Forum.Over.Net

Politični čvek

Pahorjeva laž

Default avatar

frančišek

Prvič. Naši tajkuni niso nič ukradli. Lopovske so banke, ki so jim dale posojila

Drugič. Vlada Boruta Pahorja je dobra, pametna, poštena. Samo Slovenci smo tako neskončno butasti, da te veličine, altruizma in genialnosti ne zaznamo.

To sta zadnja dva spinoffa slovenske realnosti. Prvi je absolutno uspel: Bine Kordež, človek, ki je zaradi lastnega pohlepa na kolena spravil Merkur in ogrozil tisoče delovnih mest ter preživetje številnih podjetij, prosto razlaga o zlobnih bankah, ki so ga kobajagi silile, da vzame posojila in naredi menedžerski odkup. In ljudje zares verjamejo, da so krive banke, ne Kordež. Potem se razpravlja, kdo je bolj kriv, in tistemu, ki je kriv, se nič ne zgodi. To je le še ena v vrsti tisoč nekaznovanih svinjarij. To je domet Slovenije.

Drugi poskus spinoffa se pravkar dogaja. Po tem, ko so fatalno izgubili referendum o malem delu, predstavniki vlade razlagajo, da kaj pa če ni težava v vladi, ampak v ljudeh, ki pravzaprav nočejo sprememb. No, to ni res. To je Pahorjeva laž. Ker ljudje hočejo spremembe, ampak pametne. Spremembe te vlade pa so neumne (prepoved medsosedske pomoči, da zaradi omejenega prostora omenim le eno), napačne (odpravljanje zamud pri plačilih), drage in neučinkovite. Spremembe te vlade izganjajo biznis iz Slovenije in nas vračajo v socializem, ideološko in podjetniško. Od te vlade imajo največ koristi lobiji, sindikati in proračunski zajedavci. Njihov absolutni triumf je posledica Pahorjevega reformiranja.

Če morebiti kdo v vladi ne razume - Pahor in cela vlada so v službi pri meni. Jaz in vi, mi, davkoplačevalci, torej, lastniki te države mu dajemo plačo. In jaz in očitno še 80 odstotkov volivcev, lastnikov torej, bi ga ta hip odpustilo. Pahor in njegovi pa se kot kakšni pohlepni tajkunski direktorji kljub brezupu oklepajo svojih položajev, delajo v nasprotju z željami lastnikov in izčrpavajo podjetje, državo. In še vedno prosto kot Kordež sporočajo, kako smo vsi drugi neumni. In potem zares pričakujejo "za" h kakšni od reform?

Pahorjeva ekipa - tako imenovani KGB (Katarina, Gregor, Borut) - bo v Sloveniji povzročila takšno opustošenje, strah in negotovost, kot ga je pravi KGB nekdaj puščal v vzhodnem bloku. Moja projekcija Slovenije po Pahorju je črna. Po tem, ko se v Evropi tolažijo, kako gre Španiji bolje in kako ne potrebuje pomoči, je Financial Times objavil srečanje z resničnostjo, in sicer da bo Španija naslednja potrebovala evropski denar. Čakam, kdaj bo FT to napisal za Slovenijo. Čakam, da bodo finančni analitiki zapisali, da s padcem vseh reform, posebej pokojninske, Slovenija ne zmore več odplačevati svojih srednjeročnih obveznosti. Čakam na poslabšanje bonitetnih ocen Slovenije.

Potem me zanima, kje bomo še dobili denar, komu bomo še prodali državne obveznice, kdo nas bo sploh še povohal. Ali mislite, tako kot očitno ocenjuje Pahor, da se kdo grebe, da bi Sloveniji zaupal, mislite, da Slovenijo še kdo vidi kot priložnost? Živ bog nam ne bo več ničesar posodil. Plazili se bomo lahko pred zadnjimi uradniki finančnih ustanov in vsi nas bodo zavrnili. Naša podjetja, naša delovna mesta, naše plače bodo odvisne od denarja, ki si ga bomo lahko sposodili pri naših že tako obubožanih bankah. In to podjetja, ki so zadolžena, podjetja, ki ne dobivajo plačil, podjetja, ki so malo naredila za to, da bi zmanjšala svoje breme, podjetja, ki so malo napredovala, podjetja, ki imajo malo dodane vrednosti.

Podjetja, ki so brez denarja, brez sredstev za razvoj, brez izdelkov bodo še manj konkurenčna. Gospodarske rasti ne bo. Tujcem ne bomo mogli prodati več ničesar. Prišli bomo do agencije za sanacijo bank, do "sklada za razvoj", do še hujše plačilne nediscipline, če je to sploh mogoče. Pa še Topčiderja nimamo, da bi tiskali denar. Ne da bomo prišli na ravni iz leta 2004, prišli bomo na ravni iz leta 1991. Se spominjate, koliko ste imeli takrat plače in kaj ste si lahko kupili? Leta 1991 je bil BDP na prebivalca približno pet tisoč evrov, lani 17.600 evrov.

Če mislite, da je znižanje bonitetnih ocen znanstvena fantastika v nekih knjigah in virtualnem finančnem svetu, ste se zmotili. Poznalo se bo na vaši denarnici, prihodnosti vaših otrok, revščini prihodnjih generacij. In ne bo kriva zavrnitev študentskega dela. Ne zavrnitev dela na črno. Ne zavrnitev pokojninske reforme. Kriva bo le Pahorjeva vlada. Spinoffajte takšno prihodnost, dragi Pahorjevi fantje in dekleta!

