Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

Dr. Reš - pregled krvi (hormoni)_ KJE?

Default avatar

lyly

Pozdravljene,

ta teden sva s partnerjem naročena pri Dr. Uršuli Reš na prvem posvetu. Kolikor sem seznanjena bo partner opravil spremiogram, jaz pa UZ pregled. Na forumu berem, da se opravi tudi pregled krvi (hormoni).
Ali se ta pregled opravi pri njih ali te napotijo v kakšen laboratorij? Bom namreč 5.dan ciklusa kar pomeni, da bi lahko opravila ta pregled, pa me zanima kje, da približno vem koliko časa mi bo vzelo (zaradi odsotnosti v službi, seveda).

Hvala
Default avatar

aneri11

Živjo,

jaz sem tudi pri Reševih in sem šla test delat na Adrialab, delajo pa od 7-15h.

LP
Default avatar

lyly

Hvala aneri11!
Pa je potrebno biti tešč? Kdaj dobiš pa izvide?
Default avatar

lyly

:) še nekaj me zanima...cena seveda.

Hvala
Default avatar

aneri11

Tešč moraš bit, koliko stane, sem pa že čisto pozabila :( Najbolj 100% bo, da jih kar pokličeš,
evo številke:
Adria lab d.o.o.
Diagnostični laboratorij
Parmova 53
1000 Ljubljana
Tel: +386 1 436 67 71
+386 1 436 00 23

LP :)
Default avatar

srecica17

Kakor sem jaz seznanjena ni potrebno bit tešč.......nisem pa sigurna.
Cena je cca 17 eurov. Izvid dobiš še isti dan. Teste pa lahko opravljaš od 2. do 5. dne ciklusa, torej bi bilo fino , da jih na razgovor prineseš s seboj (vsaj jaz sem tako naredila).
Srečno!
Default avatar

pupica mala

Za pregled hormonov ni potrebno biti tešč. Sem pa nekje slišala, da je dobro opraviti merjenje do 10. ure. Prosim, da vprašaš v laboratoriju.
Default avatar

E391

V praksi je v adrialabu tako, da moraš res priti dat kri zjutraj, se pravi nekje do desete ure. Pa tudi za vsako reč, ki jo daš testirati, hočejo, da si tešč, pa če je to treba ali ne. In izvidov nočejo povedati po telefonu. Če jih želiš še isti dan, jih moraš priti iskat ob določeni uri ali pa ti jih pošljejo po faksu. Sicer jih dajo pa na pošto in jih dobiš naslednji dan domov.

Če pa vprašaš zdravnika, pa za test hormonov ni nujno biti tešč.
Default avatar

lyly

Sem preverila, res je treba biti tešč, stane pa nekaj čez 20 €. E391 imaš prav glede izvidov (osebno, fax ali pa pošta naslednji dan)

Hvala vsem.
Default avatar

mia2345

srecica17 je napisal/a:
Teste pa lahko opravljaš od 2. do 5. dne ciklusa
Zakaj?
Default avatar

E391

Vrednost FSH hormona je treba gledati v času od 2. do 5. dne cikla, ker je takrat najnižja, potem v kasnejših dneh pa pecej naraste in vrednosti niso primerljive. Če imaš FSH previsok (merjeno v teh prvih dneh cikla), to pomeni med drugim tudi slabo odzivnost na terapijo in ti morda postopka s stimulacijo tudi ne bodo želeli delati, ker ne bi imel smisla. Povišan FSH pomeni bližino menopavze oziroma lahko tudi že meno, če je zelo visok. Poguglaj malo.
Default avatar

Pauline

Pozdravljene,

koliko pa stane ta pregled. Jaz sem imela pregled leta 2007 na gk, pa bi ponovno preverila.

Hvala.
Pauline.
Default avatar

lyly

Cena za pregled treh hormonov (FSH, LH in Prolaktin) je v Adrialab-u 22,80 €
Default avatar

info1

Kaj se šteje za 2 do 5 dne ciklusa? Menstrualni ciklus?
Default avatar

090999

ja, prvi dan menstruacije je prvi dan ciklusa
Default avatar

Tara33

Pozdravljene,

tudi midva z možem sva naročena na prvi posvet pri dr. Rešu in me zanima, če imaš pri njemu postopek na konceijo in ti dr. Reš napiše napotnico za pregled krvi (hormoni), se vseeno pregled v Adrialab-u plača?
Default avatar

tudi na zavarovalnico

V adrialabu delajo tudi odvzem krvi in analizo na naročilnico na stroške zdravstvene zavarovalnice. Tako kot v laboratorijih v zdravstvenih domovih.
Default avatar

pupika83

Mogoče res, ampak mene je Reš 2x poslal v Adrialab in obakrat brez napotnice, tako da sem plačala sama.
Default avatar

tara33

Na strani od Adrialab-a sem prebrala, da gre tudi na napotnico, ampak zakaj Reš pacientke pošilja tja in morajo plačati? Na netu sem že zaseldila pisanja punc, ki so pri Rešu, da jih pošilja tja na pregled hormonov in da vse same plačajo.
Default avatar

ema9

Prosim ne komplicirajte preveč če morate pač kakših 20 eur plačati za te preglede. Če vam je to tako hudo odveč, lahko greste na drugo kliniko in čakate minimalno pol leta samo da pridete na prvi pogovor za zdravljenje neplodnosti.
Pregled hormonov stane mislim da okoli 15 eur .... spermiogram okoli 45 eur .... lahko greste, brez da sprašujete Dr. Reša, tudi do svojega osebnega zdravnika in vam napiše napotnico.
Dr. Reš dela za vas in vse nas, vsak dan, ne glede na sobote nedelje in praznike od 5. ure zjutraj, zame je on neverjeten človek!!!!!