Starševski čvek

Alergije, takšne in drugačne, jih je res toliko?

Default avatar
Ker vas je na tem forumu največ.

Ali je dandanašnji res toliko otrok alergičnih na vsak prdec ali so samo mamice postale tako haklik?
Ne vem, če pogledam okrog sebe, so to samo namišljene alergije v mamičinih glavah, da lahko potem delajo iz muhe slona.
Otroci pa jim skrivaj jedo vse po spisku in so začuda zdravi!
Default avatar
veš, jaz sem stara 30+ let, pa zadnje 14 dni ne vem več kaj naj jem, ker me j.... neka alergija, kile mi gredo same od sebe dol
grem na testiranje
Default avatar
Ohjoj, očitno še ena, ki nima problemov in ji je dolgcajt pa se ji zdi, da imajo tudi drugi probleme samo v glavi...
Pejt štihat, če ti je dolgcajt, druge pa pust na mir, da se sami rihtajo
Default avatar
Ni čist tako. Jaz sem taka nekomplikatorska mama, da jo težko najdeš, pa mi je en od otrok reagiral na šipkov čaj (pikice po celem telesu), drugi otrok pa je imel glavo kot balon po kremi za sončenje in po antibiotiku. Ko doživiš to (pa je to blažja reakcija glede na vse, ki so možne), se nehaš delat norca iz alergij. Pa nisem nikoli letala s krpo po stanovanju, ko sta se otroka plazila in zunaj sem pustila, da sta pojedla svojo kilo blata. Iz muhe slona je pa treba delat, ker se alergije nalagajo in nekaj, kar je prvič sprožilo blago reakcijo, lahko naslednjič sproži anafalaktični šok. Če veš, kaj je to.
Današnji otroci so bombardirani z vseh strani s snovmi, ki v njihovo telo ne pašejo. Tako zunanji dejavniki (zrak), kot hrana in zdravila .. Nekateri reagirajo prej, nekateri pozneje. Menim, da je otrok, ki nikoli ne doživijo nobene reakcije (vsaj z izpuščaji), zelo malo.
Mene na stara leta (hehe) baše seneni nahod in alergija na ambrozijo - pa je bil prej celo življenje mir.
Dejstvo je, da živimo v čedalje bolj strupenem okolju in telo na to reagira.
Default avatar
Vzrok porastu alergij v svetovanem merilu ni vedno bolj strupeno okolje, pač pa vedno bolj sterilna obravnava dojenčkov v domačem okolju in pretirana skrb, da le ne bi bil umazan od domačih vitaminov. To je znana higienska teorija.
Default avatar
Saj verjamem, da je polovica alergij resničnih.

Samo nekak ne razumem, da mamica ne gre na ponovno testiranje po nevem ž letih, pa še vedno trdi, da je njen otrok alergičen na recimo sladoled. Otrok je pa že toliko velik, da ga skrivaj je in mu ni nič. Mamica pa gnjavi še ostala dva otroka, ki tudi zaradi alergije starejšega ne smeta jesti recimo sladoleda.

A to pa vam je ok?
Default avatar
poglej slikco v priponki
takšne prste ima moj sin, danes ima povite tri prste
ga peljem k zdravniku, vprašam če gre za alergijo, dobimo kremo in dr. pravi,da obstajajo tudi hujše alergije, da to ni nič
ko kreme zmanjka ga zopet peljem k zdravniku, omenim da je alergija, pa dr. začne vpit : grizeš, pa ti grizeš nohte, nehi grist nohte, to je od sline, zakaj grizeš nohte...

res je, da grize nohte, tudi mlajši otrok grize nohte, pa nima takšnih blazinic


ja morda je samo v moji glavi...
Priponke

42646_IMG_4772_.jpg
0 (410.48 KiB)

Default avatar
moj otrok jih nima, jst pa...v otroštvu jih nisem imela
Default avatar
Ja, tole gleda pa res hudo. Žal. Poskusi dobiti še mnenje kakšnega drugega zdravnika.
Je pa res, da imam sama tudi zelo suho kožo na prstih in mi zelo hitro brez grizenja in slinjenja poči kakšen prst in zgleda zelo podobno, pa nisem alergičan na nič.
Ampak res poišči še drugega zdravnika, da vsaj veš, če je res alergija.
Default avatar
Alergija na kaj?...a to ima samo en prst tak? Ker ostali zgledajo ok. MOgoče pa ga res ponoči sesa?
Default avatar
higienska teorija : pišeš bedarije. Zaradi tega ne nastajajo alergije.
Default avatar
higienska teorija je napisal/a:
Bi bila sama tega mnenja, če ne bi imela drugačne izkušnje. Očitno morate doživet na lastni koži, da dojamete, da ni čisto tako.
Default avatar
Alergije je napisal/a:
To je en primer. Zaradi tega ne moreš posploševati, da smo vsi paničarji.
Default avatar
Alergije:moj otrok je v 4 razredu glede alergij. In četudi je na to kaj je alergičen tako kot ti praviš mu ni nič.Nima nobenih kožnih sprememb,težav z dihanjem itd.

tako da če nimaš pojma bodi rajši tiho.
Default avatar
gbcfg je napisal/a:
Alergijski rinitis je najpogostejša alergijska bolezen. Obstaja dve glavni teoriji nastanka alergijskega rinitisa: higienska in ekološka teorija.

Higienska teorija pojasnjuje spremembe v imunskem sistemu, ki se pojavijo zaradi pomanjkanja izpostavljenosti bakterijam in virusom, kar je posledica prekomernega cepljenja proti virusnim okužbam in prekomerni uporabi antibiotikov pri bakterijskih okužbah.

Ekološka teorija pa pojasnjuje, da izpostavljenost okoljskim dejavnikom, ki so potencialni alergeni (onesnaženje, urejenost doma, domače živali, velik delež konzervansov v hrani) vpliva na nastanek alergij. Študije kažejo tudi na večjo pojavnost alergijskih bolezni v mestih napram podeželju.
http://www.farmedica.si/

Še vedno očitno velja, da česar vi ne veste, je bedarija???
Default avatar
Prepričana sem, da je vzrokov več in da se prepletajo.
- vedno več različnih kemijskih spojin okoli nas, na nas (obleka, kozmetika) in v nas (hrana "obogatena" z pesticidi, konzervansi, E-ji, vitamini)
- manjša izpostavljenost okužbam, zajedalcem in podobno in s tem manj dela za imunski sistem, ki se obrne pač proti tistemu, kjer se ne bi bilo treba. Posledice so alergije in avtoimunske bolezni.
- boljša zdravstvena osveščenost in oskrba in boljši materialni pogoji omogočajo, da je smrtnost otrok danes bistveno manjša kot nekoč. Posledično preživijo tudi tisti "šibkejši"
- nekateri so "alergični", drugi pa res alergični. Potem, ko doživiš anafilaktični šok, se o "brezveznosti" alergij ne pogovarjaš več, čeprav morda ravnaš previdno tudi tam, kjer ne bi bilo nujno. Aja, ni tako enostavno, da se bi dalo s preprostimi testi pokazati vse, ker v enih okoliščinah telo reagira tako in v drugih drugače. Žal.
Default avatar
Alergije je napisal/a:
stara slika

zdajle trenutno ima dva zaceljena, tri ima povite, ker so razpokani
ta zadeva ga boli, zato ni možnosti, da bi blazinice grizel oz. imel v ustih, čez noč mu jih namažem in povijem, da se celijo, tudi v šoli ima povite, da lahko sploh kaj dela
Default avatar
higienska teorija je napisal/a:
Obstaja še ena teorija: Manjše število okužb z glistami. Tudi če to drži, verjetno ne predlagaš, naj jih otrokom podtikamo?
Default avatar
bxfbv je napisal/a:
Sicer sploh ne vem, kaj si želela napisati, ker je tole povsem neberljivo.

Nima nobenih težav, pa ima vseeno alergije. Kako pa jih potem "vidite"?