Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Škotska 14 dni

Default avatar
Lep pozdrav.
Poleti se s prijatelji (5) odpravljamo na Škotsko, in sicer od 29. julija do 12. avgusta. Na Škotskem bomo rentali avto. Karte že imamo. Avto že imamo. Imamo tudi vsaj približno previden načrt poti - torej mesta oziroma kraje, kjer se bomo ustavili, si pogledali.
Vendar nas zanima, če si nismo zadali preveč. Prevozit namreč želimo eno krožno pot po Škotski in si res ne želim preživet tričetrt potovanja v avtu.
Zato bi rada slišala mnenje od nekoga, ki je že bil tam. Ki je Škotsko doživel na način, kot jo bomo mi.
Torej - 29. julija ponoči priletimo na letališče v Edinburghu, kjer nas bo čakal avto. Plan je, da takoj krenemo proti severu, ker ne želimo ponoči v mestu, ki ga nihče ne pozna skušat naše vožnje po kontra strani ceste.
Zato bomo krenli proti St. Andrewsu, kjer bi naj prespali. Drug dan pa se bomo odpravili po poti:
St. Andrews - Perth - Aberdeen - Inverness - Lochinver - Torridon - Island of Skay - Fort William - Oban - Glasgow - Stirling - Edinburgh.
Zdaj pa vprašanja: Je ta tura preveč za 14 dni? Kje ostat dalj časa? Kako je s šotorjenjem? So komarji/mrčes res tako zelo nadležni? Ali res tričetrt časa dežuje oziroma prši? Kam se naj odpravimo peš? Kako je s hostli na severu (našla sem zgolj B&B)?
No, to je le nekaj vprašanj. Jih imam na zalogi še ogromno.
Kakršnakoli pomoč, bo več kot dobrodošla.

Lp, Nina in ostala druščina.
Default avatar
Sama sicer nisem bila, imam pa shranjeno pot prijateljice izpred parih let (če se jaz kdaj spravim tja gor), če kaj pomaga, s tem, da sta šla onadva gor z avtom in spala po hotelih in B&B:

31.7. – Heidelberg
1.8. – pot do Doverja
2.8. – Liverpool
3.8. – Glasgow
4.8. – Inverness / loch Lamond, Loch Ness
5.8. – Braemar / kraljeva cesta na poti proti Abedeenu/
6.8. – Aberdeen / 2 dni
8.8. – 11.8. St Andrews
11. - 14.8. – Edinburgh
14.8. spanje v Doverju
15.8. nazaj domov
Default avatar
Pozdravljena,

potovali smo pred leti in sicer z avtodomom.
Kampi so, vendar proti severu jih je manj. Ljudje so kar veselo šotorili, pa čeprav je resnično skoraj vsak dan deževalo. Večinoma pada tak dež, da ne veš, ali bi imel sploh dežnik, ali ne. V bistvu je to res bolj pršenje. Smo imeli pa tudi precej "pravega" dežja, tako, da smo bili kar veseli, da potujemo z avtodomom. Bolj kot komarji, so nadležne majhne mušice, ki jih skoraj ne vidiš. Če te pičijo, imaš na koži majhno rdečo pikico (premer cca. 3 mm).

Meni se 14 dni za vašo planirano pot ne zdi premalo.
Mi smo si v tem času ogledali še skrajni severni del, kjer je narava čudovita. Otok Skye je čudovit, vendar v lepem sončnem vremenu. Če pada dež, to ni to.
Poleg narave in nekaterih gradov je mene najbolj navdušil Edinburgh.

Srečno....
Default avatar
Nninna,

Midva sva bila na Škotksem že 2*, prvič 5 dni in drugič 12 dni, tako da ti iz prve roke lahko povem, da ne greste za premalo časa. Škotska je prelepa, v 1 mesecu, kar sva bila 3* v Angliji, ni deževalo skoraj nič. Šotor si lahko postaviš praktično povsod, samo lastnika moraš vprašati za dovoljenje, večinoma je celo zastonj. Hostlov imajo bolj malo, ker so skoncentrirani na BB, ki je ravno tako poceni, a veliko boljši, saj dobiš zelo obilen zajtrk, s katerim preživiš večji del dneva. Hrana je tudi drugače, za moje pojme, čisto v redu in predvsem zelo okusna in dobiš marsikaj, od italijanske do mehiške, povsod pa je zraven krompir :)).

Še nekaj informacij imaš na mojem popotniku,poglej pa še prvi popotnik pod Anejka za Škotsko, pa letošnjega iz Anglije, pa boš dobila nekaj vtisov.

http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/sk ... glija/1821

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net