Starševski čvek

Danes dvignite ves denar in ga odnesite v Zvezo bank v Celovcu

Default avatar

Vodovodar

Bolj kot si želimo ustvarit pravično družbo, večje so razlike in namesto, da nam bi ves ta razvoj povzročil blaginjo, pa nam povzroča samo kaos... kaos iz katerega očitno nobeden ne zna ali noče...včasih se je živelo skromno, ampak je šlo...danes je vsega na pretek, revščina pa se samo povečuje...bogati povečujejo svoje premoženje, med tem ko nekateri niti za kruh nimajo...in čas je, da odpremo oči in najdemo alternative...kajti kapitalizem v taki obliki res ne more dolgo obstajati...

alanford45711.03.2011, 00:461
ne razumem zakaj vlada tako mlahavo dojema zahteve obrtnikov glede plačilne nediscipline pa to se mi zdi nenormalno naj se predstavniki vlade postavijo v pozicijo obrtnikov mamo jim nešolano pa bodo videli kaj se to pravi čakat na denar ki si ga zaslužil včasih je bil dur 15 dni drugače je sledila sankcija

ivan_k10.03.2011, 23:450
Če bi le blo kaj dvignit. Tisti, ki imajocvenke pa itak ne bodo protestirali. Niso nori, ker se bojijo imet keš v žepu ali doma. "Um je ograničen, glupost je bezgranična"

Tonček Balonček10.03.2011, 23:183
Kaj če bi obrtniki iz protesta en teden delali brez računov, mislim zastonj, udarniško in bi računali le material?

Rebula Vodan10.03.2011, 23:041
MI NAVADNI DELAVCI SLOVENIJE PLACAMO POLOZNICE 2 DNI PO PLACI POTEM SE OSTANE 100 EVROV DO NASLEDNJEGA DATUMA PLACE.MA KAJ SE BOJIMO NI VEC STRAHA NIMAMO NIC VEC.LEP POZDRAV

Rebula Vodan10.03.2011, 23:006
OBRTNIKI LEPO VAS PROSIM NE ODNEHAJTE IN SE UPRITE SEDANJI VLADI KI SAMO LAZE IN KRADE.TAKSNO ZIVLJENJE SLOVENSKIH DRUZIN NE VODI VEC NIKAMOR.VSAK DAN SEM MED NJIMI IN GLEDAM SAMO TRPLENJE.DVIGNITE VES DENAR KAR GA JE IN NE ODNEHAJTE SLABSE KOT JE SEDAJ TAKO VEC NEMORE BITI.JAZ VAS ZARES PODPIRAM IN VAS POZNAM DOSTI VAS JE ZAPRLO FIRME KER VAM KRADEJO DAVKE IN VSE.PREDOLGO SO KRADLI POLITIKI SEDAJ PA NEVEJO VEC KJE BI SE DENAR POBRALI.VSA PODPORA VSEM OBRTNIKOM SLOVENIJE

Borchy7710.03.2011, 22:564
KAJ ČE BI ZA FORO VSI DAVKOPLAČEVALCI ZAPRLI ZA EN TEDEN SVOJA VRATA...

saurium10.03.2011, 22:34-3
a niso neki govoril, da majo skupi 5 miljard evrov vsi teli obrtniki? to pomen da ma povorečn obrtnik 1miljon evrov, pa 2 zaposlena. nevem zakaj pol delavci ne dobijo plač. če majo tok dnarja
Default avatar

Veliko nas je

Veliko nas je, ki bi radi dvignili, če bi sploh kaj imeli.

Do tega stanja je prišlo ravno zato, ker smo navadni ljudje dobesedno obubožali in živimo samo še od plače do plače. tiste dneve vmes pa pokrivamo z minusom na računih.

Da smo ljudje obubožali, so krivi delodajalci, ker so plače oklestili na minimum in država, ki se tako rada napaja iz računov delodajalcev.

Kdo je tisti, ki bo to ustavil???

