Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Krema proti gubam, ki vam je res pomagala, a obstaja?

Default avatar
Sem stara 45, niti ne tako zelo gubasta, ampak ene par se jih je pa pojavilo in bi rada malo "speglala" obraz. Ponudba krem je ogromna, vse obljubljajo cudeze. Jaz pa prosim za izkusnje. Ali je kateri kaksna krema zares naredila razliko? Nekaj casa nazaj je ena tu hvalila Ateio; nisem se poskusila.

Drugace imam pa bolj nezno, tanko in obcutljivo kozo, jo predvsem vlazim, se najveckrat pa uporabim kar kaksno otrosko negovalno kremo.

Prav lepo prosim za kako izkusnjo! Pa lep dan vsem monam!
Default avatar
guba gubica je napisal/a:
pri 45 letih uporabljaš kremo, ki je namenjena otrokom??
Default avatar
Vnesi v iskanje gube, gubam ... in boš ugotovila, da ni zdravila proti to. Če imaš pri 45 šele prve gube, ti lahko samo čestitam. Kreme so pa vse itak en sam velik nateg, pardon reklama. Otr. krema je verjetno še najboljša od vseh. Tudi jaz sem tvojih let, no, z več gubami, uporabljam samo otr. kremo in kar nekaj nas je tu gor, ki prisegamo nanje. Se reče od tistih, ki ne zgledamo ko mlajše sestre svojih otrok.
Default avatar
Seveda nisem sprobala vseh, tam malo čez 40 sem nabavila tu pa tam kakšno od tistih "zmanjšajo gube za XX%". Pol pa sčasoma ugotoviš, da od nobene kakšnega posebnega efekta. Zdaj, pri petdesetih, se s tem več ne ukvarjam. Uporabljam Hoferjevo kremo za 3 evre, menda ima tud neke "antiaging" efekte, ampak predvsem super paše moji koži.
Default avatar
mrzla voda naredi največ čudežev
Default avatar
derma roller, pa jih preženeš :-)))
Default avatar
alverde smetilka okrog oči, lepo omili in zategne kožo

alverde nasploh
Default avatar
*omili gubice
Default avatar
Kak dober serum (prosi za testerje, vsak pač ne ustreza vsaki koži) in krema za okoli oči. Pa čez dobra dnevna/nočna krema.

Dobre zadeve imajo Sophyto, John Masters, Melvita... dokaj ok in ugodna je kozmetila Balea ali Cadea vera (DM in Müller), samo ne vse zadeve. Poglej sestavine (več o tem najdeš na Ars cosmetici ali Planetu lepote). Alverde ima nekaj dobrih zadev, žal pa imajo v večini precej alkohola.
Default avatar
Nobene ni.

Še ne tako dolgo nazaj sem brala intervju z Planinškom (?), skratka z enim naših priznanih plastičnih kirurgov, ki se ukvarja tudi z "nategovanjem obraza" in je rekel, da taka kreme NI in da je bedarija kupovati kreme za več kot 5€, ker nobena glede na učinke ni vredna kaj več.
Default avatar
Barca je napisal/a:
No, mi je všeč, da je tud strokovnjak enakega mnenja kot jaz :))
Default avatar
A veste, da so dobile hoferjeve kreme in kozmetika nasploh najvišje ocene na testih?!
Zelo kvalitetno in poceni, kot bi rekel dr.Planinšek nobena krema dražja od 5 eur ni vredna cene.
Hofer ima od 75 centov do 5 evrov vso kozmetiko.
Default avatar
Ateia Cell Elixir, imajo v lekarni. + Silicea balzam (ali pa silicijeve kapljice)
Default avatar
Ne pričakujem da bi mi vse gube izginile, vendar se 100% pozna in vidi na kilometre, katera ženska nad 40, uporablja cenene otroške kreme, kreme za 5 ojrov iz sosednjega megamarketa, ali pa vrhunske vlažilne kreme z učinkom proti staranju kože....

Uporabljam različne kreme, pozimi je to Vichy, letos sem uporabljala Liftactiv, poleti pa Shiseido Benefiance, misim da je lani to bila ena Emulzija, letos pa bom kar kako kremo iz linije Wrinkle...
Default avatar
Barca je napisal/a:
Barca, ne verjemi vsemu kar prebereš :) Zakaj pa potem plastični kirurgi v Ameriki kupujejo kreme po 300 in več dolarjev? :))
Default avatar
In ker amerigoti kupujejo po 300 in več dolarjev kreme, ki jih potem prodajajo za še enkrat več, so učinkovite. Učinkovite so enako kot kurji drek. Evo kako se služi na naumnih kokodakkkkk
Default avatar
tolažba je napisal/a:
Hehe, to so zate vrhunske kreme?? Spod 200€ se sploh ne začnejo...
Default avatar
tolažba je napisal/a:
Te ženske verjetno delajo še kaj drugega, ti pa misliš, da je to od krem.
Vidim pri kolegicah in ti kar povem, ko greš proti 50 se začneš gubati in ni je kreme, ki bo to preprečila. Bolj pomaga nesončenje, rekreacija, dovolj spanja in počitka in jasno, glavni so pa dobri geni.
Veš, če teh žensk ne bi poznala, po koži nikoli ne bi ugotovila, katera uporablja samo ceneni minimum, katera pa celo paleto drage kozmetike. Izgledajo slabo in ene in druge, pa izgledajo dobro in ene in druge.
Včasih si za kakšno, ki prav slabo izgleda mislim, da to pa naredi preveč pacanja po obrazu.
Default avatar
Voda, milo, kaka preprosta krema, če imaš suho kožo, in pa predvsem zavedanje, da gube niso bolezen, ampak enostavno "spadajo zraven". So zunanji odraz genov, let in karakterja in vsekakor več pove živ, tudi gubast obraz kot gladka "plastična" lutka.

Ok, na spodnjih slikah niso (samo) kreme v igri, ampak povedati sem hotela, da se mi zdi lepše, če imaš letom primeren obraz in ga znaš "nositi":

Slika

Slika
Default avatar
sori, ne zivim v Sloveniji, tako da ne vem, ampak a je to res Misa Molk?????

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek