Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

enoprostorec ali kombi reno traffic

Default avatar

runa

Bomo 6 članska družina z 4 otroci. 4 leta, 2 leti in še 2x 0 (dvojčka)
Nevemo kaj se odločit. Pri enoprostorcu bi morali imete skozi truga ali prikolico ker voziček za dvojčke težko daš kam. Nagibamo se k kombiju reno traffik. Res ne vemo kaj naredit ker to je dolgoročna odločitev. Svetujte mi? Zanima me tudi če poznate trafica , kako je kaj motor-okvare?
Default avatar

F1driver

poglejte še kakšnega VW transporterja. so TDI bolj ziher
Default avatar

traffic

Mi imamo traffica in smo zelo zadovoljni. Sploh če boste 6 članska družina. Lažje je otroke ven in noter spravljat v avto, na daljših vožnjah ste bolj komot. Mi imamo postavitev dva sedeža spredaj dva na sredini in tri zadaj tako, da ni potrebno dvigovati sedež in plezati na zadnjo klop, kot je to pri enoprostorcih. Ker ste še mlada družina boste dolgo časa še potrebovali veliko prostora v avtu. Kako je pa s servisi pa ne vem povedat, ker ga nimamo dolgo.Najbolje je narediti primerjavo nabavnih cen avtomobilov on osnovnega potrošnega materiala kot so redni servisi, zamenjava olja, zamenjava zavornih ploščic...tako boste imeli celotno sliko kateri avto je tudi cenejši za vzdrževanje...
Default avatar

runa

Tudi mi mislimo kupit trafic s tako postavitvijo sedežev kot si ti napisal. Kaj imete kratkega ali dolgega traffica?
Default avatar

traffic

Imamo kratkega, ker nimamo več vozičkov. Najbolje, da preverite ali vam krajši prtljažni prostor ustreza glede na velikost vozička...Za vas bi bolj prišel daljši, saj je daljši za 20-30cm to pa se pri 4 otrocih že pozna...
Default avatar

runa

Ja res je dalši ima ogromen prtljažnik , vendar ga bi rabili tak prtljažnik le 1x na leto ko bi šli na morje. drgač za en voziček je dovolj in večina bi se sama vozila z njim in mi je manjši bolj simpatičen in podoben avtu ta velik čeprav za 40 cm zgleda ogromen.
Eni govorijo da se reno ful kvari, zdej res nevem kaj nardit. Ma baje so imeli le z espacem probleme zdaj res ne vem
Default avatar

traffic

Vem, da se je težko odločiti, ker eni govorijo, da se renault full kvari drugi da se ford...odvisno kakšno izkušnjo je imel kdo in kakšno srečo imaš pri nakupu. Lahko dobiš rabljen avto, ki ti bo delal in se ne bo nič kvaril lahko pa naletiš na novega, ki bo skoz na servisu. Jaz svetujem za vaš primer traffica..
Default avatar

runa

Zdaj smo gledali tudi opel vivario, je prou isti kot traffic mogoče bi prišel še ceneje. Motor imata isti. Glede na to da bomo velik voziček rabili le 1 leto smo se odločili za kratek kombi vendar zdaj še ne veva al opel ali reno? Zdi se mi da ima tudi kratek dovol j prtljažnika poleg tega lahko daš nekaj tudi med 2 in 3 vrsto kjer ne bo stola in 1x na leto ko gremo na morje pa tudi ni nič narobe če damo trugo gor, saj jo že imamo od zdaj: Kaj se vam zdi? Raje kot se vozit celo leto s ta velikim kombijem in praznim prtljažnikom
Default avatar

traffic

ja vsekakor krajša verzija če samo 1x letno potrebujete malo več prostora.Se pa da med sedeži tudi še kaj zložit, ko so otroci še v stolčkih in nimajo nog na tleh..

Pri Oplu je vzdrževanje še enkrat dražje od renoja pri nakupu pa je cenejši. Ne gledat samo nabavno ceno naj vam dajo izračun za redni servis, potrošni material, menjavo olja in potem seštejte za obe varianti in boste videli kateri je cenejši...
Default avatar

runa

Potem je ta finta, da ima opel dražje servise. A ti si se pozdanimal. Ker smo ugotavljeli zakaj taka razlika in vse ima isto!
Default avatar

traffic

Smo preverili, najbolje da se oglasite v kakšnem servisu, kjer imajo tudi prodajo avtomobilov in vam bodo lahko dali točne podatke, da boste lahko primerjali med reno in oplom...
Default avatar

IztokFranko

Nisem bral vseh odgovorov, tako da mogoče je že kdo omenil to, da ne obstaja kot kombi le renault traffic, ampak jih ima v ponudbi tudi peugeot, citroen, fiat, opel in vw. Velja pogledati vse ponudbe.

Pri tako veliki družini in vozičkih bi se jaz na vašem mestu odločil za kombi, ker je vse skupaj preprosteje. Sam imam težave s hrbtenico in si ne predstavljam, da bi vso kramo dvigoval v trugo znova in znova, pa tudi če bi šel samo na izlet k staršem.

Sicer pa čestitke ob prihodu dvojčkov. Cenim vaš pogum, da imate tako veliko družino. Mora biti kar precejšen zalogaj vse skupaj.
Default avatar

runa

Ja dvojčki so nas mal presenetili. Zdaj vsi komaj čakamo in kot vidiš se ubadamo z avtom oz. kombijem in to je zdaj že en mesec tema v naši hiši in kmalu bomo vsi sivi in brez las. Ne moremo se odločiti. No zdaj smo že na dobri poti imamo v finalu le dva. To je že dosežek. In to RENO TRAFFIC IN OPEL VIVARIO.
[raffic: Smo vprašali glede servisov opell in so rekli da je mal več kot avto.
Eni govorijo da je servis reno drag.
Nam se bo zmešalo .
Default avatar

IztokFranko

Vsekakor bolje kombi, modra odločitev. Tudi če pogledate cene so za kombije nižje kot za velike enoprostorce kot je denimo espace.

Vivaro in traffic sta narejena na isti osnovi. Zato tudi takšna podobnost. Tako, da je bistveno sedaj kje boste nižjo ceno dobili.

Z vivarom sem naredil nekaj 1000 km pred leti in sem bil z njim zelo zadovoljen.
Default avatar

runa

Pri oplu nam je naredil predračun za Vivario za 1000 E ceneje kot reno traffic. Za 1000E lohk avto še zavarujemo in še ostane, vendar se bojimo da je kak hakls. Nevem zakaj eni pravijo da so servisi pri oplu dražji. Kar smo se mi pozanimali ni res. Kaj naj naredimo?
Če gledaš po cesti res vidiš več renojev kot oplovih kombijev.
Nam se bo zmešalo. Najbolje da en dan kar nekaj naročiva da bo mir.
Default avatar

.Peter.

renojev je zato več, ker slovenci še vedno favorizirajo renoja in vw. Zapeljita se z obema in potem vidiš, če je traffic res vreden jurja več, potem odločitev ne bo več težka
Default avatar

runa

danes smo se pozanimali glede servisov opel in reno. Za kombi bi cenevno bilo enako pri renoju in pri oplu. Tko da odločitev je padla, OPEL VIVARIO bo naš bodoči avto oz. kombi. Z vso možno opremo nas pride manj kot reno traffic.
Default avatar

runa

Upam da bodova varni vendar nismo naročili na vivaro in ne trafika ampak naš bodoči avto-kombi bo peugeot expert, je že naročein in čez 2 meseca ga bomo imeli. Konec izbiranja in sekiranja.