Tisti, ki imajo kaj dvigniti iz računov sigurno ne bodo sebi pljuvali v skledo. Vsi ostali smo pa samo še drobtinice. V večini primerov še to ne!
Default avatar

tajkun

Komur zdaj še ni jasno, da se tele vlade lahko znebiš samo tako, da ji vzameš vir dohodka, je butelj. Ta banda in njena žlahta v mrežah nastavljena na vseh možnih pozicijah je samo zaradi vašega denarja, ki ga pretaka na svoje račune v tujino. Le poglejte obdavčitve in cene, potem se pa vprašajte kaj za to dobite, avtoceste so ble nekaj 100x preplačane, so popolnoma neustrezne, brez odstavnih pasov, po nekaj letih razpadajo, regionalke so katastrofa, v zdravstvu ste samo številke, zobarja je treba itak kar iz žepa plačat, vrtci astronomsko dragi, bolni zamaške zbirajo, potem se pa vprašajte, kam gredo ti vaši plačani davki, če se nikjer nič ne pozna! Dvignit denar iz bank, ne plačevat davkov, pa bo ta kradljiva oblast sama odpadla, ker ne bi imela več kaj za krast!
Default avatar

kaj.

Naj mi nekdo nakaze par evrov. Grem takoj dvignit.
Default avatar

mnbv

Kdo pa so vsi tej obrtniki z denarjem?
Tisti, ki delajo na črno in prikazujejo minimalne dohodke? Posledično ne plačujejo davkov? Plačujejo 40€ vrtca? Žena dobiva socialno pomoč, ker ima mož tako majhno plačo?
Default avatar

Simpatizer SDS

Vsi, ki se strinjate, da levi trojček vodi v pogubo, za nami in obrtniki v boj!
Default avatar

abcdd

Me zanima, koliko izmed teh obrtnikov, ki pozivajo k dvigu denarja je že kdaj kaj naredilo brez računa? Ko je bil čas debelih krav so bili tiho in se mastili in jim je ustrezala klima vse na roko, nihče nič ne vidi,..., sedaj ko pa ne morejo plačevati kreditov za svoje nasedle naložbe ali nimajo sredstev za sprotno poslovanje, pa v jok. Poizkusite dobiti enega, ki bi vam zamenjal kakšno malenkost npr. ventil na radiatorju, ti pove, če imaš srečo, da se mu ne splača hoditi za en ventil oz. sploh ne pride ali ne pokliče nazaj,... Res je, da ne smemo vseh obrtnikov metati v isti koš, ampak sposobnega in poštenega je pa kar težko najti.
Default avatar

hja

abcdd je napisal/a:
Res je! Skoraj vsi obrtniki delajo v glavnem samo za gotovino.
Default avatar

ena besna

hja je napisal/a:
Točno tako. Ko sem zahtevala račun, je pa nekaj momljal, da potem bo pa dražje (se nisva prej nič pogovarjala o tem, ali bo z računom ali ne - njemu je bilo očitno samoumevno, da brez, meni pa ravno obratno), pa da mora šefa poklicat, ... Sem zatežila in dobila račun, če bi bila tiho, pa ne bi bilo nič. In taki se potem grejo neke akcije "vsak račun šteje" pa ne vem kaj še. Najprej naj pred svojim pragom pometejo.
Default avatar

Ena nakdanja S.p

Obrtniki (večina njih) nima kaj dvignit iz svojih TR. Če ljudje nimajo denarja, ga tudi obtnik težko zasluži ...to je vse povezano. Pametno bi pa bilo, da bi obrtniki prenehali plačevat članarine Obrtni zbornici. Veste, to članstvo je obvezno !? (kot da smo v Severni Koreji ?) 55.000 članov krat min. 20 evrov = to je 1.100.000 evrov mesečno. To se pravi, da kasira ta zbornica vsak mesec čez miljon evrov. Plače imajo sigurne. Dejstvo je, da več kot polovica obrtnikov ne potrebuje obrtne zbornice. Vendar na Obrtni zbornci nočejo slišati o prostovoljnem članstvu. Vemo zakaj. Nekateri imajo super plače! Ker vlada pripravlja nov zakon, po katerem naj bi bilo članstvo prostovoljno, dela sedaj Obrt.zbornica vik in krik. To "dviganje" je njihovo maslo. Bojijo se za svoje riti. Pa še obrtnike imajo za norca, kao kako skrbijo za njih...bla bla bla Banda !
Default avatar

gajsna

ena besna je napisal/a:

Rajši plačam obrtniku brez računa, kot da dam davek od računa pogoltni državi in tistim ki so pri koritu, s črticami....