Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Puder-naravni videz

Default avatar
Pozdravljeni,

že dlje časa iščem pravi puder zame, vendar ga še vedno nisem našla. In sicer bi rada imela puder, ki daje koži naravni videz in ne zgleda tako, da se že na daleč vidi, da imaš napudran obraz. Vsak puder, ki sem ga do sedaj kupila na moji koži izgleda umetno, sedaj imam od Loreala Infallible 16h in nisem zadovoljna. Nazadnje sem si kupila od Max Factorja podlago Xperience Foundation, ki jo uporabljam kar namesto podra, ker izgleda tako naravno, edino moteče je to da je to res samo podlaga in ne prekriva nepravilnosti. Drugi problem pa je ta, da je moja koža zelo svetleča, čeprav nimam problemov z aknami. Po recimo 2 urah se mi začne svetiti, čeprav puder vedno fiksiram. Poleg tega pa tudi obraz redno in primerno negujem. Zato res lepo prosim za vsak nasvet oz iskušnje z vašimi pudri!
Default avatar
Izbirajte med pudri, ki so namenjeni mastni oz mešani koži, taki popijajo maščobo.
V kolikor želite naraven videz, nanesite svoj puder s katerinm ste zadovoljni, ker pa premalo prekriva na mesta, kjer želite prekriti mozoljček ali nepravilnosti preko pudra nanesite korektor ( v stiku), kar s prstom natapkajte preko.
Bolje je dodatno prekrivati s korektorjem kot nanašati fasado pudra, ki naredi maskast videz.
Da se vam ne bo preveč mastil obraz lahko pod puder nanesete tudi posebno kremo za preprečevanja mastenega videza ali kremo /losion za mešano/mastno kožo, da vam maščoba ne udari prehitro na površino, ker take kreme vpijajo maščobo.
Izogibajte se krem, ki vsebujejo preveč maščob, posegajte po gelih, losionih, ki vlažijo ne pa hranijo kožo. Hranljive kreme so premastne.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek