Starševski čvek

mlade mamice so IN...

Default avatar
Danes biti mlada mamica je "IN" in ne nekaj lepega in naravnega... celo so postale neka subkultura, kot rokerji, bajkerji, matelaci... Se strinjate? Ne?
Default avatar
... ne strinjam.
Default avatar
---kdo so mlade mamice?

Mlade po letih, srcu, videzu? Ali mamice z majhnim otrokom?
Default avatar
Se pravi tiste ko smo mlade in mamice smo to zato ker je ''in'' ne zato ker smo si skupaj s partnerji želele otrok?
Default avatar
Mogoče so (samo) nekatere novodobne mamice malce prevzetne nad novo pridobljenim statusom "mama" in (samo)nekaterim se morda zdi, da bi morale biti deležne posebne obravnave, morda celo beneficiranega staža, ker one so pa ja "mame" in kot take na izredni misiji.

Mogoče pa je samozaverovanost del svežega materinstva, kaj vem.
Načeloma so mlade mamice čisto kul - in otročički v vozičku ti znajo, popolnemu neznancu, nakloniti prečudovit smehljaj :).
Default avatar
jih je veliko je napisal/a:
Se mi zdi, da je takih čedalje več. Kot narodni heroji grejo z vozički skor po sredi ceste (se boste ja umaknili, JAZ imam otroka) in sploh mislijo, da so zarad dojenčka nekaj več.
Seveda so tudi take, ki materinstvo sprejmejo kot neko normalno obdobje življenja in si ne domišljajo, da bi se zaradi otroka moral cel svet vrteti okoli njih.
Default avatar
ja itak je napisal/a:
Ma to samo tečnobe srečujete tak tip mamic, jaz jih nikjer ne vidim.

Sicer pa je že včasih, ko po vaše še ni bilo teh "narodnih herojev", veljalo, da se mamicam z vozički/otroki ali nosečnicam odstopi prostor. V Ikei imajo celo parkinge za mamice (oz. starše) z vozički.
Default avatar
Ampak to je odvisno od človeka. Take "in" mamice so bile tudi "in" falirane študentke, študentke, dijakinje, mestne frajle, uslužbenke...otrok jim je pač dodal samo še novo vlogo. Nasplošno so pa povsod "in".

Sicer pa, jaz čestitam vsaki mladi punci, ki se odloči sprejeti vlogo mame (tukaj mislim punce po npr. srednji šoli). Mlade mamice pri 30ih pa... tako danes je. In ni nič narobe.
Default avatar
Niso vse enake, je pa res stopil status mamice nekaterim v glavo. Tudi otroci imajo veliko pravic, ki jih mi nismo imeli. Danes že otrok staršem ukaže in ti ga ubogajo. ;)
Default avatar
Še nisem slišala da so mlade mamice in. Verjetno je to zraslo na zeljniku tistim ,ki pač ne sodijo več v to kategorijo :)

Zima to je pa odvisno od vzgoje ,ki jo imajo doma
Default avatar
mapakajše je napisal/a:
Seveda se jim odstopi prostor.
Ne vem pa, zakaj mora nadebudna mamica z vozičkom (ali pa celo po dve ali tri skupaj) vozit skor po sredi ceste, pločnik zraven pa prazen? Pa parkirat voziček (ali dva ali tri) sredi lokala, da ne moreš mimo? Pa še kup takih situacij, ki jih VČASIH NI BILO.
Default avatar
ja itak je napisal/a:
Pa kje to ti vidiš, jaz še nisem doživela kaj takega. Pa tudi če vidiš - kako pa ti veš, kaj je "bilo včasih" in kaj ne, ne mi rečt, da so nekoga, ki danes opaža mamice, pred 20 leti tudi zanimale mamice in to, kje vozijo pa kako v lokalu sedijo.

Bejž bejž za take stvari opazit, v smislu danes je vse slabše kot "včasih", moraš bit enostavno samo dovolj tečen pa vse najdeš. Jaz če sem tečna opazim vse živo, če sem dobre volje, pa nič.
Default avatar
Meni ni jasno, kaj imajo mamice z dojenčki toliko opraviti v nakupovalnih centrih. Dobro ločiš tiste, ki nakupujejo živila za cel teden in tiste, ki se z vozički potikajo od butika do butika in ogledujejo , dojenček v vozičku pa cmiri in je videti nezadovoljen?
Ali je pohajanje po zatohlih, klimatiziranih centrih za otroka vsakodnevno dobro?
Vsekakor ne! To so mame brez domišljije, ki mirno pijejo kofi ali celo pir, dojenček pa zraven v vozičku...
Tudi včasih je bilo tako, s to razliko, da je otrok čakal mamo na polju, da je podelala, kar je bilo treba. Tudi vedno ne primerno, a vsaj na svežem zraku je bil!
Tole paradiranje dandanes je včasih prav "nagravžno" za videti!
Default avatar
kresnič[email protected] je napisal/a:
Ma dej. Bolj bo držalo, da ste se ve postarale in ste postale podobne svojim mamam, ki so vam v mladosti vedno trajbale, da "včasih se pa mladina ni tko obnašala".

Sitnarjenje, da je "dons vse drgač in slabš kot včas" je TIPIČEN SIMPTOM STARANJA :D
Default avatar
mapakajše je napisal/a:

Ne bo držalo, nisem postarana in profesionalno se ukvarjam z otroki. Ko po končani službi zavijem v nakupovalni center (sama, ne z otrokom), vidim taisto mamico z otrokom v bifeju, ki mi je 5 minut prej jamrala, koliko ima dela, da ne more prej po otroka v ustanovo, kako se trudi za zdravje svojega otroka, ki je nonstop bolan, kako je težko itd.
Vse, kar naredi za svojega otroka, pa je to, da ga tik pred zdajci pobere iz vrtca, ga pelje v nakupovalni centre in doma da spat! To je vse njeno delo in napor.
Res nisem od včeraj, a dobro ločim pristno skrb za otroka ali pa neko prisiljeno socializacijo otroka in mame v času in prostoru, ki sem jim reče nakupovalni centri, z vsemi pripadajočimi kvazi dodatki.Lp!
Default avatar
kresnič[email protected] je napisal/a:
Ti pa nisi dobro razumela bistva :D

Tudi včasih so bili primeri nepristne skrbi za otroke, ni to nič novega, po vsej verjetnosti jih je bilo še več kot danes. Da tako opazite današnje primere in trdite, da je "čedalje več takih", pač pomeni, da ste se postarale :D

Če trdiš, da glede na 20 let nazaj nisi postarana, si pa medicinski fenomen :D Potem se samo ti ne staraš, ker vsi ostali smo 20 let starejši :D In ja, vidimo "čedalje več mamic", a ni to čudno. V OŠ, SŠ in na faksu nas še brigale niso.
Default avatar
Še enkrat povem, da nisem postarana. Zadeve pa opazujem s strokovnega vidika, predvsem pa z vidika razvojnih možnosti in ne nazadnje koristi OTROKA!
Posedanje v nakupovalnih centrih z otrokom v vozičku, ki lahko že sam hodi, s katerim je potrebno komunicirati, ga spodbujati v njegovem razvoju, je za otroka škodljivo in posledično nazaduje.
V skupini otrok ne more razviti vseh svojih potencialov, institucionalna skrb se mora nujno dopolnjevati z individualno skrbojo za otroka-če seveda želimo, da se bo optimalno razvil v skladu s svojimi zmožnostmi.
Vožnja v vozičkih po nakupovalnih centrih dan za dnem je za otroka dolgoročno škodljiva! Lp!
Default avatar
kresnič[email protected] je napisal/a:
jadajadajada. jamrjamrjamr, kakšni grozci so ljudje. drugi znak staranja.

nisi postarana, pajade. si stara, koliko potem, 5 let?

PS: več bi naredila, ko bi svoje strokovno znanje takim nevednim mamicam, ki vse dneve posedajo po centrih, brezplačno razdajala. od jamranja po forumih tale dotični froc tudi ne bo imel nobene koristi, tako kot od bifeja ne :)

PPS: kako pa ti veš in kako s tako lahkoto sodiš, koliko ima ta mamica dela z otrokom - vidiš jo ob prevzemu otroka in potem čez 5 minut še enkrat v bifeju. in ti si upaš sodit o tem, koliko je dela z otrokom? in koliko ga je morda že bilo, pa je mama že naveličana vsega. sploh pa - zakaj ne bi smela mama z otrokom po vrtcu na eno pijačo, a to je mogoče prepovedano? a mama pa nima pravice se dobiti z eno prijateljico na čveku za pol ure po vrtcu? dej dej bolj si papeška od papeža. opravljaj svoje delo dobro in ne tlači drugih v drek, da bi ti izpadla strokovna in vsevedna v stilu "jaz vem, kaj je dobro za otroka".
Default avatar
A se mi samo zdi, a sem nekomu stopila na rep? Tipična reakcija namreč nadobudne mame, zaverovane same vase, ki je prepričana, da se svet vrti okoli nje in njenih potreb, ker je pač mama.
Tipična reakcija mame, ki je sicer brezposelna, a zjutraj pripelje bolanega otroka v vrtec-sama pa v smučarskem kombinezonu, ker jo je pač "ta nov" povabil in ima pravico do svojega življenja in sreče.
Tik pred zdajci pa nasolarena po otroka in direktno v City park! Meni se otrok dejansko smili in mu pri taki mami tudi jaz ne morem pomagati! Lp!
Default avatar
kresnič[email protected] je napisal/a:
hehe ko bi ti vedela, kako si falila :D verjetno misliš, da greste takale jamračke na živce samo tistim, ki jih kritizirate. japajade, sem mama treh, nisem "mlada mama", nisem "novodobna mama", delam vse ravno kontra od zgoraj napisanega (nakupovalni centri, vožnja po sred ceste itd.), pa me prav tako moti tvoje in drugih vzvišeno pridiganje, mislim kot da si stara (ste stari) 10x po 10 let, ne samo parkrat.