne elektroastimulacije za stabilizacijo pogačice.
hvala za odgovor, prosim svetujte mi, kaj naj naredim, jo peljem še kam drugam....
lep pozdrav Tinkara
Default avatar

Iztok_Pilih

Priporočam pregled. Potrebno bo oceniti stabilnosti pogačice, ki je najverjetneje problem. Na pregled nujno prinesite opravljene rentgenske posnetke in posnetke magnetne resonance.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Lep pozdrav,
Iztok Pilih

ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE
UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA


AMBULANTA LJUBLJANA, Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana
AMBULANTA MARIBOR, Lavričeva 1a, 2000 Maribor

Naročanje na telefon: 041 654 330 ali 01 601 11 70 ali na elektronski naslov: [email protected].

www.arthron.si

Direktor:
mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg
član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Moderatorji

mag. travm. Iztok Pilih , dr. med., spec. kirurg
Iztok_Pilih