Starševski čvek

Mauritius cepiti otroke prti hepatitisu A?

Default avatar

mauritius

Zdravo!

Bom zastavila vprašanje na več različnih forumi, da dobim čimveč mnenj:

kot je v naslovu: ali bi dali cepit 5 letnika in 7 letnika pred potovanjem na Mauritius? Zanimajo me seveda tud razlogi za in proti.

Hvala, upam, da mi boste pomagali pr odločitvi.

Lep dan!
Default avatar

mama treh

Ne, Mauritius je varen. Midva se nisva nič cepila in nisva tudi nič prinesla domov nezaželjenega :)
Default avatar

Ninočka01

Jaz tudi ne, je popolnoma varno,....veliko manjša verjetnost, da dobita kot pa kakšna reakcija na cepivo,....moje mnenje,....sem pa bila tam, bi še šla in je res nepotrebno.
Default avatar

mama treh

Ninočka01 je napisal/a:
Zame eden lepših potovanj v življenju. Rezervirala sva samo letalsko karto, tam poiskala hotele in prevandrala z domačinom cel otok. Bila sva tudi pri njemu doma na kosilu, vem, da je bil tako reven, da ni imel toliko pribora in smo vse skupaj jedli na tleh z rokami.
Ali si si ogledala tudi Flat island s katamaranom? Kot bi plaval v akvariju. Uh, spomini, spomini, moramo ponoviti.
Default avatar

mama treh

potovalni nasveti je napisal/a:

Se spomnim, ko smo šli lani družinsko v Indijo in smo se cepili za hepatitis, pa so mi predlagali na inštitutu še cepljenje za novo gripo, pa steklino (baje je največ stekline na svetu), pa lahko bi dobili tablete proti malariji.... Zdelo se mi je kot da sem na Top Shop. Količinski popust. Na koncu smo se cepili samo za hepatitis A, katerega lahko dobiš preko hrane, tja pa se nismo šli drogirat ali na sex turizem.
Vedno moraš dati na tehtnico kaj so tudi stranski učinki ceplenj.
Default avatar

Mi poveš

mauritius, mi poveš, kdaj greste, kako, kje boste spali, za koliko časa in koliko denarja?

Glede tvojih vprašanj ti žal ne znam pomagati, sem pa načeloma absolutno proti cepljenjem.
Default avatar

mauritius

Hvala vsem za odgovore.

Jaz sem v afektu, par dni po rezervaciji počitnic, ko sem bila z malim ravno pri zdravnici, pač rekla, da ju bom dala cepiti. Cepivo nas tako že čaka v našem ZD. Sem pa vmes toliko prebrala in se pozanimala o stvareh, da se bolj nagibava k temu, da ju ne bi dala cepiti. Zdaj pa ne vem, ali lahko zavrnem cepivo? Ali ima kdo izkušnje s podobno situacijo?

Drugače pa: sever otoka, 14 dni prek Odklopa, organizator je Neckermann, hotel 3*, AI - cca. 4500 € za 2 odrasla in 2 otroka, aja, gremo pa maja.

Hvala še enkrat in lp!
Default avatar

mama treh

mauritius je napisal/a:
Na severu je najlepše vreme, pa čeprav je otok zelo majhen. Tudi midva sva bila na S, kasneje sva se preselila na plažo Flic en Flac. Sva pa doživela, da sva imela na S sonce, ko pa sva šla na izlet v notranjost, je pa deževalo. Nisva imela nobenih prebavnih težav, pa čeprav je mož pil na tržnici limonado, meni se je pa delal kar tema pred očmi, ko sem si predstavljala dopust na WC školjki. Ne pozabite na ogled glavne tržnice v Port Louisu. Pripenjam nekaj slik.
Priponke

42454_zemlja7barv.jpg
0 (34.43 KiB)

42453_ribice.jpg
0 (110.86 KiB)

42452_flat island.jpg
0 (63.57 KiB)

Default avatar

mauritius

Hvala, mama treh, a vidva sta bila sama ali z otroki?
Hvala za slike. Lepo. Tudi mi imamo nekaj izletov v načrtu. Moj pravi, da bo poskušal jesti njihovo hrano, mene je pa tudi strah.

lp
Default avatar

leelee_

En čisto dobronameren nasvet:

Nima smisla hodit na drug konec sveta in se potem tam trest od strahu zaradi vsake iztisnjene pomaranče. Škoda časa in denarja za tak paničen dopust. Drisko lahko ravno tako fašeš zaradi pomfrija v hotelski restavraciji, še prej.
Za preventivo pa vzemita s seboj kakšno domače razkužilo (šnops mislim, ne bivacin :) ).
Default avatar

mauritius

hehehe, leelee, sam otrokom menda ne bi blo glih fajn, da bi s šnopcam napajala, al pa mogoče tudi:-)))
Default avatar

mama treh

mauritius je napisal/a:
Midva sva jedla njihovo hrano, kupljeno na stojnicah in nisva imela nobenih problemov. Hrana je v glavnem sestavljena iz riža, pekoča za naše razmere. Lahko pa naročiš not hot, only spicy.
Takrat sva potovala sama, lani v Indijo pa z otroci (pa je bil bolan samo mož).
Default avatar

leelee_

mauritius je napisal/a:
To je res :) Jaz sem pisala za ženo, ki se boji, ne za otroke.

Pri otrokih je treba bit bolj pazljiv, to se strinjam. So bolj občutljivi in večja je verjetnost zapletov, če do zastrupitve pride.

Ampak še vseeno. Če starši že presodite, da je tudi za vaš podmladek primerno potovanje na drug konec sveta, to naredite s čim manj panike. Preventiva seveda mora bit. Samo ustekleničena voda, sadje, ki se lupi,...
Ni se pa treba obnašat, kot da je vse okrog vas kontaminirano. V bistvu je v takšnih državah bolj varno jest na kakšnih obljudenih štantih, kjer je ogromno strank, ker to pomeni, da je hrana sveža.

Sicer pa ravno tako obstaja možnost, da bo drisko fasal v hotelski restavraciji. V Izoli so recimo imeli salmonelo par let nazaj, pa nimajo nobene eksotične tržnice tam.
Default avatar

Tasa2

Mama treh a mi lahko prosim poveš kje ste bili v Indiji z otroki? Koliko so bili takrat strai? MI smo začeli planirat dopust za jeseni in ne najdemo nič kar bi nas ful pritegnilo. Pogoj je da so tam poletne temperature, nismo pa pristaši 14-dnevnega ležanja na plaži ampak si zelo radi ogledujemo znamenitosti. ZDA smo že prevandrali, tako da to odpade, prav zelo daleč ne bi šli, ker imamo časa samo okrog 14 dni.

Hvala za informacijo.