jutri en recept
Na malo čebule prepraži drobno narezano rdečo in zeleno papriko, naribano korenje, krompir, sveže zelje (vse naribano) in česen. Dolij vodo, dodaj malo paradižnikove mezge, sol in poper. Lahko dodaš tudi brokoli ali cvetačo, pri nas to ne gre v promet. Je hitro kuhano, če želiš, lahko zmiksaš in zakuhaš kakšne rezance ali drobne makarončke, mi najraje jemo kar z zlatimi kroglicami.
1. Porova juha – por (raje dva) narežeš na kolobarje in popražiš na malo olja in malo masla. Zaliješ z vodo, soliš, dodaš eno žica gresa in razžvkljano jajce in kuhaš 5 minut.
2.Brokolijeva/Cvetačna – brokoli/cvetačo razrežeš na cvetke in daš kuhat v vodo. Dodaš 1/4 čebule, soliš in kuhaš 8 minut. Na koncu dodaš nekaj sladke smetane in zmiksaš do gladkega.
3.Kolerabina – Kolerabo popražiš na 1/4 čebule, zaliješ z vodo, soliš in dodaš curry. Kuhaš 10 minut, na koncu še malo kisle smetane in zmiksaš v kremno juho. (ta je meni top!)
4.Korenčkova – na maslu prepražiš nekaj sesekljane čebule, nato dodaš nariban korenček, sesekljan petršil in zaliješ z vodo. Soliš, malo timijana in kuhaš 5 minut.
5.Zeljna – Zelje narešež na trakove in ga daš kuhat v vodo. Dodaš nekja krompirja na kockice in korenje na kocke. Soliš, dodaš malo marajona in timijana in kuhaš 10-15 minut (odvisno od krompirja).
Dober tek!