Vir: http://www.finance.si/309104/Pahorjeva-la%BE
AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)
Default avatar

megaboy

frančišek je napisal/a:

In ravno v času prejšnje vlade so tajkuni postali pohlepni, banke pa radodarne.
frančišek je napisal/a:

In kako bi glasovali slovenci na prejšnjih volitvah če nebi bili butasti?
Default avatar

valovi

Ne verjamem, da bi za to bili krivi volivci !!! Komunisti so že na začetku naše samostojnosti pokazali svojo namero !!! Prevarantsko so se razparcelali na več strank in še naprej delovali popolno monolitno in centralno vodeni !!! S tem so pokazali, da se bodo držali oblasti z vsemi sredstvi in prevarami !!! Svoje podrepnike so imeli po celi Sloveniji, ki so na zapoved delali kar so morali !!! Tako so imeli svoje ljudi praktično v vsakem volilnem telesu !!!
Varali so na vseh volitvah !!! Niso se ustavljali niti ko je bilo potrebno svojega političnega konkurenta odstraniti z likvidacijo ( Kramberger ) !!! Podkupovali so poslance ( Pucko ) !!! Prako svojih medijev so kričali in forsirali v javnost vseskozi afero za afero, ki jo je sproduciral Kučan, vse naslovljeno na samo enega človeka, na Janeza Janšo !!!
Odločili smo se , da odidemo iz jugo-komunizma, na volitvah pa so volili nazaj komunista Kučana !!! A mislite, da bi naš narod bil tako nor ??? Mislim, da ne !!! Kučan je dobil več glasov tudi proti Pučniku, takrat je praktično bilo prelomno, kaj mislite, da so taktrat komunisti spali, ali kaj, ne , takrat so angažirali in podkupili vso vesoljno slovensko sodrgo, da so pripomogli k takemu volilnemu izidu, saj se jim je šlo za biti in ne biti !!!
Komunisti na čelu s Kučanom varajo celo Slovenijo od vsega začetka in se umetno vzdržujejo na oblasti, vse drugo jim je drugo razredna tema !!! Zato pa imamo državo, ki propada na vseh področjih !!!
Default avatar

potaplacka

Poznaš razliko med zavedeni in butasti? Najbrž ne, ker si b...
Default avatar

Boom

ampak potem je pa nekaj zelo narobe z opozicijskimi poslanci, če se takole pustijo podkupit. Ne, podkupljivih poslancev pa že ne bom volil :-))))))
Default avatar

Borat_Pohar

Boom je napisal/a:
Hmm, zakaj si pa potem volil Thalerja za Evropski parlament? =)
Default avatar

Boom

Borat_Pohar je napisal/a:
zdaj ga ne bom več. Vi pa niti pomisliti ne smete, da kdaj ne bi volili koga s svoje strani :-)))))
Default avatar

valovi

boom------------ si verjetno spregledal, da sem napisal, da so podkupovali samo sodrgo, saj poštenih niso mogli ( Rupar ) !!!
Default avatar

Boom

valovi je napisal/a:
Kaj hočeš s tem povedat: da je tudi med opozicijo sodrga ali da je Rupar zgled poštenosti?
Default avatar

janos

Tudi v Janševi vladavini so nastajali tajkuni ne samo sedaj ,vsi so isti !!!
Default avatar

Borat_Pohar

Pa je zato kriv Janša ali banke, ki so brez skrbi odobrile kredite?

Kdaj je že Marjan Kramar, ki mu je KGB vlada odobrila 1.000.000 evrov odškodnine nastopil službo? Februarja 2004. Kdo je bil takrat predsednik vlade? Anton Rop (LDS).
Default avatar

janos

Ja banke so v rokah politike,kar oni rečejo morajo banke storiti-dati kredite tajkunom!
Default avatar

valovi

boom--------------- Hočem povedati, vendar tebi je to zastonj, da imajo levaki v svojih vrstah samo sodrgo in nepoštene ljudi, povspetnike, podrepnike, prisklednike, gansterje in zločince pa še bedake kot si ti in tebi podibni !!! Mogoče pa, z obzirom, da vseskozi tolčeš po vernikih in cerkvi, spadaš med tiste pred zadnje, to sam veš, kaneda ???
Default avatar

Boom

valovi je napisal/a:
Črnuharji pa poskušajo igrati na karto poštenosti in s tem zavajati ljudi, pa jim ne ratuje, ker v resnici želijo samo prilezti na njihovo mesto. Kdo in kaj v resnici so, so pokazale zadnje volitve. Podpirajo pa jih bedaki kot ti :-))))

Kdaj si me pa slišal tolči po vernikih? Če kdo jemlje besede proti RKC osebno, je to njegov problem in kaže samo na to, da mu je ta do te mere oprala možgane, da ne loči več med vero, religijo in institucijo. Edini verniki, ki jih sicer ne sovražim, se mi pa zdijo pomilovanja vredni so verniki v Janeza Kristusa - Odrešenika, torej ti in tebi podobni. :-))))))

Več kot očitno pa je, da ti sovražiš vse, kar se ne strinja s tvojim idolom (težko je reči "se ne strinja s tabo", saj svojega mnenja niti nimaš, ker ga ne moreš imeti).
Default avatar

valovi

boom-------------- Seveda smo za to, da čimprej zamenjamo tvojo nesposobno vlado, ki zna samo gobezdati !!! SDS in mi vsi, ki podpiramo Janšo, bomo delali na tem, da vas čimprej zamenjamo !!!
Default avatar

janos

Valovi kam si skril svojo rdečo knjižico,najslabši ste bivši komunisti in ti si bil zraven
Default avatar

valovi

janos------------- Kot jasnovidec bi bil bolj uspešen, saj bi tam lahko lagal in basanjaril kolikor bi hotel, pa nikom ništa, saj nebi nihče vedel, kaneda ??? Seveda samo, če bi ti verjeli, kaneda ???
Pa tudi takšni se najdejo, kaneda ???