Starševski čvek

Grčiji bomo dodatno nakazali še 1/3, kmalu pa še Italiji

Default avatar

Ali pa če jim prodamo Primorsko do Logatca?

Predlagam, da se po verziji, ki kroži v Srbiji , na naslednjih volitvah(izboru) dodatno doda glasovalno polje s tekstom

"Nisem za nobenega iz predložene liste".

V koliko več kot 50% volilnih upravičencev zaobkroži to polje,se volitve/ izbor ponavlja in vsem kandidatom s taiste liste se prepove kandidiranje še za naslednje štiri leta v kolikor se pač ne izpelje temeljita lustracija kadrov, ki so krivi za nevzdržne razmere!Prilagam še komparacijo , ki je v resnici še bolj porazna v razUMEVANJE (gre pač za priponko...)Komentar: Ultrabogati sosedi

Italija si laže privošči Berlusconija kot Slovenija Pahorja.Rok Pikon

Finance 88/2011 10.5.11Italija ni noben vzor. Tudi njena vlada je v krizi, premieru Silviu Berlusconiju sodijo zaradi avantur z mladoletnimi prostitutkami. A nekako se zdi, da si Italija laže privošči Berlusconija, kot si Slovenija lahko privošči Boruta Pahorja. Če ne drugega, je njihov bančni sistem trden in zdaj, ko se svet pobira, lahko kreditira gospodarstvo.Seveda, italijanske javne finance so katastrofa, zadolženi so še bolj kot mi. Vendar pa se moramo zdaj, zahvaljujoč slabemu upravljanju slovenskih javnih financ, odpovedati dihanju za ovratnik Italijanom. Ušli so nam, čeprav so nekakšen "evropski bolnik", kot se je včasih priljubljeno reklo.Namreč: konec leta 2008 so napovedi Economist Intelligence Unita nakazovale, da se bo BDP na prebivalca po pariteti kupne moči Slovenije izenačil z Italijo in bi ga leta 2011 tudi prehitel. No, to se ni zgodilo, še vedno zaostajamo za sedem odstotkov. Težko tudi verjamemo, da bi lahko Italijane prehiteli, saj nismo naredili nič. Pahor ni naredil nič, da bi razbremenil podjetja in da bi ta lahko začela bolje služiti.Tudi javnim financam ni naredil nič dobrega, saj nič ne kaže, da bo pokojninska reforma uspela. Italijani so naredili malo, vendar morda bo dovolj, da bodo bogateli hitreje kot mi.Ampak. Italijani so najbogatejši v Evropi. Skupno premoženje italijanskih gospodinjstev je nekaj manj kot štiri tisoč milijard evrov oziroma štiri bilijone. To je več, kot je premoženje Britancev, Nemcev ali Francozov, čeprav so ti trije narodi po številu večji. Italijani po premoženju gospodinjstev zaostajajo le za Američani in Japonci, je pokazala študija Deloitta .V Italiji ima 373 tisoč gospodinjstev več kot pet milijonov dolarjev premoženja (3,47 milijona evrov). Italijani so torej zelo bogati, veliko bogatejši od Slovencev in bolj naklonjeni luksuzu kot marsikateri drugi državljani. To pomeni, da lahko kupujejo drage izdelke. Direktor Marles hiš Bogdan Božac je to že ugotovil in v Italijo prodaja predvsem dražje hiše. Prodajo v Italijo so leta 2010 potrojili (v primerjavi z letom 2009), pa tudi prej jim je rasla.Izvijanje iz recesije se Italiji že pozna. Kot je opisal direktor italijanskega Diners Cluba Tomaž Lovše, Italijani že več zapravljajo. Opaziti je večji obisk restavracij, ljudje več hodijo na počitnice. Tudi brezposelnost se je letos začela zniževati, medtem ko pri nas še vedno strmo raste.Kljub ostrim napovedim OECD , da je italijanska gospodarska rast v nevarnosti, številke kažejo, da je pri nas lahko še huje, če takoj ne ukrepamo. Do takrat pa se moramo tolažiti z bogatenjem Italijanov in Nemcev, ki pokupijo največ naših izdelkov in nas vsaj malo vlečejo navzgor.
Default avatar

Italija bella, Itallijani bravi !

Seveda vse to drži. Italija je bogata država: pa ne le po umetnosti in kulturi. Služijo na vseh področjih ; od turizma, mode, gastronomije, industrije, kmetijstva............v čem pa oni niso dobri ? Vse kar naredijo gre v promet. Samo koliko parmezana in mozzarelle izvozijo po svetu, vse do Japonske in Amerike.. Po Italiji se sprehajajo skoraj celo leto (tudi pozimi) trume turistov.. Pahorja in Berlusconija pa ni za primerjat. Berlusconi si je bogastvo zaslužil sam in se zavihtel šele sedaj v zrelejših letih v politiko. (in to s kar so Berlusconiju naprtili socialisti, to s prostitutkami je laž, ker se borijo za svoje stolčke in oblast ! ) Italija in Slovenija ? Mi smo v primerjavi z njimi v vseh pogledih "za luno" !
Default avatar

Ena t.

Pa še to : Primorci smo ZA. (prodajo mislim)
Default avatar

primorka m.a.

Ena t. je napisal/a:
Ti si toliko Primorka kot šef tvoje stranke, ki ti je najbrž naročil, da provociraj po forumih (lahko vzameš Glanzkopfa iz Grosupelj, ne moreš pa vzeti Grosupelj iz Glanzkopfa).

Sicer pa: pravi Primorci nismo za prodajo, ampak za nakup (Venecija, Furlanija, Džulija biče zemlja proleterska press).
Default avatar

komandir

Ja, Primorci smo za nakup vsega tistega, kar so zafurali ta rdeči, ko so podarili Trst in Gorico in za odcepitev od močvirja, kjer prebivalcem že raste kožica med prsti.

Primerjati Italijo in Slovenijo ? Ha,ha, kot prvo ima Italija dobrega premierja, ki je spravil Italijo v boljše stanje, kot je bila kadarkoli prej. Vsi, ki medijski komentatorji, ki opisujejo stanje v Italiji se ne morejo izogniti svoji usmeritvi in navijajo za levičarje, s katerimi je Berlusconi dobesedno pometel, tako na intelektualno politični ravni, kot ekonomski. Levica v Italiji se nikakor ne more pobrati, ker je pač nesposobna. In Italijani so vidijo. Le kdaj bodo tudi Slovenci ?
Default avatar

Enaiks

Mimogrede, tudi kava v Italiji, v boljšem kafiču ob obali, v večjem turističnem kraju, je samo 1,20 Eura, v Lj. pa so že po 1,50.
Default avatar

primorka m.a.

komandir je napisal/a:
Pojdi si pogledat, kje je potekala rapalska meja, ti historični analfabet brez primere, in mimogrede še osveži spomin, kdo je leta 1920 podpisal rapalsko pogodbo.

Da o tvoji zaverovanosti v starega grdega plešastega mafijskega babjeka ne govorimo, ni čudno, da toliko občuduješ Janšo - čim bolj ga posnema, bolj ga imaš rad, samo lase si še mora naflancat, pa ti bo prišlo od ljubezni.
Default avatar

komandir

Draga primorka m.a., vse bolj se kaže tvoja rdečina, ne samo nosu ampak tudi ličk.
Če bi poznala rezmere in stanje v Italiji, seveda ne bi pisala tako, kot pišeš.
Če ne bi vedela, da je tisto, kar sem napisal resnično, tudi ne.
Očitno si ta prava kumrovška diplomantka (ali pa FDV, kar je zelo podobno), ko kvasiš neresnice kot večina rdečih noskov.

Berlusconi (ali ti je všeč ali ne) odlično vodi Italijo in ima še vedno podporo preko 50%. Naš pa ima le še okoli 100 podpornikov, večino na tem forumu. Tudi ne vidim kakšnega razloga, da vpletaš JJ v to. Očitno ti je zelo všeč, a kaj ko te sploh ne šmirgla.
Default avatar

primorka m.a.

Neresnice kvasiš ti in to v vsem, kar pišeš. Glede tega, kako so rdeči podarili Trst in Gorico Italiji - ne samo Trst in Gorica, tudi Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica so pred drugo vojno pripadale Italiji, in leta 1920 rdečih še nikjer ni bilo.

Prav tako svinjsko lažeš glede popularnosti Berlusconija, ki se mu je podpora od volitev prepolovila in je bila konec aprila najnižja doslej, približno 31%. Ko je Pahor dosegel to številko, ste ti in ostali guruji komunikacije na tem forumu že doživljali zaporedne orgazme ob fantazijah o odstopu in predčasnih volitvah.
Default avatar

komandir

Glede Berlusconija imaš prav, ima le še 31% podpore. Približno 2 krat več kot naš BP.

Glede na partizansko zavzetje Trsta in Gorice ob koncu II.sv.v. in potem "prodajo" tega ozemlja s strani Tita zato, da se je dobilo hrvaško Istro nazaj, pa ne bi zgubljal besed.

Pa saj to ni pomembno, glavno, da se lahko udriha pa JJ in SDS in žali vse, ki ne nosijo rdečih plašnic na svojih očeh. Ubogo revše.
Default avatar

mehanik

kot primorca me skrbi, da imamo med primorci take kot je primorka m.a. in pa una, ki je za prodajo italiji.....prekleti skorumpiranci, za en evro bi se prodali tujcem.da vas ni sram.

primorci smo ponosni, da so slovenci in smo v večini ( do sedaj sem bil prepričan, da smo vsi) zavedni bolj kot večina slovencev, tudi zato, ker smo okusili 25 letno okupacijo s strani italije...ja takrat je bila pri nas italija, to pa ne pomeni, da se je po drugi vojni tito dobro zdilal, češ, prej je bila meja pri postojni, zdaj je pri gorici, uau, kako smo dobri, koliko ozemlja smo pridobili....rapalska meja je bila krivična in nepoštena, tako kot je tudi sedajšnja...upam, da pride čas, ko jo bomo premaknili na zahod. Pa to zagotovo ne bo pod pahorjem.

dam pa prav komandirju....prekleti komunajzarji, ko ne gre kaj prav, je kriv janša...ma, kašne bale...pejte v kumrovc se šolat.
Default avatar

ma dej, nauči se brati

Jaooo mehanik, kje si prebral, da je primorka m.a. za prodajo??? Ona je za nakup!!!

[quote=""primorka m.a.""]
Sicer pa: pravi Primorci nismo za prodajo, ampak za nakup (Venecija, Furlanija, Džulija biče zemlja proleterska press).
[/quote]

Ma ti kar daj prav komandirju, morda boš kmalu še ti tako oboževal Berlusconija kot ga on!
Default avatar

mehanik

kot prvo se ti nauči brati.

nisem nikjer napisal, da je primorka m.a za prodajo italiji...jasno....za prodajo italiji je ena pred njo. primorka m.a pa flanca nekaj o rapalski meji in koliko ozemlja so ubogi italijančki izgubili po drugi sv. vojni ipd.

ne obožujem berluskonija, definitivno pa je veliko bolj sposoben kot naša rdeča oblast. skorumpirani sta obe oblasti, s to razliko, da italijanska naredi vmes še kakšno potezo, da državo povleče iz krize, medtem, ko se naši zapletajo samo v afere.

ne glede na to, kakšen je berluskoni, mu je pa treba čestitati, da je stabiliziral italijansko oblast....spomni se let pred berluskonijem, ko praktično nobena vlada ni bila sposobna peljati mandata več kot leto dni....sedaj pa berluskoni vozi mandat za mandatom.