Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Spogledovanje

Default avatar

Zacumprana

Pozdravljeni,

že 3 mesece se mi dogaja, da v službi videvam moškega, s katerim se blazno privlačiva. Brez zadržkov se spogledujeva in vsakič ko se to zgodi, me uklešči s pogledom, da se mi zavrti.
Dolgo sem bila prepričana, da je ali poročen ali kakorkoli zaseden, pred kratkim sem pa izvedela, da ni ne eno ne drugo. Enako jaz :) Star je okrog 40, jaz 30.
Moram povedat, da ni sodelavec ampak poslovni partner mojega šefa. Veliko sva v stiku preko maila in zelo pogosto je tudi pri nas.
Razlog, zakaj pišem to tukaj je ta, ker se mi to dogaja prvič in me že res najeda, ker sem očitno že zelo zagledana v njega. Mogoče vprašanje ne bo za marsikoga na mestu, ampak ali mi lahko nekdo pove, zakaj hudiča ne naveže stika z menoj?? Ima moj mail, ima mojo telefonsko....z največjim veseljem se spogleduje z menoj, da ne govorim o energiji, ki vlada med nama, ne premakne pa se zadeva prav nikamor. Ker? Si mogoče domišljam? Je to zato, ker moški drugače gledajo na te zadeve?
Prvega koraka ne bom naredila, ker sem mu dala dovolj jasne signale, da ga lahko naredi on. Glede na to, da ni sramežljiv, da je samozavesten in izkušen, se mi to zdi najbolj smiselno.

Ima kdo kakšne nasvet?

K.
Default avatar

armanda3

to boš morala pa kar sama ugotovit. Tukaj lahko samo ugibamo npr. - čaka ugodno priliko
- nisi mu dovolj všeč, pa si samo malo popestri dan in bilda ego s spogledovanjem
- morda informacija o njegovi samskosti ni čisto pravilna
- morda je homoseksualec
- zaljubljen je v nekoga drugega....................
Default avatar

Zacumprana

Ja, tisto drugo in ta zadnje je verjetno najbolj mogoče... Rabila sem samo "potisk", da se neham spogledovat.

Hvala ti :)
Default avatar

FN_FAL21

HOWK!

Armanda je govorila!

Resnično ni več drugih opcij na razpolago... Razen mogoče da je nezemeljska kibernetična daljinsko vodena sonda ki vohuni za našo bojno pripravljenostjo saj se njegova rasa kuščarjevskih vladarjev planeta Nibiru pripravlja na invazijo! RES NO!

Lahko pa greš z zimzeleno klasiko in se prepričaš da je GAY, ter tako sama pri sebi upravičiš da si naredila vse kar se da ker si mu pustila signale :))))

PRI 30-IH LETIH?! ČAKAŠ!? IN SE TU SPRENEVEDAŠ KOT 16- LETNICA?!

Okej okej :) da ne bom samo sarkastičen hecko ti zaj podajam iskreno rešitev. Take stvari v moškem najhitreje in najbolj temeljito lahko na plan privleče in razčleni DRUGI MOŠKI. Ker ve kako razmišlja (Saj je moški:) Izhajaj iz tega.

Lep dan naprej!
Default avatar

Ohropax nepr

Zacumprana je napisal/a:
Ker ni zainteresiran. Rad se sonči v tvoji pozornosti, rad flirta in to je to. Žal.
Če si te moški želi, ga nič ne more zaustaviti. Če se te ne želi, ga nič ne more prepričati da ostane.
Default avatar

nekaj podobnega...

Sama sem v podobnem položaju - čeprav se ne srečujeva tako pogosto kot ti s tvojim. Moj enostavno kaže znake, da sem mu všeč - a da bi naredil kaj več na tem - ne!

Zato se zaenkrat ne ubadam preveč z njim - saj če bi mu bila všeč, bi me zagotovo povabil ven. Zadala sem si le, da mu bom bolj očitno pokazala, da mi je všeč - ker strokovnjaki sicer pravijo, da če si moškemu všeč, da zagotovo naredi prvi korak, a če je sramežljiv (kar moj je, kot so mi rekli njegovi bližnji), pa mu moraš dajat bolj očitne namige... drugače pa.. ga bom poslala nekam.
Default avatar

Zacumprana

Čudno mi je, zakaj mora vedno spregovorit z menoj, kar z drugimi ne, se mi nasmiha in mi hodi namerno kdaj pred oči. Očitno res črpa energijo od mene, da si napolni ego.
Pa saj ni problem, da bi jaz zdaj koga čakala ali pa da ne bi mogla živet brez njega :) To se mi pač prvič dogaja in zato sem želela to deliti z vami (če imate vi mogoče več izkušenj v tem).

In ker sem dobila od vas dobre nasvete- sploh ta: "Ker ni zainteresiran. Rad se sonči v tvoji pozornosti, rad flirta in to je to. Žal.
Če si te moški želi, ga nič ne more zaustaviti. Če se te ne želi, ga nič ne more prepričati da ostane.
" mi je najbolj padel v oči in možgane, se bom totalno distancirala in mu ne namenim več pogleda.

Če pa še kdo kaj pogrunta, bom pa z veseljem prebrala....

In FN_FAL21, nič ne čakam, tud letom primerno se obnašam- (čustva pač ne poznajo let), je pa res, da sem dolgo prebolevala zvezo po kateri si nisem niti pomisliti drznila, da bodo še kdaj v meni zaživeli takšni občutki, kot so zdaj do njega. Metuljčki in podobno :) Pa vseeno hvala za nasvet! :)

K.
Default avatar

Twilight

Zacumprana je napisal/a:
Edini človek, ki zagotovo ve, zakaj tvoj simpatizer dela to, kar dela, je on sam in to le, če se zadosti pozna. Namreč dosti ljudi hodi po svetu z omejenim mišljenjem; ko jih vprašaš kaj si želijo od življenja ti dajo zjecljan odgovor. Že z vprašanjem "kakšne so tvoje dobre lastnosti" lahko ugotoviš, kako dobro človek pozna samega sebe, ko ti ne ve kaj odgovoriti.
Na podlagi tega bi ti predstavil dodaten pogled: če tvoj simpatizer ve, kaj bi rad od življenja, si daje čas in uživa v vsakem trenutku spogledovanja s tabo in zato se mu ne mudi, kar je tudi prav. Ampak ne bom o njem, namreč ni on prišel na forum, prišla si ti. Torej, ob branju tega se sprašujem: ali veš TI, kaj bi rada od življenja? Ali si ga želiš? Bi rada njega, bi vama rada dala priložnost? Zakaj se potlej skrivaš za takimi primitivnimi stvarmi kot so "moški mora narediti prvi korak"? Zakaj mogoči potek tvojega življenja postavljaš v njegove roke, če je to nekaj kar si res želiš? Zakaj se sama ne izpostaviš in nekaj ne narediš zase? Namreč, če bi res to rada, potem te bo obžalovanje bolj bremenilo kot pa morebitna zavrnitev ali sram.
Nobena pot ali čas, ki ga vlagaš v stvar katero si resnično želiš ni zapravljena ali zgrešena, ne glede na rezultat.
~~*~~~~~*~~~~~~~~~*~~~~~*~~

There are two wolves fighting in every one's heart.
One is love, the other is hate. Which one wins?
The one you feed the most...
Default avatar

Zacumprana

Twilight,

ja, vem kaj si želim od življenja in tudi to vem, da je on tip moškega s katerim bi probala. In verjetno je problem v tem, da ne upam narediti prvega koraka zaradi tega, ker ga videvam v službi in poznam se toliko, da vem, da bi v primeru zavrnitve imela grozen občutek vsakič, ko bi ga videla. To pa ne bo vredu. Če ga ne bi videvala, bi bila pesem definitivno drugačna. Zato menim, da je boljše, da če ima kakšne namene, da se on izprsi :) Al ne?

Moram povedat, da mi je spogledovanje z njim blazno ugajalo, uživala sem v vsakem trenutnku. Zdaj pa mi je že malo predolgo vse, ker me vedno bolj privlači in iz užitka se je spremenilo v sladko bolečino, ki mi je dala vedet, da mi to več ni dovolj.

K.
Default avatar

KACA FRFOTACA

mogoce se pa on sprasuje isto...kje pise da more moski narest prvi korak?
Default avatar

s.r

V večji meri se s3njam s Twilightom...
Hkrati, te pa čisto razumem, zakaj nočeš narediti 1. koraka!
To ni ženska lenoba, ampak nekaj kar se zdi meni čisto razumljivo..
Ker verjetno imaš občutek, da se bi ti naredila 1. korak, nikoli ne bi vedela, ali bi se to zgodilo, tudi če ga ne bi, ali bi on imel dovolj poguma, ali mu je sploh toliko do tega, da se je tudi sam pripravljen potruditi, ali pa mu je treba vedno treba vse prinest na pladnju.
Tako da sem še vedno mnenja, da če ženska že daje neke znake, je prav trapasto, če se potem non-stop čaka na njeno pobudo!
Default avatar

Zacumprana

s.r.
Takšno je tudi moje mišljenje v tem primeru.

