Ženski in Moški čvek

Motoristi - avtomobilisti

Default avatar
Počasi se bo začela sezona motoristov, v tem času nas je bilo ža kar nekaj na naših cestah, ravno tako tudi nesreč, žal.Pri večini prometnih nesreč naj bi bili krivi motoristi, pa ni res, verjemite mi iz lastnih izkušenj vam povem. Sem umirjen motorist ki razmišlja med vožnjo, predvidujem vnparej kaj se lahko zgodi in tko. Držim se omejitev hitrosti, in kaj se mi dogaja, avtomobilisti mi blendajo, trobijo in ne vem kaj še, če se ne odzovem, gas mimo mene, nekateri sploh ne po levem pasu, kar malo po voznem in nasprotnem kar po sredini, saj sem motorist se mu bom že umaknu, verjetno tako razmišljajo? Samo toliko o avtomobilistih....

Niso vedno krivi motoristi, tudi z avti so nekulturni!

Pazljivo na cesti!
Default avatar
No, potem ti še sama manjka malo dekoracije, kako blondinko, ki se prižeme nate in se s čvrstimi bedri oklene tvojega telesa, da je ne odpihne z motorja, ko pohodiš plin. ;-)
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
Motorist je napisal/a:
Vemo ja... in se strinjamo s tistim o pazljivosti. Le da bi jaz raje rekel POZORNO!
Default avatar
Motorist je napisal/a:
Tole bi lahko veljalo tudi v obratni smeri !!
Za večino nesreč tudi so krivi motoristi, večina nesreč je zaradi prevelike hitrosti in neobvladanja kriznega momenta .
Ne bom trdil da sem umirjen voznik avtomobila , večinoma vozim nekaj nad omejitvijo ( avtocesta ) toda na ostalih cestah strogo po omejitvah .
To kar se dogaja tebi se tudi meni in to vsakodnevno : nisem še videl motorista, ki bi vozil za mano, čeprav vozim po omejitvi, nisem še naletel na motorista ki bi na avtocesti vozil po omejitvi , tudi ko vozim po prehitevalnem pasu recimo 160kmh se mi na zadnji odbijač nalima motorist ki divje blenda če se v trenutku ne umaknem , seveda ko gre mimo je kazanje sredinca in tolčenje po čeladi da si nor ker se nisi Rossiju takoj umaknil, nekaj čisto normalnega.
Nisem še naletel na motorista , ki ne bi prehiteval čez polno črto, čez dvojno črto, po desnem pasu pa tudi po odstavnem če je treba , sekanje ovinkov in nagibanje daleč v nasprotni pas je nekaj normalnega no vsaj za motoriste, zame sigurno NE .
Zanimovo, da zgoraj našteto velja zgolj za Slovenske motoriste , tujci so previdni vozniki in upoštevajo omejitve .
Pa še nekaj sem opazil, umirajo večinoma previdni motoristi , to da se je s +200 zalimal na zadnjo stranico tovornjaka je verjetno zgolj slučaj !!!!!!!
Brez zamere, ampak tako pač je na naših cestah z našimi motoristi, več strpnosti in manj objestnosti pa bo tudi nesreč manj !!!
Default avatar
jon je napisal/a:

Torej, če potegneva črto nad vse, Slovenci smo totalno nedisciplinirani v prometu, tako v avtu kot na motorju.

Se pa verjetno strinjava, ko se zgodi prometna nesreča, je večina prepričana ( avtomatično ) da je povzročitelj motorist.
Default avatar
Sem hodila z motoristom. To so ljudje, ki enostavno razmišljajo drugače.

Po mojem so večinoma res krivi motoristi, tudi ko jih avto "izsili". Jaz se vključujem z dovoza na glavno cesto ... Desno gre cesta rahlo v ovinek, in če je avto na koncu tega ovinka, vem, da se lahko dostojanstveno in brez naglice vključim v promet, tudi če ima dotični avto rahlo višjo hitrostjo od dovoljene (ki je 70 km na uro). Če vidim motorista, preventivno počakam in velika večina jih je res v treh sekundah pri mojem odcepu.
Jaz ta ovinek poznam, kaj pa tisti, ki ga ne in tisti, ki se zanašajo, da tudi ostali udeleženci v prometu upoštevajo predpise? Tako je potem vse polno nesreč, ker je voznik avta pri zavijanju levo "izsilil prednost" pred motoristom. Morate se zavedati, da marsikdo ne preklopi v drugačen način razmišljanja, ko gre za motoriste, temveč ostane v modu za normalne voznike, kar pomeni, če je vozilo oddaljeno 50 m, imam komot čas, da varno zavijem levo.

Motorist bi me skoraj zbil na prehodu za pešce, ko sem že bila na drugi polovici cestišča, torej je imel kar nekaj sekund časa, da bi ustavil. Omejitev hitrosti 50 km ... Takšne motoriste, kot ti opisuješ sebe, srečujem kvečjemu v tujini, pri nas pa so to kvečjemu tisti s tujimi registracijami. Mene je motoristov groza, imam občutek, da me ogrožajo in da popolnoma nič ne mislijo na druge udeležence v prometu.
Default avatar
streluška je napisal/a:


Streluška

Se popolnoma strinjam, so norci na motorjih, ravno tako v avtomobilih.

Ne vem kje je prometna policija z radarji vsaj v naseljih kjer je 50 omejitev, in takšni motoristi ki divjajo čez naselje, se popolnoma strinjam da jim oduzamejo za vedno vozniško dovoljenje, brez možnosti ponovnega upravljanja!!!
Default avatar
Taki, ki se sklicujete na policijo ste še najslabši. Tako da nehaj se finga delat tu na forumu.
Default avatar
tadej je napisal/a:
No vidš Matej, veliko je takšnih kot si ti, zato pa je tako kakor je!
Default avatar
Motorist je napisal/a:
Ne samo nedisciplinirani, tudi netolerantni in predvsem nestrpni , smo eni redkih voznikov kjer sistem zadrge ne deluje .
Glede motorisičnih nesreč bi se kar strinja s teboj , ampak prevelika hitrost in nepremišljeno divjanje motoristov so vzrok temu , poglej zanimivost: cesta Dvor pri Žužemberku - Kočevje- Brod na Kolpi, zaradi obilice nesreč motoristov ( veliko smrtnih ) so na tej cesti vse ovinke zaščitili s dvovišinsko odbojno ograjo , vzrok nesreč je previsoka hitrost na tej cesti in pa seveda *polaganje* na ovinkih .
Zanimivo je, da razni motoristični klubi pritiskajo na upravljalce cest , naj postavijo čim več takih zaščitnih ograj !!!! zakaj že ????? zaradi vožnje po omejitvah sigurno ne !!!!!
Default avatar
Motorist je napisal/a:
Policija motoristom praktično sploh ne meri hitrost , razlog je oteženo merjenje zaradi majhnosti objekta merjenja in pa ( na žalost ) objestnosti motorista, saj po zadnjih podatkih , večina prehitrih motoristov NE ustavi , poleg vsega pa se je raspasla neka čudna navada, da ima veliko motoristov namerno ukrivljeno tablico saj s tem otežijo da bi se oznake na tablici videle , mislim pa, da je sedaj to kaznivo , seveda pa ga lahko kaznuješ samo tako, da ga ujameš in seveda ustaviš , to pa je že druga zgodba .
Default avatar
No, moj bivši tip motorist za vsak slučaj sploh ni imel izpita in mu ga tudi vzet ne bi mogli, pobegnit pred policijo zunaj naselij je mala malca (razen če ni v zraku čisto slučajno helikopter in se jim ravno ljubi preganjati čisto konkretnega motorista), po več nesrečah, ko je motorist nastradal med begom pred policijo, jih je pa očitno sploh minilo vse veselje. Tablice je pa celo imel (tega z zakrivljenimi tablicami sploh nisem vedela), da ga ne bi popisali zaradi tega (ko je motor recimo nekje parkiran in podobno).

Mene ne moti, da vozijo hitreje kot jaz, ne moti me, da me prehitijo, ne moti me, da gredo lahko v zastoju gladko mimo - če le morem, jim pustim prosto pot -, moti me pa, da moramo vsi ostali misliti še namesto njih in da jim ni popolnoma nič sveto.
Default avatar
Dragi motoristi, iskreno povedano, rada na glas poslušam glasbo v avtu in včasih ne slišim rohnenja motorja. Gledam desno, ko zavijam, ampak imam tudi mrtvi kot in včasih šele med zavijanjem opazim, ko me dohiteva motorist. Opazila sem, da najhitreje opazim tiste, s fluorescentnimi oblačili in da jim delajo obe sprednji ali pa vsaj ena sprednja luč Včasih ima kdo vsaj eno ugasnjeno. Priporočam tudi vklopljene žmigovce, ker tisti 1 snop luči je pre malo. Ko mislite prehitevati, malo požmikajte. Bolje, da mislim, da me osvajate, kot da vas ruknem:)
Nekateri še vedno nimate čelade na glavi ;(
Default avatar
Ja pač če kupiš motor z 200 konjev/200kg, je zelo težko voziti po omejitvah.. v drugi prestavi dosežeš 130 km/h ostanejo ti pa še štiri ?! So pa cenovno zelo dosegljivi, za 5k € dobiš par let staro raketo, ki zlahka doseže 300km/h

