Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

se primerjate z drugimi?

Default avatar

Bolha31

Se kdaj primerjate z drugimi, svoje in njihovo življenje, pojamrate zakaj je enim lažje kot vam?
Default avatar

Pohar Burot

Ne ker bi se mi moji Slovenci zasmilili, bolj kot se smilim sam sebi ni mi lahko preživet s 3000 eurov.
Default avatar

Khmmm

Seveda :):), to je normalno!
Default avatar

acjom

Ne. Jaz sem jaz in nima smisla primerjat življenja z nekom drugim. Zakaj bi se s tem obremenjevala?
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

danes sonček

Ja, seveda se včasih, mislim, da je to čisto normalno. Ne pa preveč.
Default avatar

oblačno vreme

Živim svoje življenje. Naredila sem si vse tako kot mi zelo ustreza. Četudi bi se s kom primerjala, bi težko našla koga,ki mu gre bolje in lepše.
Vse je v glavi, drage moje. Pustite druge in se posvetite svojemu lajfu. Nobene želje po primerjanju ni potem;)) Je samo lepo in sproščeno, srečno življenje.
Default avatar

moje mnenje

meni se to ne zdi brez smisla, saj smo ljudje v svojem bistvu tekmovalni in prav je tako. Tisti, ki želijo več, se primerjajo z nekom (komerkoli) in delajo po sistemu ... če on/a lahko, bo uspelo tudi meni ... to je gonilo družbe, zdrava tekmovalnost brez fovšije ali metanja polen pod noge.

so pa ljudje, ki so samo zelo ambiciozni, oni se ne rabijo primerjati, gredo po svoji zastavljeni poti in so uspešni.

moje mnenje ... pri nas je mnogo premalo te zdrave tekmovalnosti, bolj živimo po sistemu "če on nič ne dela pa dobro živi, tudi jaz ne bom", potem pride do jamranja in raznoraznih pričakovanj, kako bi nekdo drug moral poskrbeti, da bi šlo "meni" dobro ... to pa ni vredu. Tako mišljenje pri nas je preveč razširjeno in to vleče družbo samo navzdol ... škoda!
Default avatar

rdeca strela

Seveda se vcasih primerjam z drugimi in to v obe smeri - kako je nekomu nekaj padlo v narocje, jaz sem pa morala garati za to in kako je nedko garal za nekaj, meni pa je padlo v narocje.
S tem primerjanjem vsaj dobim obcutek, da so stvari v zivljenju nekako pravicno razdeljene in da nikjer niso samo plusi ali minusi.
In mogoce temu ne bi rekla ravno primerjanje, bolj kot neko ogledovanje drugih, pa vidim, kaj kdo zmore in ce zmore nekdo drug, zmorem tudi jaz. Sem tekmovalna, pa niti ne v smislu, da moram nekoga dolocenega premagati, ampak bolj v smislu, da moram dati vse od sebe in biti najboljsa, ker zmage so tako sladke... :)
Default avatar

sladka mimika

Jaz tudi opazujem in če vidim, da mi je na nekomu nekaj všeč kako dela mi da idejo. Da bi bila pa fovš redko kdaj se pa zgodi pa mine hitro ta občutek. Če sem fovš samo pomeni, da želim tisto kar ima drug. In torej zakaj bi bila potem sploh fovš, če bi bila pomeni, da sebi to ne privoščim.
Default avatar

čflgš

Ja, se primerjam. In globlje grem v življenje koga, zmeraj pridem do sklepa, da ne bi zamenjala z njim.

Je ni osebe na tem s svetu, s katero bi zamenjala.
Default avatar

Bibita_Melita

Bolha31 je napisal/a:
Se kdaj primerjate z drugimi, svoje in njihovo življenje, pojamrate zakaj je enim lažje kot vam?
Jaz ne, nikoli pa tudi ne moreš vedeti ali je drugim lažje ali težje :)

Zelo rada pa si rečem, ja to sem jaz in sem kar zadovoljna, s tem kar sem :)
Default avatar

lynx

Primerjava je pomembna oz. koristna zato, ker nam služi kot merilo lastne uspešnosti, v kolikor je v mejah "normalnosti". Kot je nekdo že zapisal, je do določene meje gonilo napredka in razvoja. Če to mejo presežemo nas primerjave lahko frustrirajo.