Starševski čvek

Izlet Nemčija_Avstrija-kje spati?

Default avatar
Pozdravljeni.

Konec maja se odpravljamo na izlet v Legoland, Hellabrunn ZOO in pa ZOO Salzburg.
Spati v bližini Legolanda ni problem, to najdem, kaj pa kasneje nekje na poti med Salzburgom in Muenchnom? Ima katera kakšen izdelan potovalni načrt za tak izlet?

V katere terme še kasneje ali pa morda še Wörthersee?

Kaj svetujete?

lp
Default avatar
Jaz svetujem hostle. Mi smo šli lani, letos gremo spet. samo daš v iskalnik, jih kontaktiraš preko maila ali telefona in to je to. Nam je super!
Default avatar
A družine tudi v hostlih? Ni to samo za mlade popotnike?
Default avatar
Ne, ne, je tudi za družine. Samo potrebuješ družinsko izkaznico. Potem je tudi cenejše. Plačaš ceno mladostnikov, tudi za odrasle.
Default avatar
V Avstriji in Nemčiji pa res ni problem najt kakšen prijazen gasthaus, v hostlu res še nisem bla, ampak verjamem, da je v kakšnem takem gostišču bolj prijetno. Enkrat sva na robu Salzburga (celo v bližini P+R) našla en tak luštkan kmečki turizem, soba + kuninjica zraven, ful poceni. Pa zjutraj dobiš sveže dišeče kajzarce za zajtrk ...
Midva v Avstriji in Nemčiji nikoli ne rezervirava, enostavno greš dol z avtoceste skoz kakšne vasi in se vse živo najde. No, če bi potovala z otroki, bi najbrž tudi vnaprej rezervirala.
Default avatar
Nekateri hostli imajo starostne omejitve...

Poišči kakšne privat sobe. Pogosto kakšni upokojeni pari hišo spremenijo v penzionček in oddajajo par sob. Ponavadi nudijo tudi zajtrk. Mi smo na ta način dvakrat prenočili v Nemčiji in bilo je zelo poceni. Res pa je, da smo bili sami odrasli.
Default avatar
privat je napisal/a:
V Nemčiji in Avstriji so vse sobe za prespat privat :))

Pa ni nujno, da so glih upokojenci, tud mladi oddajajo sobe. In čisto zmeraj nudijo zajtrk (vsaj jaz še nisem naletela na spanje brez zajtrka).
Default avatar
od minhna greš lohk domu spat tolk je bliz
Default avatar
hansaplastik je napisal/a:
Al ste eni pametni! Ja, še od marsikje dlje greš lahko domov spat, ne samo od Münchna.

Kaj pa če majo namen še tam okol bit par dni?