Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: Staša Horvat, univ. dipl. prav.

Podaljšanje pogodbe v nosečnosti

Default avatar

elina

Pozdravljeni!
Zaposlena sem na osnovno šoli in sicer za določen čas (do 31.08.2011). Pred kratkim sem izvedela, da sem drugič noseča. Zanima me, če mi v tem primeru delodajalec po zakonu mora podaljšati pogodbo o zaposlitvi. Seveda če ve, da sem noseča. Hvala za odgovor!
Default avatar

jama88

Ne, delodajalec ti ni dolžan podaljšati pogodbe.
Default avatar

only me

Delodajalec ni NIKOLI dolžan podaljšati pogodbe o zaposlitvi.
Default avatar

samo v sloveniji

Pogodba za določen čas že v štartu ni namenjena temu, da se podaljšuje, ampak mora biti naveden razlog, zakaj se sploh sklepa za določen čas. Razlog je običajno nadomeščanje začasno odsotnega delavca (bolniške, porodniške) ali začasno povečanje obsega dela (ponavadi navedejo ta razlog). ZDR s svojimi zakoni vzpodbuja zaposlovanje za nedoločen čas, zato je pogodba, ki je sklenjena za določen čas in ni navedenega nobenega razlog za to, nezakonita. Razen, ko gre za manjša podjetja, ki imajo manj kot 11 zaposlenih, kar šolstvo ni, ker je to državna inštitucija. V šolstvu izkoriščajo zakon in dajejo za določen čas, izgovor pa je začasno povečanje obsega dela. Učiteljem dajo pogodbo za celo šolsko leto, čez počitnice pa jim je ne dajo in so lahko na zavodu ali pa brez denarja. Za to je seveda kriva država in luknje v zakonu.
Iz vsega tega pa izhaja dejstvo, da pogodbe za določen čas nihče nikoli pod nobenimi pogoji ni dolžam podaljšati. To pa zato, ker naj bi bil določen čas mišljen, da si v službi res samo za določen čas, ne pa da ti podaljšujejo, kakor se jim zazdi in mogoče čez nekaj let dajo nedoločen čas, če imaš res srečo... To ljudje samo mislijo, da je normalno, ker vsi tako delajo. Zakon pa narekuje čisto drugače (če si ga kdo sploh prebere kdaj).

Res je bedno to, da v Sloveniji delodajalci tako grobo kršijo ZDR. Ko sem enkrat vprašala inšpektorja za delo, kaj lahko dosežeš, mi je povedal, da zakoni sicer marsikaj narekujejo, ampak vprašanje, kaj lahko dosežeš na sodišču. Inšpektor ti ne more pomagati, lahko samo delodajalca opozori ali mu napiše globo zaradi kršitve in počaka, da odpravijo nepravilnosti. Na koncu pa itak delavec nasanka.....
Default avatar

Miomau

Evo, moj nekdanji delodajalec mi je podaljševal pogodbo za določen čas polnih 17 let, enako mojim sodelavcem. Inšpektorat nikoli ni naredil nič zoper njega. Moram pa priznati, da ko mi je po 17-ih letih porinil pod nos v podpis pogodbo za nedol. čas, da me je zagrabila panika, kaj zdaj naklepa (in se je potem izkazalo, da sem imela prav...).

Toliko o tem...

Pozdrav, M.
Default avatar

samo v sloveniji

Miomau... in kaj se je zgodilo potem??? Res si nam vzbudila radovednost... Sicer pa tudi, če ti ne bi dal pogodbe, bi lahko komot na sodišču zahtevala (če ti je ne bi podaljšal), da ti da nedol. čas, ker v tem času se je po mojem tvoje del. razmerje že zdavnaj spremenilo v nedol. čas (vsaj po zakonu).

A so te potem odpustili al kaj??
Default avatar

miramira

zanima me kako je s porodniško v moji situaciji,če katera ve.?? letos oktobra se bom zaposlila, vendar le preko pogodbe za 3 mesece, in potem mi jo bodo do junija sigurno podaljševali, za naprej ne vem. nisem še noseča, vendar si zelo želim-va. prosim svetujte mi, kaj naj. ali naj z otrokom še malo počakam ali kaj??? al bi mi porodniška sploh pripadala, saj bom zaposlena le 9mesecev?
Default avatar

drustvo_za_pravno_pomoc

Pozdravljena "miramira",

Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih določa, da Vam pripada pravica do porodniškega dopusta (105dni) in pravica do starševskega nadomestila, v kolikor ste bili pred nastopom porodniškega dopusta v delovnem razmerju (ne glede na trajanje zaposlitve). Opozoriti pa velja, da če kot bodoča mati sklepate delovno razmerje 58 dni ali manj pred predvidenim datumom poroda, morate delodajalca obvestiti o nastopu porodniškega dopusta ob sklenitvi delovnega razmerja.
moderator foruma:
Društvo za pravno pomoč in varstvo človekovih pravic - specialisti za hitre in učinkovite rešitve

http://najpravnosvetovanje.si/

Moderatorji

Staša Horvat , univ. dipl. prav.
Pravna pisarna HK