Starševski čvek

opel astra karavan - prosim lastnike

Default avatar
Lp. ZAradi povečanja družine kupujemo večji avto - karavan. Najprej smo želeli Megana, sedaj pa smo se malo preusmerili v Astro karavan (za nekje 6-7.000 evrov), ker smo eno imeli pred 10 leti in je bila super fajna in mehka za vozit itd.
Prosim uporabnike Astre, da mi svetujete, kakšna je, kako ste zadovoljni, kaj vas moti, kaj je fino, zakaj priporočate oz. odsvetujete. Menda ima 1.7 fajn motor (dizel). NAčeloma se nagibamo k bencincem ... Hvala lepa vnaprej.
Default avatar
Živjo, fajn avto, ga imamo letnik 2009. Zadovoljni kupujemo pa sedaj večji avto, tako, da prodajamo.

Navajeni smo bili Lagune, tako, da nam pri avtu ne ustreza to, da ni odlagalnih mest in da nima šeste brzine. To je tudi edini vzrok da prodajamo.

Oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4493066&show=1

LP
Default avatar
hvala, bi ga z veseljem imeli -srebrnega - pa nam žal cenovno ne znese ...
Default avatar
Samo to lahko napišem, kar mi je en mehanik povedal: da so avtomobili Opel najbolj "vzdržljivi" oz. da ne potrebujejo raznoranih popravil pri mehanikih. Karavani so pa sploh super za večje družine.
Default avatar
mi ga imamo, na bencin, letnik 2007.
nimam niti ene pripombe, verjetno ga bom v kratkem tudi prodala (vzel ga bo nekdo iz družine) in kupila enakega novega.
Default avatar
avto pije ko žolna, ravno ta karavan, bencinec, več kot 10 litrov na 100 km.
se grem stavit, da je ta mehanik čisto slučajno prodajal kakega opla. ker je ta izjava dobesedno absurdna, obstajajo dosti bolj zanesljivi avti, kot pa je opel.
Default avatar
Draga žolna, ne vem na podlagi česa si tole napisala, v dneh letih kot ga vozimo imamo povprečno porabo 7.5 litra.
Default avatar
Predvsem je važno, kako ga voziš. Če ga stisneš, gre poraba brez težav na 9 litrov/100 km. Če pa voziš po omejitvah (120, največ 130) in se recimo izogibaš pretiranemu pospeševanju v vrhniški klanec, potem gre poraba lahko na 7 litrov. So pa tej navadni mlinčki (bencinski motorji manjših kubatur) za moje pojme ena žalost, v vseh pogledih. Dost pijejo in nikamor ne potegnejo - priganjati jih moraš na visoke obrate, kar pa ni prijetna vožnja. Novejši mlinčki s turbino so pa druga muzika.
Default avatar
Imamo 1.7cdti letnik 2006 in smo zelo zadovoljni...razen rednih servisov ni bilo še nobene težave. Pa tudi prtljažni prostor je dovolj velik. Mislim da za ceno ki jo plačaš dobiš uredu avto. Kar se pa tiče porabe in tiščanja avta....ja smo družina in po avtocesti ne šibamo 180 al pa več, to počnejo norci zato ne rabimo avta ki ima celo Lipico pod pokrovom motorja :)
Default avatar
Imamo jo 3 leta, dela zanesljivo, pritljažnik je prostoren, odlagalni prostori so pa res nedomišljeni (vzeli smo resda osnoven model). Moti me, da če je zadaj otroški sedež, mora biti sovoznikov precej naprej potisnjen. Če ima sovoznik/ca dolge noge, utegne biti to zoprno. Aja, vozimo pa varčno in nešportno, zato nam zadostuje čisto najmanjši motor, kar jih obstaja. Se pa tudi ne vozimo dnevno naokoli.