Največkrat so pa krivi za nesreče vozniki avtomobilov izsiljevanja je ogromno, potrebno je vedno predvidevati da te bo kdo izsilil
Default avatar
Motorist je napisal/a:
Popolnoma se strinjam s Streluško, ne pristajam pa na avtomatiko, ker imam kar nekaj izkušenj.
Približno isto se dogaja s kolesarji, le da se s +200 ne zalimajo na šleper!
Torej!? Vsak pred svojim pragom, pa bo deželica čista!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
motorist1 je napisal/a:
Motorist 1, dobro jutro, ja, potrebno je vedno predvidevati - motoristi bi recimo lahko predvidevali, da ostali vozniki predvidevamo, da boste obnašali kot ostali vozniki in ne kot izstrelki na dveh kolesih!!!
Jaz vas mogoče deloma razumem, kot rečeno, sem hodila z enim takim z vetrom v laseh ... Ampak ni vedno pravi trenutek za 3. prestavo, če razumeš, kaj hočem povedati. Na cesti s polno dovozi ne moreš ob treh popoldne drveti 150 na uro, ker je sto avtov, ki zavijajo levo, desno ali se vključujejo na glavno cesto. Ne moreš. In seveda ti potem "izsilijo" motorista - ki ga večinoma sploh ne vidijo, ker izza ovinka, za katerega normalen avto rabi 10 sekund, prileti v sekundi. A ne razumete, da vas preprosto ne dojamemo? Na cesti večinoma ni časa, da bi vozilo opazovali pet sekund, kakšno hitrost ima, ampak gledamo "točkovno". Če je na toči, oddaljeni 50 m, lahko grem. V primeru motoristov to ne velja, ampak je vprašanje, če avtomobilist to ve.

Verjemi, da si nihče ne želi nikogar zbiti, ampak enostavno VAS NE MOREMO DOJETI, KER STE PREHITRI!
Priporočam ti tečaj varne vožnje za motoriste.

Mogoče še to: moj bivši je bil čisto razcefran od nesreč, za vse je bil kriv sam.
Default avatar
Evo... še jaz se strinjam s Pacom.
Z malce uvidevnosti gre vse OK... in to lahko rečem z izkušnjami z vseh treh načinov; z avta, z motorja in bicikla.
Paco Moralles je napisal/a:
Pa nekdo zgoraj je omenil princip zadrge... ljudje se res dostikrat ne zavedajo, vendar vsaj v Lj to vseeno kar deluje. Samo preveč obotavljat se ne smeš...
Default avatar
Redko vidiš motorista, ki vozi po predpisih, se ne rine do začetka kolone pri semaforju....Posebej lepo je ko se ti na avtocesti nalima na "rit" - še lepše je če prideta oz. priletita dva in potem ne veš ali te bosta preskočila ali obvozila levo ali desno - ker počakat se jima ne da, kljub temu, da gresta verjetno samo do bližnje oštarije na pivo. Pa vozim čisto normalno in ne mečkam ob prehitevanju, ampak če jaz vozim 140 po prehitevalnem on pa prpiz*i 190, se mu verjetno zdi da sem polž.
Pač fantki si polnijo ego na malo butast in nevaren način - pa ne samo fantki, tudi starejši nerazviteži se najdejo - se opravičujem izjemam. lp
Default avatar
stvar je preprosta, vsi vozimo po predpisih in v skladu s svojimi sposobnostmi, pa skor ne bo težav...je pa tud res, če vzamemo v zakup da je statistično pričakovana smrtnost med piščanci 5%, je iluzurno pričakovati da bomo vsi , ki smo udeleženci v prometu dočakali novo leto, pa ne da nam ne bi privoščil, sam statistika je pač k...a:)
Default avatar
Streluška, nisem se hotel izpostavljat, (tokrat moram), sem inštruktor za A- kategorijo, tako da verjetno ne potrebujem tečaj varne vožnje, ker imam slušatelje.