Starševski čvek

Razpisana delovna mesta - svašta!

Default avatar
V trgovini blizu nas so razpisovali nova delovna mesta (no, trgovina se šele odpira).

Razpisanih je bilo 30 delovnih mest, prijavilo se jih je 2000

V javnem zavodu je bilo razpisano delovno mesto tajnice (eno del. mesto), prišlo je 160 prijav!
Default avatar
Od 1.1.2011 velja, da morajo delodajalci preko Zavoda za zaposlovanje ali na drugih javnih mestih objaviti razpis za prosto delovno mesto, tudi takrat, ko delavcu podaljšajo zaposlitev npr.iz 3 na 6 mesecev ali več, na žalost pa mi, ki zaposlitev iščemo iz samega razpisa tega ne vemo in ker nimamo VIP poznanstev, prošnje pišemo kot budale.
Default avatar
j* je napisal/a:
Za vsa ta del. mesta so iskali (RES ISKALI) delavce! Niso bilio fiktivni razpisi.
Se pa strinjam, da je nateg tisočletja, da razpisujejo taka del. mesta, kjer je kandidat znan že vnaprej.
Default avatar
Ampak takrat, ko gre za delovno mesto, za katero že imajo izbranega kandidata, morajo podjetja to označit pri prijavi delovnega mesta na Zavodu, tako da tisti oglas ne gre na oglasno desko, internet, ... Druga stvar pa je, ko gre dejansko za fiktivno prosto d.m....
Default avatar
Re: j* je napisal/a:
Moje izkušnje so take, da tudi če ima podjetje vnaprej znanega kandidata (ker je pač bil že tam zaposlen), se tak razpis najde v mapci na zavodu: Delodajalci pričakujejo vaše prijave!

Tako da....
Default avatar
Prijav je že veliko, ampak upoštevajte, da jih pošiljajo tudi ljudje, ki že imajo zaposlitev, ampak z njo niso zadovoljni in mislijo, da bo drugje bolje.

Je pa noro, ja.
Default avatar
Iz svojih izkušenj lahko povem, da sem se v januarju prijavila na razpis, ki je bil objavljen na straneh Zavoda, nakar dobim odgovor delodajalca, da je bil razpis interne narave, svetovalka pa mi je povedala, (kar sem napisala takoj pod udbo), da se iz samega razpisa ali šifre pod katero je delovno mesto označeno ne da razbrati, da delodajalec kandidata za neko delovno mesto že ima.
Default avatar
včasih se vidi že iz pogojev, da je delovno mesto razpisano za točno določenega človeka. enkrat so imeli razpis za moj profil in so zahtevali 1,6 let delovne dobe. se potem sicer nisem javila, ker mi itak ni bilo za tisto službo, semo me zanima, kaj bi bilo, če bi se s svojimi 5,4 leti delovnih izkušenj.
ali pa alternativna izobrazba je nekaj, iz česar je tisti "ciljni" zaposleni diplomiral na drugi smeri.
Default avatar
ja zdej po tanovem je na www strani od zavoda oznaceno (pdf datoteka) katera mesta so razpisana in ne iščejo kandidatov (ga že imajo) in katera delovna mesta dejansko iscejo kandidate...to je od prejsnega tedna na internetni strani....je pa takšnih delovnih mest kjer ne iscejo novih kandidatov, ker ga že imajo 144 strani!?!

Tako da se je "izkristaliziral" katera delovna mesta so sploh aktualna,....
Default avatar
kr ena.. je napisal/a:
Kako se pa to vidi? Mislim, konkretno pri razpisih?
Default avatar
ja na www strani od zavoda kjer se odprejo kraji za iskalce zaposlitev imas spodaj PDF datoteko in v njej so vsi razpisi, kateri so ze oddani (144 strani).
Default avatar
kr ena.. je napisal/a:
No, meni pa ravno pdf datotek ne odpira... Bom še malo pošti in ne vem komu še "kšeft" delala...
Default avatar
Čakaj... a teh 143 strani pomeni, da teh razpisov ni na "javnem mestu", al to pomeni, da so na javnem mestu, pa moramo deloiskalci sami se pozanimat kdo išče in kdo samo ustreza zakonu?
Default avatar
A ima kdo pri roki ta link in se mu, da ga tu nalimat. Jaz ga kr ne najdem.
Valika hvala
Default avatar
ne dobim je napisal/a:
Greš sem, se pomakneš do konca strani dol, kjer piše:

Preglednica prostih delovnih mest "Delodajalci želijo samo javno objavo".
Tu je pa link direktno na preglednico.
Default avatar
''jaz pa vem' hvala