Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

izraščanje zob in vročina

Default avatar

Barbapapa

Strokovnjaki po novem zatrjujejo, da izraščanje zob pri otrocih ne povzroča vročine.
Kakšne pa so vaše izkušnje?

Moja 14 mesečna hčerka ima namreč samo 3 zobke in enega "v pripravi". Ker je sicer čisto zdrava in živahna, nekako povezujem zadnjo kratkotrajno vročino (par uric ponoči) z zobki, čeprav stroka meni drugače. Prav zato me zanimajo praktične izkušnje mamic. Itak pa bom šla z njo k zdravniku, če bi se vročina ponavljala...
Default avatar

Peti84

Ja smo imeli 1 noč vročino zaradi zobka.
Default avatar

Piki Miki*

Mislim da so mnenja še vedno deljena tudi med strokovnjaki. Jaz mislim da je pri mojem drugem sinu za vročino bilo včasih krivo tudi izraščanje zob. Dali pregledat kri, vse bp, pa je imel vročino čez 39, ki je po dveh izginila. Takrat nam je zdravnica na Lošinju dejala, da je vročina tudi lahko od zob, naša pediatrinja pa je bila mnenja da nikakor. No pa vedi ;)
Default avatar

anan

Moj 13 mesečni sin ima 8 zobkov. Pri prvih štirih so zobje izrasli brez večjih težav (malo slabše razpoloženje dan ali dva), zadnji štirje pa so nam delali kar precej težav. Imel je tudi vročino - popoldne in zvečer za vsak zob, tudi bruhal je. Sem že mislila, da bo zbolel, pa je bilo naslednje jutro vse v redu, samo zobek smo videli čež kakšen dan.

Mirno izraščanje zobkov želim.

Lp
Default avatar

Barbapapa

hvala za odgovore :)

ker so me pediatri uspeli prepričat, da zobje nikakor ne povzročajo vročine, sem imela že kar nekaj "črnih" misli zaradi vročine pri hčerki - kaj vse bi to lahko bilo...

očitno je teorija eno, praksa pa drugo. malo sem pomirjena :)
Default avatar

mediciina glupa?

Ja, itak, Po tvoje torej medicinska praksa izhaja iz marsovske teorije? Jasno, da teorija izhajanajprej iz prakse in po tej praksi je vsem, ki se s tem poglobljeno ukvarjajo, da vročina ni posledica izraščanja zob. Pač pa je izraščanje zob posledica vročine.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic