Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj so moška imena, ki se končajo na a, sprejemljiva, ženska imena, ki se ne končajo na a, pa ne?

Default avatar

čudi me

Zakaj so moška imena, ki se končajo na a, sprejemljiva, ženska imena, ki se ne končajo na a, pa ne? Tudi vidim, da so moška imena, ki se končajo na a, veliko pogostejša od ženskih imen, ki se ne končajo na a.
Default avatar

ys

Kako to misliš? Večina ženskih imen se konča na a.
Default avatar

Cicerika

poznam največ 4 ženske katerih imena se ne končajo na a... ostale imajo vse tako ime da se konča na a tako da tvoje vprašanje ni ravno logično!
Default avatar

ma kje ti živiš?

Torej, ti praviš, da ženska imena, ki se NE končajo na a, niso sprejemljiva.

Torej, Iris, Ines, Doris, Karmen, Karin, Dolores, Nives...to niso sprejemjiva imena.
Zanimivo.

Tudi izraz SPREJEMLJIVA je zame tukaj sporen, če lahko tako rečem. Morda se tebi, osebno, zdijo ta imena grda, zastarela, pač ti niso všeč. To razumem. O sprejemljivosti bi pa lahko debatirali. V družbi bi moralo biti nesprejemljivo vse tisto, kar je zakonsko prepovedano, osebni okusi in mnenje...so pa LE osebni okusi in mnenje in kot taki nimajo nobene teže za družbo.

Moj nasvet? Pomiri se, poimenuj otroka z imenom, ki ti je všeč in ne teži tukaj s takimi brezveznimi temami, ki imajo le en namen - kreg.
Default avatar

čudi me

To sprašujem zato, ker se eni spodaj usajate, ko ena sprašuje glede tujih ženskih imen, ki se ne končajo na a. Glede na to, da so pri nas vsa imena tujega izvora (predvsem grškega, latinskega, hebrejskega) se mi zdi čudno, ko govorite, da kakšno ime ne spada v naš kulturni prostor.
Default avatar

opa!

ne bo držalo. Spodaj ena sprašuje konkretno za ime MANDY, zato se ene usajamo. Ker kakorkoli že morda izhaja iz grškega/latinskega imena, tale različica je čisto angleškoameriška, tuje zveneča in grda.
Default avatar

Cicerika

Konec koncev je čisto vseeno iz kje ime izvira... ti boš za svojega otroka izbrala ime ki bo tebi in parnerju všeč pa ni važno kaj drugi mislijo. Tvoje ime so pač izbrali tvoji starši in kakršnokoli pač je je... Srečen je tisti, ki sprejme svoje odločitve, tako kot odgovarjajo njemu in zato ker je dobil potrditev od okolice (sem spadajo pa tudi tvoje ime in imena tvojih otrok). Ne obremenjuj se.
Default avatar

mah ta imena...

čudi me je napisal/a:
Jaz mislim, pa to je spet samo moje skromno mnenje, da je naša ljuba deželica trenutno v hudi krizi, finančni krizi in predvsem v krizi identitete. V prejšnjem režimu smo bili mi lokomotiva, ki je za seboj vlekla ostale 4 države in 2 avtonomni pokrajini ali kako je že bilo, potem smo se ponosno odcepili in nekaj časa samovšečno in samozadostno živeli. V tem času se je spremenila tudi populacija in iz pretežno delavske države smo postali deželica izobražencev in predvsem kvazi izobražencev, ki iščejo svoj prostor pod soncem in morajo o nečem pametovat in ni bolj priročnega pametovanja kot pametovat drugemu, mu solit pamet in ga zasmehovat. Tisti, ki se imajo za zavedne Slovence, zmotno mislijo, da rešujejo svojo in deželno krizo. Oni mislijo, da je vse, kar je bilo po 1991 slovenskega, je pač slovensko. Pa vse Tamare, Tjaše, Helene, Zore, Jasne ipd, to je zanje kar slovensko!

Pred nekaj časa sem brala (ne vem če tukaj ali na onem drugem, konkurenčnem, forumu) eno zanimivo temo, kako bi vse matere, če bi živele v tujini, na veliko dajale otrokom slovenska imena! Tudi s Č, Š, Ž, samo da je v tujini slovensko in še celo ponosne bi bile, ker bi v tujini to zvenelo tako....tuje! :-) Hkrati pa so prezirale vse Ekreme, Muhamede, Hasane, Stelle, JeanClaude v Sloveniji.
Default avatar

Cicerika

Cicerika je napisal/a:
sem se zmotila prej:P
Default avatar

988hf

joj, a boš ti diplomirala iz teh imen... mogoče bi bilo dobro, vsaj ne bi mesec za mesecem odpirala teh bizarnih tem na monu
Default avatar

šecjen

mah ta imena... je napisal/a:
5
Default avatar

karmena

Jaz sem se izogibala moških imen na končnico -a in ženskih, ki se niso končala na -a. Najbolj mi je moteče, ko ljudje napačno sklanjajo ta imena.
Saj je med ostalimi imeni morje lepih. Zakaj bi torej komplicirala, če ni treba?
Default avatar

obožujem jih

Obožujem moška imena, ki se končajo na a (Nikita, Tosja, Aljoša, Saša, ...) in všeč so mi ženska imena, ki se ne končajo na a (Aiken, Mercedes, Mirjam, Trinity, Padme, Alex...).
In zakaj takšna imena naj ne bi bila sprejemljiva? Meni sicer dol visi. Moj otrok ima všečno ime in kar mi je najpomembneje, ni tričrkovna spakedranka in je edini s tem imenom v razredu (in šoli). Aja, pa ime ima pomen!
Default avatar

Kaj narobe

Meni je ime Astrid pa je bil se vsak tiho
Default avatar

antilopa

Res zanimiva tema. Naslednjič pričakujem naslov: Zakaj imena, ki se začnejo na črko Z, niso sprejemljiva?
Default avatar

a vidiš no

Moj sin bo Mamba.