Mladi, ljubezen in spolnost

Starejši moški in mlada dekleta

Default avatar
Vem, da je bila ta tema že obdelana ampak vseeno jo ponovno odpiram in vas pozivam, da komentirate.
Stara sem 17 let on je 32. Neverjetno me privlači... No to je šlo mimo ker sva se udala v usodo, da bi bili vsi proti najini zvezi...
Pred kakšnmi tremi leti sem spoznala tipa, ki je imel okoli 30 nekaj pod... In spet se uštekala a sem bila očitno premlada... Sedaj imam prijatelja, ki je 30 in me tudi neverjetno privlači... ... In s5 ne bo nič, ker se nama ne zdi primerno...
No pa da grem še malo v drugo smer...
- Moji sošolci - otroci, popolnoma neprimerni za zvezo in ne izpolnjujejo mojih standardov,
- sploh ljudje na srednji šoli, razen profesorjev ;-) - nihče me ne privlači, niti ne vzbudi zanimanja, četudi je prijateljicam noro hud!!!
V klapi so vsi razen mene nad 25 in se z njimi da komunicirat.
No kaj je poanta te teme: Se vse punce počutite, da se s svojimi vrstniki (v mojih letih) ne morete normalno pogovarjati? In ko srečate 30-letnika enostavno požirate njegovo razmišljanje in ideje, ki so očitno bolj odrasle kot vrstniki (čeprav je to logično, če je tip bolj izkušen)... In se bojite kaj bodo starši rekli na zvezo s človekom, ki je 16 let starejši kot vi? Ker jaz se neverjetno ujamem s starejšimi in oni z mano...
In kaj si fantje mislijo o tem?
In še nekaj, pa ne, da se jemljem kot nekaj več kot vrstniki, ko govorijo o določeni temi se mi zdijo primitivni in nerazgledani, včasih se tako počutim tudi med odraslimi. Res, da veliko berem in gledam oddaje, nasploh hodim bolj na kulturne prireditve in koncerte ter se pogovarjam s profesorji, akademiki itd. in imam neko razgledanost, ampak ali imate tudi vi (nekateri) ta občutek, da ste prehiteli svoje vrstnike v razvoju psihičnega in fizičnega življenja???
Default avatar
K psihiatru moraš....
Default avatar
10-15 let razlike se mi zdi čist normalo. Se pač bolje počutiš ob starejšem moškem. V tvojih letih sem tudi jaz vedno imela precej starejšega fanta.
Default avatar
Ko sem bila tvojih let, sem doživljala nekaj podobnega. Hotela vse vedeti, brala same resne reči, kultura, inteligenca in oh in sploh. vrstniki me niso zanimali. Domnevam, da si intelektulno dobro opremljena in prav je, da to nadgrajuješ. S psihičnega vidika pa je to lahko obrambni mehanizem, sama sem bila v resnici mnogo bolj nezrela od vrstnikov, ker si zaradi določenih okoliščin nisem upala biti nezrela, otročja, neumna, nisem se prepuščala življenju. Na tem področju sem začela odraščati po 30.letu. pa še eno zoprno vprašanje, kaj pa 32 letnik išče pri 17 letnici, inteligentnost, zrelost ali neizkušenost. Si v odnosih sproščena ali se poskušaš dokazovati. Vrstniki so čisto v redu, če le ne nastopaš preveč vzvišeno do njih.
Default avatar
jakakaka je napisal/a:
Zakaj točno? Glede na tvoj komentar bi moral svoj nasvet upoštevati sam...
Default avatar
Ni vprašanje kaj išče na 17-letnici ampak kaj imava oba od tega. In tudi ne želim si prehitro odrasti, sploh pa mi otročarije s prijateljico pašejo ampak, ko sem v družbi sem pač jaz in ne najstnica, ki sedi sredi šole in se smeje zaradi brezveznih stvari... Rada bi širila obzorja in se izobraževala, ne vem kaj je narobe s tem jakakaka.
Default avatar
Ja, v puberteti sem se tudi jaz imela za bolj zrelo, bolj odraslo bolj.......larifari.
Mene bolj čudi tvoj 30-letnik. Včasih pomislim da so to zlasti tisti fantje, ki s svojimi sovrstnicami zaradi svoje nezrelosti enostavno niti ne bi mogli funkcionirati, je pa on ravno toliko nad teboj, da te fascinira.
Tebi torej paše pozornost kao "zrelega" moškega, njemu pa ena nezrela, to je to.
Default avatar
Kpila to ni cist res.jst sm mela tut enga starejsga (je pa res da sm bla ze pounoletna) k se nikol ni meu tolk mlajse.je meu zmer use stare tok k on prblizn al mal vec alpa mal mn.eni pac prej dozorijo k drugi.
Default avatar
Nana dalio, kaj ti pa brani, da ne bi z vsemi temi argumenti branila vajine veze, če bi res bli vsi tok proti, kot predvidevaš? Če te majo prijatli radi, bojo to sprejel. Starši so druga zgodba, ampak saj jim ni treba zvedet takoj... Pa tud ta tvoj fant lahko brani vajino zvezo. Tud js mam drugač prijatlce, ki majo precej starejše fante, pa vse lepo funkcionira.

Če te privlačjo starejši, ni nč narobe. Pazi samo, da te ne bojo zgolj izkoriščal in mel prevelike nadvlade nad teboj.
Default avatar
en lep pozdrav.
temo komentiram samo za to, ker je zanimivo slišat, da nisem edina, ki me vrtsniki ne ganejo in tudi featback od njih je bolj slabo zaznaven. Hodim v 4. letnik gimnazije namreč, imam fanta starega 22 let, ne počutim pa se bolj doraslo od drugih vrstnikov. Navsezadnje ne zdržim brez otročarijah, v katerih uživam brezmejno, več kot en dan.

In že smo tu, ko se ena teh mojih otročarij odraža v vsakdanjiku. Zaradi tega sem namreč kliknila to temo. Zadnje dni hrepenim kot nora, občutek me preveva, težko diham in namesto da bi bila potrta(zaradi fanta), me nova zaljubljenost navdušuje, ker take občutke uživam le redko. Gre za eno tistih redkih stvari o katerih ne morem spregovoriti s fantom, prijateljicam pa se zdi tema nezanimiva, če naglas povem 2x kar me tako matra =) Res bi bla vesela kakršnekoli vaše replike na to temo.

Torej, glede na moja leta je logično, da opravljam vozniški izpit. Sošolka mi je priporočila inštruktorja, jaz sem si ga rezervirala in tako se je vse skupaj tudi začelo. Sedaj imam nekaj več kot 25 ur vožnje, ko sem prišla do tega, da mi inštruktor ni več le simpatičen, vendar mi je zmešal že vse štrene in sem nabita s prepovedanimi mislimi. Ne bi bilo problema, če ne bi imel dečko lepe družinice, pa svojih dobrih 30 let. Ne moram si pomagat, če pride v vijolični srajci, ves nadišavljen, črnolas in s sončnimi očali. Potem pa se z mano zapenja v vse debate, ki burijo domišljijo in se me dodakne, ko je to le mogoče.
Izgubljam se med svojimi sanjami in realnostjo, da niti misliti ne bi smela nanj. Tako se le za nekaj časa zavem da moj fant v teh sanjarijah kar izginja, inštruktorja si nikakor ne bi želela za stalno ker me misel na njegovo privatno življenje, (beri:družino) popolnoma odbija. da ne bo pomote, samo noro si ga želim. mogoče pa ravno zato, ker je tako nedosegljiv?

Žal, ne, ne obnaša se popolnoma prosojno, da bi kar odpisala misel na eno sladko izkušnjo..

Sem nora, neumna, popolnoma normalna? še posebaj vesela bi bila vaših izkušenj s tem?
100x hvala vsaki, ki je pripravljena poklepetat o tem :)
Default avatar
missOrion to je use normaln.zmesu ti je glavo zto k je neki nouga to zate.zdej pa pomisl da je on tak do ush kandidatk.pa se pomoje tut zto hocs kr je nedosegliv ja..to je zmeri najbols.
no sama sm mela skor isti primer.sam da sm bla samska takrt (d ne omenjam vijolcne majcke ja..hhh) sam kokr sm nrdila ispit sm tut na njega pozabla.
Default avatar
Zdravo!

Ljubezen ne pozna omejitev.. Sama sem imela vedno več kot 12 let starejše od sebe. Sedaj imam 4-tega partnerja v življenju in upam,da bova za vedno ostala skupaj.Je 18 let starejši,a se čist dobr ujameva. Jaz pač z vrstniki nikoli nisem imela kaj delat,saj sem zaradi situacije v primarni družini morala zelo zgodaj odrasti,tako da popolnoma razumem enakomisleče punce. Predvsem ga pa ni lepšega kot šarmanten,zrel,izkušen in inteligenten moški. :) Ko sem imela 16 let,sem se prvič v življenju zaljubila v 40letnega moškega-seveda sem lahko samo sanjarila o njem.. Naj pa omenim,da se to dogaja predvsem ženskam,ki nismo imele ljubečih očetov ob sebi oz.sploh očetov v življenju.. Podobno se namreč dogaja tudi moškim v smislu izkušenj z njihovimi materami.. Tako pač vplivajo starševske vezi na otroka celo življenje. Lep pozdrav vsem!

Ronja32
Default avatar
Tipi imamo pač radi mlajše meso, tako je vedno bilo in bo.
Default avatar
ja.ampak ne usi
Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)
Default avatar
Vsi tipi 27-28 +. Mulcem so pa všeč starejše.
Default avatar
Kako lahko trdis, da so vsi taki? Jih poznam ogromno 30+ ki imajo raje starejse, kot tudi take, ki imajo radi mlajse.
Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)
Default avatar
KACA_FRFOTACA: ti se kar tolaži hehe.
Default avatar
tolazim za kaj?
Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)
Default avatar
Načrt, kako lahko dolgo pecaš mlade, je simple:

-paziš na svojo linijo
-se oblačiš mladostno, ko da si star 24-25 let

Star sem 31, po videzu pa zgledam 25. Ko me punca vpraša, kolk sem star, vedno prilagodim situaciji, koliko mi zgleda ona stara. Če mi ona zgleda okoli 20, rečem, da sem 25. Če mi ona zgleda okoli 23 - 24, potem sem jaz 28 - 29. Če mi zgleda v poznih 20 - ih, povem po pravici.

Itak gre samo za avanturce in zabavo.