goveja juha KARCENOGENA
Tudi jaz jo večkrat zmrzem, malo zaradi odvečne juhe, malo zato, da je v hudih časih “pri roki”. To, da kvašene stvari (kruh, peciva ipd.) v zmrzovalniku “postanejo” karcinogeni, sem slišala že pred leti. Nekako mi je razumljivo- kvas…paspremembe temperatur, segrevanje…Za juho pa še ne. No, vse je najboljše sveže. S tem se strinjam.
http://www.ezdravje.com/si/srce/atero/recepti/
vsega po malem ničesar preveč!
To, da je v goveji juhi ogromno sečne kisline in da je približno iste kakovosti kot urin, se mi pa zdi, da ni taka huda skrivnost.
Vem, da goveja juha ni zdrava, nisem pa še slišala, da bi bila kancerogena. Zakaj pa bi bila kancerogena? A tega pa ne veste? Bom vprašala na prvi naslednji kontroli na oknološkem in potem poročam, kaj bodo rekli:)
Nisem vegi, jem meso, ne maram goveje juhe.
Osebno pa menim, da je goveja juha škodljiva že zato, ker gre zaradi kuhanja te župe v maloro celo nedeljsko dopoldne in sedimo doma, namesto da bi se šli gibat v naravo.
To o goveji juhi in urinu je kotaljenje bučk. Nikar verjeti neumnostim.
Glede prehrane živalskega izvora (meso, mleko in mlečni izdelki, jajca) nasplošno pa se že nekaj časa dokazuje, da imajo pomembno vlogo pri nastanku bolezni, ki se v telesu ‘kuhajo’ dolgo časa: rakava obolenja, bolezni srca in ožilja, diabetes, alzheimerjeva, itd. Na to temo je bilo objavljenih kar nekaj študij priznanih strokovnjakov, ravno tako izdanih precej knjig za laično javnost (ena takih popularnih je ‘The China Study’).
En zanimiv primerček: aflatoxin je po vsesplošnem prepričanju grozno rakotvoren. Ampak, ugotovili so, da je v kombinaciji s prehrano živalskega izvora do 20-krat bolj aktiven kot sicer. Te poskuse so delali na miših, kjer so dvema skupinama dozirali aflatoxin, s tem, da so prvi dajali rastlinsko prehrano, drugi pa pretežno kasein (pomemben protein v mleku). Miši iz te druge skupine so začele umirati po nekaj mesecih, prej kot v enem letu so umrle vse. Tiste iz prve skupine pa so bile po 12 mesecih še vse žive.
Ok, dosti razpredanja. Jaz osebno se že nekaj let prehranjujem na veganski način.
Moj oče poje na leto najmanj 30 loncev goveje juhe in to že nekaj desetletij zapored. Preden začne jest, jo ohladi in pobere maščobo dol. Od lonca ostane samo nekaj kosti in par kosov zelenjave (česen, čebula in par poprovih zrn).
Če bi bila goveje meso in juha tako strupena kot urin, potem bi bile tudi posledice njune konzumacije enake. Za primerjavo lahko vsak popije liter svojega urina na dan. Gotovo bodo posledice precej drugačne, kot če bi pojedli liter goveje juhe.
Dober tek!
Ne vem kakšnega okusa je urin, imam pa po novem raka in svetovali so mi glej glej-piti urin, ki naj bi ga pozdravil. Obstajajo o tem v Nemčiji knjige.Vse je res en čvek. Saj danes vsaka hrana , ki ni pridelana v sterilnih pogojih, vsebuje kaj rakotvornega. Od nečesa je treba tudi umret. Pomislite na zdravstveno in pokojninsko blagajno ha ha
Dejte, dejte.
Goveja đupa je kul. Vir zdravja, energije,….. še boljša je, če je meso res iz domače reje.
Kako so pa pred leti naši starši jedli? Ob nedeljah obvezno župa, renstan krompir, solata, govedina.
Pa so bili bolj zdravi. Ma kakšen rak. Rak je v tej prenasičeni hrani, ki jo kupujete po policah,…….
Kar privoščite si domačo govejo župco z domačimi rezančki ali cmoki, njam, nič vam ne bo škodilo.
Ne verjemite vsem čenčam!
Prisluhnite svojemu srcu.