Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

hiter srcni utrip

Default avatar

nejcka

pozdravljeni,
velikokrat je moj srcni utrip pospešen ob intenzivnem mišljenju, ki ga zadnje čase sploh ne morem ustaviti. Trenutno tudi nisem zadovoljna s sluzbo, nesrecno zaljubljena in zato velikokrat cutim strahove in posledicno pekoci obcutki v prsih in hiter srcni utrip. Potem se zbojim za svoje zdravje in mi strahovi vse se poslabsajo...poslusam se in cutim nemirno razbijanje in ob raznem analiziranju svojega stanja mi v prsih zacne kar žareti od vročine. Kot bi si tudi z mislimi aktivirala adrenalin...Jemljem zeliscne tablete za jacanje srcne misice( kardalept), ki me za nekaj casa umirijo. Pride dan, ko je bolje in zopet slabo. nikakor se ne morem skopati iz situacije. Imam polno pozitivnih misli samopomoci, ki mi pa tudi odpovejo ob preveckratnem ponavljanju.
hvala za nasvet
Default avatar

Vanja Rejec

Spoštovana Nejčka,
če imate sicer zdravo srce, boste podivjani utrip ukrotili z avtogenim treningom, sverujem pa vam da prej vaš zdravnik preveri delovanje vaše ščitnice