Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

NEVROPATSKA BOLEČINA

Default avatar

MILENA14

Spoštovani g. doktor,
Sem Milena Škamlec, vaša dolgoletna pacientka, na zdravljenje sem k vam v Mursko Soboto prihajala iz Maribora. Diagnoza - kronična nevropatska bolečina. Veliko let sem jemala opioidne analgetike (tramal, oxycontin, durogesic), zato sem lansko leto opravila detoksikacijo. V zameno sem dobila lyrico v odmerku 600mg, po katerem sem bila popolnoma omamljena. Ko sem jo po mesecu začela opuščati, se je bolečina začela vračati. Enaka kot prej - močno elektriziranje po desni strani hrbta, nato pekoča in pulzirajoča bolečina. Poskusila sem tudi s psihoterapijo, vendar je bil nasvet terapevtke, naj se navadim živeti z bolečino in da od bolečine ni še nihče umrl.
Bolečina je ponovno v zagonu, zato spet jemljem polovičko oxycontina in tramal, ker je opioidni analgetik edini, ki bolečino vsaj malo omili. Ga pa zaradi odvajanja težko dobim.
Kaj lahko še storim? K vam se obračam v upanju, da mi morda lahko kako še pomagate, saj sem že obupala. Hvala za razumevanje in vaš dragoceni odgovor. Milena
Default avatar

Mensur Salihović

Pozdravljeni g-a Škamlec ,
Upam ,da boste sprejeli opravičilo za odgovor s takšno zamudo.V vašem primeru gre za idiopatsko nevropatsko bolečino po Th 8 korenini (upam , da se dobro spomnim nivoja).vse kaj je pomagalo je potrajalo le določen čas in to je veljalo tudi za interkostalne blokade.Mogoče v tej situaciji rabite ponovitev merjenja senzorične funkcije v ambulanti splošne bolnice Murska sobota in s tem se oglasite v tej isti ambulanti 10.septembra (med počitnicami ambulanta ne dela ) ali v ambulanti za zdravljenje bolečine UKC Ljubljana do srede avgusta.
Lep pozdrav ,
****************************************
Mensur Salihović dr. med. spec. anesteziolog reanimatolog

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj