Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kdaj bi raje rodile

Default avatar

Bodoča nosečka

Vem, da na čas zanositve ne moreš vplivati, da se ne bo prijelo točno tedaj, ko si bom splanirala in vem, da tudi na čas rojstva ne moreš vplivati, da lahko rodiš tudi 2,3 mesece pred rokom.

Ampak ČE bi lahko se same odločile, kdaj bi raje rodile?
V obdobju marec, april, maj?
Ali julij,avgust,spet?

Če ciljava na drugo potem morava par mesecev kasneje začeti delati dojenčka.

No na koncu bo ko bo - če sploh bo (upam, da bo pa magari decembra :D).

Pa vseeno me zanima - katero obdobje bi si ve izbrale in zakaj?
Default avatar

micapica

Februarja ali marca, ker imaš potem celo pomlad in poletje za vozičkanje.
Default avatar

marc april

Marec, april je najboljši! Mi je žal, da v drugo nisem ciljala na ta meseca, glede na to, da je privč takoj bil zadetek.
Default avatar

Topsy

Za prvega je vseeno, za vse naslednje pa pomald, da ste izven največjih viroznih težav takoj na začetku.

Z vozičkom greš pa lahko ven kadarkoli, tudi pozimi in ko sneži.
Default avatar

Tra_pa_la_nepr

Februar, marec... imaš celo pomlad in poletje pred seboj, kot je ena že napisala...

lp
Default avatar

1. polovica leta

Vsekakor 1. polovica leta, da je otrok star vsaj 6 let, ko gre v šolo, kar se mesecev tiče, mi je pa tudi marec najbolj idealen. Prvi mesec si bolj notri, potem je pa pred teboj dolgo obdobje lepega vremena za sprehode...In za počitnice poleti je dojenček že dovolj velik.
Default avatar

poleti

jaz bi pa rodila v takih mesecih k lahko rojstni dan otroka praznuješ zunaj, se pravi nekje od maja do septembra
sem pa 2x rodila julija :)
Default avatar

maj naj bo maj

Maj je najlepši mesec in takrat se rodijo otroci poletja ...
Default avatar

Idealnega časa ni

Že res, da sta februar in marec super glede vozičkanja, ampak po drugi strani pa to pomeni, da je potrebno nabavit novo zimsko garderobo, ker običajna bunda in puloverji verjetno ne bodo prav.

Vsak čas ima svoje pluse in minuse, tako da povsem idealnega časa NI.
Default avatar

nina n

Jaz sem prvega rodila maja, drugega septembra (oba po planu), za tretjega smo se spet odločili za maj. To ti pove vse.
Default avatar

sigurno maj

Ja najbolje je res maja ali pa se prej,ko je res konec bolezni in pa potem imas se celo poletje pa ze dovolj je velik da gres lahko na morje.Tako je bilo pri nas prvič.Drugič sem rodila avgusta in je mali itak skoz bolan, od poletja pa nisem imela veliko ker smo bili v pričakovanju.Mi je bolj vseč pred poletjem.Tako da če bo tretjič bomo delali na tem da bo spomladi.
Default avatar

triiš

maj naj bo maj je napisal/a:
Sem vedno mislila, da so otroci poletja rojeni poleti in ne spomladi. zanimivo!
Default avatar

jps

Tra_pa_la_nepr je napisal/a:
enako
Default avatar

rterqt

Zaradi lastne želje po vozičkanju obsojate otroka doživljensko na praznovanje rojstnega dne v kakšni mini sobici ali celo lokalu. Še kot odrasel bo zaradi tega omejen.
Default avatar

Sploh

... s tem načrtovanjem, potem pa itak pride, ko pride, ... če pride.

seveda je najboljš prva polovica leta, ampak kaj bi bilo, če bi bili vsi otroci spomladanski. Kje so pa novoletni, pa božični, pa ...

Naši so vsi rojeni v drugi polovici, vam malo zbijamo želeno povprečje :-))
Default avatar

1234567

JAz sem bila pametna in se s tem ubadala, ko pa nisem zanosila, sem pa samo molila za plusek, ne glede na to, kdaj bo. Če bi lahko izbrala dan, kdaj NE BI rodila, je to 1. 11., sicer mi je bilo pa vseeno. Rodila sem decembra - vsak pa mi je rekel, naj januarja, zaradi šole. Mi je pa fino, ko bo poleti že tako velik, da bo v športnem vozičku, da bomo lahko hodili po izletih in bo otrok imel še kaj več od tega kot le svež zrak. Sem pa zadovoljna, ker je najbrž hudo preživeti poletje v visoki nosečnosti. Če bi lahko izbirala, bi tako, da ne bi "gagala" poleti s trebuhom, čeprav mi je pa super, če bi imel otrok roj. dan med poletnimi počitnicami ali pa vsaj tako, kot je ena napisala, da bi praznoval zunaj ...
Default avatar

mirijam

Spomladi. Vsekakor! Če imaš le možnost izbire.
Default avatar

leelee_

rterqt je napisal/a:
Praznovanje rojstnega dne je najpomembnejša stvar v življenju in pri odločanju za otroka je bistveno, da bo lahko v življenju imel tistih nekaj 10 piknikov. Drugače je brezveze, da ga sploh imate, če ga nameravate za to prikrajšat.
Default avatar

julija/februarja

Tra_pa_la_nepr je napisal/a:
prvič sem rodila sredi julija in mi je bilo to super. Zakaj? ker živim na obali in so poletni meseci peklenski, mi je pasalo, da smo tiste prve tedne preživeli čez dan notri. itak je vzelo veliko časa uvajanje v dojenje, previjanje in skrb otročka, ven pa smo šli zgodaj zjutraj in pozno popoldne ko je vročina popustila. s septembrom pa se je začel čisti užitek. tukaj so pač lepe jeseni in mile zime, pozimi je bil dojenček že večji in komot sem ga lahko oblekla v zimski pajac in smo uživali v sončni zimi in kasneje v krasni pomladi. shodil je poleti, ko je bil star eno leto, bos, na travi, na kamenčkih na plaži. meni je bilo to super.

drugič sem rodila februarja in mi ni bilo tako fajn. marca in aprila ko bi lahko pohajali, je bil dojenček še zelo majhen, slačenje in oblačenje pajaca težje, ko je bil že tako velik, da bi lahko bili cele dneve zunaj pa je sonce pripekalo ravno ob urah, ko je dojenček bil buden, meni pač na 40 stopinjah bit čez dan zunaj ni prav prijetno, kaj šele dojenčku. tako smo bili poleti večinoma notri in šli lahko na sprehod samo zjutraj in zvečer, še to se je vse limalo in potilo.

ne vem, izbirala nisem ne prvič ne drugič, pač tako je naneslo, da se je prijelo, ko se je. če bi še enkrat izbirala bi izbrala spet poletje za rojstvo otroka. in res, praktično je tudi zaradi praznovanja rojstnega dne. februarja imaš dosti manj možnosti, če imaš malo stanovanje moraš najet kak prostor, to pa stane, pa še omejen si.
Default avatar

dfagdfh

leelee_ je napisal/a:
Praznovanje rojstnega dne (zase upam na vsaj 80 praznovanj ti jih pač praznuj 10) je bedarija. Odločanje o mesecu, ki bo bolj primeren za par mesecev vozičkanja je pa seveda višek inteligence.
Sama sem zanosila, ko pač sem in naslednji bo rojen, ko pač bo. Je pa avtorica postavila butasto vprašanje in na njega odgovarjamo bolj ali manj butasto.