Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

nov C3, Ford Fiesta, Peugeot 207 ali VW Polo?

Default avatar

iness

Katerega od naslovnih naj si kupim - nov?

Ful mi je všeč C3 s tistim panoramskim steklom. Me pa moti, da se senčniki tako čudno odprejo?! Na testni vožnji se je tudi krasno obnašal. In ima veliko dodatne opreme.

Ford Fiesta mi zgleda malo prešportno - je pa možu zelo všeč. Testna vožnja ok. Super cena...

Peugeot mi na cesti vedno pritegne pogled. Mi je bil pa na testni vožnji malo glasen. Prodajalec pravi, da zaradi timskih pnevmatik. Oprema primerljiva Fordu.

VW Polo mi sploh ni všeč, pa mož teži kako je VW pač najboljši. Sam ima golfa.

Ker delam 30.000 letno kupujem dizla.

Kako naj se odločim? Če ima kdo izkušnje - na plan z njimi!

Lep popoldan,

Ines
Default avatar

iness

Zelo mehak? Kaj to pomeni? Lahko je dobro ali slabo:-)))
Default avatar

iness

No, kaj mi ustreza težko rečem, ker nimam ravno izkušenj.

Vozim veliko, predvsem po avtocesti hitro - no, do 150 km/h. Po ovinkih pa sem bolj ziheraš, fino mi je da potegne, ne vozim pa brezglavo. Naselja po omejitvah (no skoraj).
Čeprav moj mož pravi, da imam težko nogo in preveč pospešujem in zaviram.
Jaz se imam za varnega voznika, ki ima rad udobje. Torej malo višji avto (sem visoka), nastavitev volana in sedeža. Rada dobro vidim ven.
Športna oblika me sploh ne prevzame, bolj kakšen enoprostorc. Zelo mi je všeč Nissan Note, pa spet ta moj možek. Eh, saj ne vem kaj naj z njim.

Ines
Default avatar

iness

:-)))) ne bi raje. Sedaj vozim Twinga. Rada bi nekaj več!! Večjega, varnejšega...
Default avatar

DRRR

150 km/h po AC, 30.000 km letno , in ti bi to delala z enim majhnim poskakujočim jajčkom??...a to samo zarad parkiranja?? Pa dejte se babe že enkrat navadit parkirat jebenti...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

iness

No, no DRRR ne tako vihravo. Sicer pa smo te že vajeni..

Super članek Iztok. Samo kaj, ko bi jaz imela nekaj, moj super možek, ki se na vse spozna, pa mi predlaga čisto nekaj drugega.

Danes sem na žalost ugotovila, da avta, ki mi je najbolj všeč Nissan Note ni mogoče naročiti več v dizel varianti?!

Tako sem šla na Citroen, kjer sem spet sedela v C3 in še v C4 (razlika v ceni samo 1000€).
Poraba naj bi bila 5,2l mesto, 3,6l izven mesta, 4,2 kombinirana vožnja. To drži?

Lp

Ines
Default avatar

IztokFranko

Na to porabo pri vseh avtomobilih dodaj minimalno liter, kje tudi dva.. saj je ta poraba izmerjena po posebnih laboratorijskih standardih, ki veljajo za vse proizvajalce. v resničnem svetu pa seveda te porabe ne morete doseči.

če je cena med c4 in c3 samo 1000 evrov, rabite večji avtomobil, potem vsekakor C4. a ste slišali kako smešno piskajo razna opozorila v tem avtomobilu? :) no, lahko si jih nastavljate po želji..

vsekakor pa bosta morala se na koncu vidva z možem dogovoriti kateri avtomobil bo zapeljal v garažo.
Default avatar

lumix

IztokFranko je napisal/a:
Kolikor imam sam izkušnje je kombinirana poraba dokaj točno izračunana, če nekdo nima pretežke noge, pa niti ni potrebno počasi voziti. Pri meni se je gibala vedno v toleranci +/- 0.3 lit., čeprav je bila tudi za moj avto na nekem testiranju izračunana za 1.5 lit več. Najvišja in najnižja poraba sploh nista pomembni ker na koncu šteje le koliko kilometrov prevoziš z enim tankom goriva in to se veliko ne spreminja. Jaz vedno natočim tank do vrha in dam števec na nulo, če natočim naslednjič 35 lit do vrha in je na števcu nad 700 km, to pomeni, da je bila povprečna poraba pod 5 lit/100 km. Sedaj čez zimo se je poraba malo zvišala in se je približala 5 litrom, vendar na to malo vpliva mraz, pa strešni prtljažnik in zimske gume...tovarniški podatek za kombinirano porabo je pa 4.7 lit.
Default avatar

nejcG

Sam bi na vašem mestu gledal za avtomobili golfovega razreda... Če pa ostajate pri tem segmentu pa poglejte še za ibizo, fabio, corso... Vsekakor pa pri c3, fiesti in 207 glejte za 1.6 motorji, ker 1.4 dizli so na avtocesti pri 150km/h glasni, pa tudi poraba je večja v primerjavi z močnejšimi motorji... Glede porabe pa pri vaši vožnji pod 5.5 l ne pričakovat...
Default avatar

fuhrman

Pri 150km/h noben ne bo pil pod 5 litri. Vsaj po mojih izkušnjah ne. Za tako porabo je treba voziti 110-120 km/h. Za udobnejšo vožnjo pri višjih hitrostih in tudi rahlo ugodnejšo porabo na avtocesti priporočam večje motorje, razni 1.5 ali 1.6 so verjetno slabša izbira kot od 1.9 navzgor.
Default avatar

P.D.

Res ne vem zakaj ne kupiš SMARTA Dizla ????
Pa še parkiranjem ni problemov ;)

Moderatorji