KACA
Nikjer ne piše, se strinjam, ampak vseeno si želim, da to naredi on. Mogoče je s.r dovolj dobro razložila to in še jaz v prejšnjem sporočilu (preveč se videvava, da bi hotela imet neprijeten občutek vsakič, ko bi se videla).
Default avatar

ZivelaPomlad

Pa kaj je z vami: samozavestnemu poslovnežu bo ženska namignila prva? In pol se še čudite, zakaj so moški feminizirani, ženske pa maskulirane?
Default avatar

Twilight

Zacumprana je napisal/a:
Če ti telo sporoča, da ti samo spogledovanje več ni dovolj, potlej je treba nekaj naredit več, drugače, kot si delala do zdaj. Glede na način, katerega boš ubrala, boš dodatno definirala fundamente odnosa in glede na to, koliko ga poznaš, boš lažje izbrala način. Lahko izpostaviš svoje telo, lahko manipuliraš, lahko vse skupaj opustiš, lahko pa mu preprosto kaj takega rečeš če nakazovanje ni bilo dovolj (kar se mi zdi daleč najboljše). Pod 'kaj takega' pa mislim - če je tvoja želja, da on naredi prvi korak, mu ga pač predstaviš "Koliko časa naj še čakam, da me povabiš na pijačo" ali pa "Nekam sem žejna danes, a poznaš kakšen dober lokal?"...
~~*~~~~~*~~~~~~~~~*~~~~~*~~

There are two wolves fighting in every one's heart.
One is love, the other is hate. Which one wins?
The one you feed the most...
Default avatar

Marko

Če je nekdo samozavesten na enem področju, še ne pomeni, da je tudi na drugem. Lahko je celo zelo nezamovesten pri osvajanju recimo. Ampak za ta primer ne morem rečt. Ne vem, kako dolgo se vama zadeva že vleče. Morda pa se njemu še ne zdi tako dolgo in čaka na svoj "pravi" trenutek.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

armanda3

Se bom še enkrat oglasila. Mislim, da so zadnji nasveti povsem napačni. Sama si ugotovila, da ti jemlje energijo. Po moje bi bilo bolj pametno, da namesto, da se začneš bolj nedvoumno nastavljat ali celo narediš prvi korak, da se povlečeš nazaj. Če je tip zainteresiran, bo sam stopil naprej in bosta hitro ugotovila kje sta. Če pa ne bo, si pa še enkrat preberi prvi odgovor. Se zna zgodit, če boš ti postala pobudnica vsega, da boš dobila enega energetskega vampirja na grbo. Pa veselo pomlad.
Default avatar

jp1991

armanda: Zadnji nasveti so bili nasveti moških in verjemi da ponavadi veliko realneje gledamo na te stvari.


[quote="Zacumprana"]da ne upam narediti prvega koraka zaradi tega, ker ga videvam v službi in poznam se toliko, da vem, da bi v primeru zavrnitve imela grozen občutek vsakič, ko bi ga videla. [quote]
Zakaj nebi on razmišljal enako? Z druge perspektive: "Če me zavrne jo bom moral nonstop gledat v službi in vedno ko jo bom videl bom dobil tist grozen občutek."


Če si to zares želiš potem naredi prvi korak, če ne pa čakaj da ga on (samo verjetnost je da neboš nikoli dočakala).
Pa še to. Ali je res tako težko povabit na pijačo?
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar

Zacumprana

Enostavno ne morem naredit prvega koraka in prosim vas razumite me.

Danes ni prišel k nam, sem ga pa videla, ko sem odhajala domov (on mene ni). Sedel je v enem kafiču in moji občutki so bili mešani. Nekakšna bolečina se mi je prelivala iz prsi v trebuh in spet nazaj...

jp1991...tudi to je možno ja. Ampak očitno ne bom nikoli vedela :(

Hvala vam vsem za toliko besed....malo sem se bala pisat o tem tu gor, ker sem mislila, da bodo letele bolj ostre besede, ampak ste čudoviti :) Hvala še 1x.

http://www.youtube.com/watch?v=gK4x_yZI ... ded#at=253

K.
Default avatar

Ohropax nepr

Pa se bom še jaz 1x oglasila:)))

Eno je flirtanje, spogledovanje in tisti občutek, da sta si dva všeč in privlačna. Torej ta tvoj že ve, da sta si všeč in da bi se ti najverjetneje na povabilo pozitivno odzvala. ON TO VE. A sicer kaj pogosteje išče stike s tabo? Si ''izmišljuje'' razloge, da bi te slišal/videl/mailal/obiskal?

Moški tu gor, če vas je kakšna ženska privlačila, pa ste zaznali, da vas rada vidi, koliko časa ste rabili, da ste naredili kaj konkretnejšega? A ste sploh? Al vam ni bila več zanimiva, ker je bila prelahek ''plen'' (ok, mal provociram;)?

Lahko pa narediš za voljo tega foruma poskus in ga povabiš ven, da mi vidimo ''kdo ima prav'';))?
Default avatar

armanda3

In kaj realnega sem v teh nasvetih spregledala. Moški pač predlagate naj sama naredi prvi nedvoumni korak, s tem je potem njemu dana izbira in pobere slavo, če se že gremo za tekmovanje v nečimrnosti. Res je pa tudi, da kdor ni pripravljen storiti ničesar novega se mu tudi nič novega ne bo zgodilo.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus