Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Prepovedana ljubezen

Default avatar

Tvoja princeska

Pozdravljeni,

saj ne vem zakaj sem se ravno danes odločila, da vam pišem. Nikoli še nisem pisala na kakršenkoli forum.. Morda tole ni ravno najboljša ideja, glede na to, da si kar predstavljam, kako me boste "spljuvali" in, če sem iskrena, si verjetno kaj drugega niti ne zaslužim :-(.

No ja, da ne bom predolga... moja zgodba je podobna tisočim...na neki službeni zabavi sem spoznala moškega, brez katerega si zdaj ne morem predstavljati svojega življenja. Moškega, ki ima družino, majhne otroke in ženo, s katero ima relativno dober odnos. Tudi jaz imam otroka. Sicer sem ločena že kar nekaj let, pa vendar.
Kakorkoli že ...začelo se ni ravno tako globoko... Kliknilo je na zabavi...smejala sva se, se pogovarjala, plesala...vse in nič takšnega, kar bi bilo prepovedano. Verjamem, da nihče od naju ni predvideval takšne čustvene zapletenosti. Mislim, da sva oba mislila, da bo minilo samo po sebi. Pa sva šla na kavo nekaj dni po zabavi. Kar vleklo naju je skupaj. Ena kava, pa druga...dolgo niti nisva fizično nič imela. Le ......zaljubila sva se. Ljubezen ja...ko takole pišem in razmišljam, kako sva v bistvu sebična, mi je resnično grozno. Počutim se kot tatica. Kradem očeta in moža. Pa v bistvu nisem tako grda...samo noro zaljubljena, ne...ne zaljubljena. Ljubim ga. Joj katastrofa!
Najhuje od vsega pa je, da čutiva enako, da beživa v najin svet sanj, kjer sva skupaj, kjer se zbudiva skupaj in greva skupaj spat. Kradeva trenutke, urice in minutke, ko se lahko vidiva in drživa za roke. Sanjava z odprtimi očmi, hkrati pa se bojiva izgubiti drug drugega.
Razmišljala sva o vseh alternativah, ki so mogoče in zdi se, da so nemogoče vse :-(. Še najbolj pa me je strah, da bi morda res, kdaj v prihodnosti, prišel trenutek, ko se bo odločil oditi in zaživeti z mano... in mi to kasneje zameriti. Vem, da mi ne bi nikoli očital, da je zaradi mene pustil družino, ker je enostavno čisto predober človek, vendar sem prepričana, da bi v sebi trpel...s tem pa bi trpela tudi jaz...in na koncu vsi... prav tako kot trpiva zdaj oba! Ni rešitve!!!!

Pozno je, malo sem že utrujena.. v bistvu sploh ne vem zakaj vam pišem...morda samo zato, ker si tako močno želim, da bi se našel nekdo, ki bi me razumel...ki bi mi pokazal lepši jutri..

lepo spite, lepe sanje in še lepše jutro


Princeska
Default avatar

nisem princeska

Toliko v vednost: princeske nimajo otrok!!! In neverjetno, s tabo mu je najlepše :((
Kaj praviš, kako reče ženi??!!
Default avatar

Boom

Če me kaj vedno zmoti, so besede, da nekdo nekoga krade nekomu. Če smo vezani, še nismo lastnina partnerjev.

O njem in njegovem odnosu sicer kaj dosti ne vemo. Sicer pa, kaj pomeni "relativno dober odnos"? Ujemanje glede družinskih zadev in vlaganje energije izključno in samo družino, ob tem pa zanemarjanje partnerskega oz. ljubezenskega odnosa je vsaj zame vse prej kot dober odnos. Morda je tu razlog, da se dogaja njemu to, kar se, saj se marsikdaj ob tempu življenja in vseh težavah niti ne zavedamo, da je naš odnos vse prej kot dober.

Kar pa se tiče tebe, praviš, da si ločena že nekaj let. Čudno po svoje je, da v vseh teh letih nisi srečala nevezanega moškega ob katerem bi se ti začelo spet dogajati oz. da bi morda vsaj imela občutek, da bi ob nekom to bilo možno. Je morda to podzavesten strah pred ponovnim razočaranjem? Saj ob vezanem na nek način do tega ne more priti.
Default avatar

kat99

Kaj naj ti rečem,ne bom te spljuvala,ampak kot pišeš to ne bo nikamor pripeljalo.Tvoj ljubimec se po vsej verjetnosti ne bo ločil,ti pa boš zgubljala leta,ker boš kar naprej čakala na tiste redke skupne trenutke.Kar koli bi ti rekla,da razmisli,pusti vse skupaj....ne boš nič od tega v tem trenutku naredila,ker si v fazi zaljubljenosti,najbrš boš na realna tla prišla šele takrat,ko se bo vse skupaj izvedelo(bo zvedela njegova žena) in takrat boš začela realno razmišljati.
Skratka kakor koli lep dan in čim prej na realna tla;
Default avatar

moje iskreno mnenje

Mnoge te bodo razumele, previdevam, tiste realne in na trdnih tleh pa ti bodo povedale, da nisi princeska, ker princeske imajo prince, ki lepo delajo z njimi in jih nekega dne na belem konju popeljejo pred oltar. On je svojo princesko že izbral in verjetnost, da bo jo bo hotel zamenjati, je majhna. Zelo malo moški zaradi ljubice zapusti ženo, zelo malo. Lahko pa počakaš, ali ga bo žena sama vrgla ven, ko bo izvedela, ampak to je že manj pravljično. Je pa tudi mogoče, da je on takšno zgodbo doživel še s kakšno pred teboj in bo še s kakšno po tebi. Kar se mene tiče, štejejo samo dejanja in kaj ta govorijo???
Default avatar

AnaBanana

Kaj bi pa sploh rada ti?
Brez njega ne, z njim nekako tudi ne, ker se kao bojiš, da ti bo potem to metal naprej ... kaj potem?
Default avatar

ločevalka

Razmišljala sva o vseh alternativah, ki so mogoče in zdi se, da so nemogoče vse

Meni se zdi žalostno, da se mu/vama zdi nemogoča alternativa, da bi končala svojo zgodbo, medtem ko se vama zdi - predvidevam - še najbolj mogoča ta, da nadaljujeta kot skrivna ljubimca.

Kaj bi si mislila o svojem možu, če bi tebi počel kaj takega? No, točno tak je ta tvoj "princ".
Default avatar

prlečka

Obsojati te, bi bilo bolj ali manj nesramno. Vsi imamo potrebo po tem, da smo ljubljeni in ljubimo. Tako si hrepenela po tem, da te je enostavno zaneslo. Kako doživlja stvari on, nimaš pojma. Moški so tako ena sama skrivnost. Vsekakor imaš 3 možnosti:
1. možnost skupnega življenja, njegova ločitev, razmisli o posledicah, o negovih napakah- ki jih kot smrtnik zagotovo ima, tudi o možnosti da se po par letih vajinega skupnega življenja zagleda v drugo in se ponovi stara zgodba, o tem a si skupnega življenja sploh želiš, o tem, da boš imela občasno kontakt tudi z njegovimi otroci, da bo tvoj otrok primoran sprejeti očima, o tem, da se boš morala soočiti tudi z občutki krivde do njegove žene, ali si to sploh želiš?

2. možnost vajine ločitve, se odrečeš tej zvezi, ostajaš psihično na tleh, na nek način ponosna sama nase, pa vendar si se žrtvovala, zapravila si možnost, da zaživiš srečno , da se počutiš ljubljeno,
Vprašaj se, ali boš sploh zmogla to, ali bo zmogel on...bosta dovolj trdna?

3. tretja možnost, da ostaneš ljubica..verjetno za vse večne čase., vedno sama za praznike, tudi v stiski, ostane ti le tista hoja po oblakih, stiskanje rok, hrepenenje. A te bo to izpolnjevalo na dolgi rok, a boš zmogla z občutki krivde?

Nobena izbira ni simpatična in vsaka bo s sabo prinesla bolečino in tudi nekaj sreče. Tako je pač življenje. Vedno smo na razpotjih in kadar se nam zdi, da cesta na kateri smo ni prava, pa se pač obrnemo nazaj in izberemo drugo. Verjetno ni nobena prava, ali pa vse.
Svetovala bi ti, da ravnaj v smislu, da čim manj prizadeneš druge ljudi. To ne pomeni, da boš z njegovo ločitvijo nekomu zrušila svet, ...morda je bil ta svet zrušen že davno. Svetujem ti, da si skrivaj ogledaš njegovo družino, se ukvarjaš z njegovim odnosom do žene, do otrok..............in se potem odločiš.
Na nobenem razpotju ni prijetno, a ko si na poti ni več tako hudo, saj kmalu pride novo križišče z novimi dilemami. In včasih te usmeri semafor.
Vso srečo ti želim.
Default avatar

Razočaran mož

Prepovedane ljubezni ni. Bi lahko živela z njim, on s teboj? Kakšne bi bile posledice?
Zaljubljenost mine, za ljubezen pa se je treba potruditi. Sta pripravljena?
Default avatar

matjazko

Tvoja princeska
Tu se lahko obrišeš pod nosom in še naprej sanjaš, ker svoje žene in otrok itak ne bo zapustil. To se mogoče zgodi eden na deset primerov. Namreč to bi zanj pomenilo tudi, da se odreče določenim ugodnostim, kot je mnogoženstvo, domača družinska sfera z otroki, žena, ki mu kuha in lika... Trajala bo, dokler se te ne bo naveličal in mu s seksualnega vidika ne boš več zanimiva.

Prijetne sanje še naprej....
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

lumpača

Bila si korajžna,da si šla prvič na forum s tako bombastično novico.Kaj naj ti rečem?Da ni prav,kar počneta.ostavi se v kožo njegove žene.Postavi njega na mesto svojega moža.Tako boš videla zrcalno sliko tega tvojega primera.Ne bo nobenih princev in princes.
Tako še boš obžalovala,da si se s poročenim pletila.Če pride na dan in obstajajo velike možnosti,če se že dlje časa dobivata.Pomisli na njegove otroke in ženo.Oni veliko štejejo,ne samo vidva.Tudi oni imajo svojo ceno in morda zanjo plačaš ti v veliki meri.Je to vredno?
Ne se izgovarjati na zaljubljenost in ljubezen.Razlika je ,eno in drugo.Vmesne faze prehoda so pomembne za nadaljni razvoj zveze.
Če on ljubi tebe,kaj mu je potem žena,pa če je po vrhu vsega tako čudovit,kadar se držita za roke in ....Nekaj ne gre skupaj.Laž ne pride v poštev nikoli pri nikomur za pošten odnos!
Default avatar

armanda3

Sej so večino že druge povedale.
1. prepovedana ljubezen je danes preveč patetičen naslov. prepovedana ljubezen je v sloveniji samo še v okviru incesta in nič več.
2. princeska tudi nisi, sploh pa glede na to, da imaš že otroka, najbrž tudi nisi več najstnica po letih, po razmišljanju bi te pa najbrž marsikatera najstnica prekosila.
3. nasveti v smislu misli na druge (njegovo ženo, otroke) so pa tudi en navaden larifari. kdo neki pa misli na druge, ti moraš misliti nase in samo nase. brez skrbi to tudi sami počnemo, še bolj počne pa to tvoj idealni ljubimec, njegova žena itd. Ti moraš zase ugotoviti, zakaj si se spustila v zvezo, kateri sedaj daješ take otročje pridevnike. zakaj rabiš eno skrivno romantično zvezico. kaj ti daje in česa ti ne daje. kaj si v resnici želiš in ob čem trpiš. je več uživanja in trpljenja. kam te bo to pripeljalo.
4. vse v življenju ima svojo ceno. brezplačnega kosila ni. Ne moreš živeti, ne da bi se bilo treba čemu odreči in ne da bi bilo potrebno trpeti. Čisto vest imajo na koncu samo tisti, ki je nikoli ne uporabljajo.
Default avatar

ljubimtorejsem

Pozdravljena!

Za razliko od ostalih komentatorjev, naj najprej povem, da te popolnoma razumem, ker sem bila tudi sama v popolnoma enaki situaciji. Meni se je obrnilo na dobro, ker je bilo pač tako namenjeno. Samo eno ti svetujem...Kakorkoli močno rada ga že imaš, vedno postavi na prvo mesto sebe, na glas povej, kaj želiš, v kaj dvomiš, česa te je strah. Nikakor pa se ne obremenjuj z mislimi, kot so, "kaj bodo rekli", "tatica sem", itd. Tako on kakor tudi ti imata svojo glavo in pamet, ljudje gremo pač čez različna življenjska obdobja, in jaz enostavno ne verjamem v veze za celo življenje, to je utopično, kot je utopična moralno nesporna družba! Nista se zastonj srečala in izbrala sta si trnovo pot, ampak če sta se srečali sorodni duši, se bo vse razpletlo kot se mora!

Veliko sreče ti želim in ne boj se ljubiti.....prepovedane ljubezni NI!
Default avatar

aria

Podobno kot je napisala "ljubimtorejsem", sem že včeraj tudi jaz nameravala napisati. "Princeska" (tako ti verjetno reče tvoj lubi), s svojim postom tu si si nekoliko olajšala dušo, vendar ob branju teh odgovorov bo v tebi le še večji nemir. Pa je to brez smisla, ker le ti veš točno kakšna je situacija in kaj čutiš (čutita!). Tudi jaz sem dala skozi podobno situacijo (oz. še "slabšo") kot ti. In sem prej v preteklosti verjela v vezo (ljubezen) za celo življenje, a potem se je vse obrnilo na glavo. In danes razmišljam zelo podobno kot "ljubimtorejsem". Zato se pridružujem njenim mislim in dobrim željam.
Default avatar

armanda3

Ko se najdeta dve sorodni duši, se pač odvežeta od prejšnjih nesorodnih duš, določi se skrb za otroke, družine se na novo organizirajo in tako naprej. Zakaj to pri vama ni mogoče?
Default avatar

ločevalka

armanda3 je napisal/a:
Ker se ločujejo ženske. Princ iz naslovne teme se bo ločil, ko ga bo žena postavila pred dejstvo. Prej pa ... težko. Zanimivo mi pa je, da ločena ženska tipu pritrjuje, da je njegova ločitev nemogoča rešitev.
Default avatar

najina ljubezen

Ko se najdeta dve sorodni duši, se pač odvežeta od prejšnjih nesorodnih duš, določi se skrb za otroke, družine se na novo organizirajo in tako naprej. Zakaj to pri vama ni mogoče?

Točno tako in popolnoma izvedljivo, če sta oba za to 100%...govorim iz lastne izkušnje in JE mogoče...
Default avatar

aknalb

Poznam primer, ko je mož zapustil družino in odšel k drugi, ki je tudi imela otroka.

Ali so res njegova čustva do tebe, takšna kakršna so tvoja do njega? Sama opisuješ da so, samo ali res ti vidiš realno sliko?
Default avatar

Modro morje

Podobno zgodbo prestajam tudi jaz. Zelo komplicirano zgodbo. Oba sva svojima sedanjimi partnerjem že povedala, da želiva ločitev zaradi nove ljubezeni. Prve reakcije so bile grozne, noben od najinih partnerjev noče ločitve. Kar doživljava sedaj je težko obdobje in bo še, a verjameva v najino ljubezen in prihodnost. Kakšen bo razplet, ti lahko povem čez mesece ali leta.

Če so njegova čustva prava in znaš moškega obdržati, verjami, da se da. 100%.
Default avatar

makalonca34

Prepovedana a tako sladka... Mogoče pa ravno zaradi tega tako sladka. Po navadi nam je vse, česar ne moremo imeti z lahkoto toliko bolj privlačno.

kar se pa sorodnih duš ipd. tiče pa takole, v kolikor gospod ni bil zadovoljen da zakon ni to kar bi moral biti in žena ni sorodna duša, bi pač iz te zveze lahko izstopil in si potem našel svojo sorodno dušo. Je pa za marsikoga lažje verjeti v to " sorodno dušo" ko se znajdejo v trikotniku.

Če z ženo ne bi imela skupnih interesov, energije ipd.zagotovo sploh ne bi našla stika. Sem pa prepričana, da ima dve princeski nisi samo ti njegova ampak je tudi žena njegova princeska... verjemi mi... Si pač ena, ki naseda ljubezenskim izjavam, ena ki ga bo čakala, ko bo on med vikendi z otroci , na dopustu z družino... V kolikor bi cenil tebe, ženo in sebe do tega ne bi prišlo.

ja ja igrice v življenju za popestritev vsakdanjika, na koncu pa toliko bolečin. Kako življenje in kakšnega partnerja želiš imeti pa je tvoja odločitev. Če si zadovoljno z fikijo in obljubami, lažmi in zavajanjem ... zavoljo strasti in ukradenih trenutkov potem imaš pravega, če želiš iskrenost in zaupanje pa ne. On namreč ni iskren niti do tebe, niti do žene , niti do prijateljev , niti do svojih bližnjih , niti do sebe ... Kakšen je potem ta idealen moški ....

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus