Starševski čvek

prepovedana ljubezen - vsebina

Default avatar
Nekaj dniDanes tretjič gledam in ne vem o čem točno gre... Toliko jih živi v tisti hiši pa mi ni jasno kdo je kdo in kdo je s kom. Pomagajte mi! :)
Default avatar
Adnan in Bihter sta poročena.

Adnanu je žena umrla pred leti, iz tega zakona ima hčerko Nihal in sina Bulenta. V hiši z njimi živi njegov "nečak" Behlul in tašča Firdevs - Bihterina mama.

Bihter in Behlul sta se očitno preveč zbližala, postaja nevarno.

Nihal je za nameček zaljubljena v Nihal in ker se Firdevs zaveda, kaj tvega Bihter, če bi zapustila Adnana zaradi Behlula, ji polni glavo s tem, da je Behlul zaljubljen v njo in ona to verjame.

Sicer je pa od Nihal in Bulenta bivša varuška, ki je z njimi včasih živela v hiši in se je na Bihterino pobudo preselila v lastno hišo, zaljubljena v Adnana.

Je pa Bihter in Behlula, ko sta exala v zimskem vrtu, videl njihov šofer, ki, poleg Firdevs, edini ve, kaj se dogaja.
:)))
Default avatar
jaaaa, to me je zanimalo! Hvala, zdaj bom bolj mirno spala in jutri z večjim veseljem gledala! Super!
Default avatar
Druagče nisem nikoli gledala teh tv limonad a tale me je tud nekje čist na sredini prevzela....vse sem že na youtubu vseeee pogledala :))) Šla sem pa na youtube sam da doštukam ne pogledane serije...tok, da ujamem kdo je skom pa zakaj pa kako itd. skratka nisem se mogla ustavit...firbec mi ni dal miru...ker nikakor ni kazalo, da bo tipični konec. Nujno sem se mogla prepričat :). Res je super. Zdaj pa kar pogrešam da jih več pač ne spremljam.
Tale pesem mi je pa nasploh huda saj ne vem a znam sploh dat link ali ne :(...no pesem se imenuje Annem Gibi...v bistvu ne vem al je to izvajalka ali naslov sam mi je pa res čist hud.

http://www.youtube.com/watch?v=KkUn6Tr8G9E
Default avatar
Mene pa zanima koliko delov je?
Default avatar
Neverjetna nadaljevanka! Mimika oči, obraza, telesa... Glasba, ki ji ni para. Zame trenutno najboljša nadaljevanka vseh časov! In nisem jih pogledal malo, da ne bo pomote. Tut mene je premamila skušnjava in sem pogledat na youtube. Neverjeten konec, nenavaden, neobičajen pa vendarle realen. Trenutno deli, ki so na sporedu na pop-tv dajejo veliko možnih scenarijev kam bi se lahko telenovela odvijala. Možnih bi namreč bilo več scenarijev. Tut sami igralci so odlični. Po eni strani tako zelo podobni kot po drugi različni. Vsak ima svoje moralno-etične vrednote. Skratka netradicionalno, nevsakdanjo, na copy kot mehiške limonade.

Škoda, da pop-tv ni tega spredvidel. Premaknil od nadaljevanko od 5.10 do 6.50 na termin, ki nikomur ne paše, ter jo razbil na dva dela. Nadaljevanka ima v orginalu 79 delov dolgi 90 minut. To pa...

Vredno ogleda!
Default avatar
Na Youtubu majo par delov z angleškimi podnapisi... Sam utipkaš Aşk-ı Memnu English pa maš... Drugače jih majo tudi na popplus.si... Ampak nimajo vseh delov k dajejo samo iz trenutnega tedna..
Moja najljubša nadaljevanka vseh časov. <333 Sam ni mi všeč da je Bihter prsilila svojo mtko Firdevs, da proba ločit Behlula pa NIhal k sta prou cute par... Oh ta Behlul<33333... Drgač je pa men Firdevs čist kul oseba, to Bihter bi pa najraj zaklala-.-
Default avatar
Bihter je čist kul! Vse bi naredila, da bi bila z Behlulom! Saj sta že imela karte, da bi pobegnila pa se je Behlul usrau. Bila je in še vedno je pripravljena z Adnanom pogovorit ampak Behlul ne ve kaj bi sam s sabo. Firdevs pa igra eno zelo preračunljivo igro, na trenutke umazano pa vendarle. Dejstvo je, da drži več ali manj vse niti skupaj. S tem bo odšla kot največja zmagovalka, sicer z veliko kolateralne škode - izgubo svoje hčerke pa vendarle. Adnan je v šahu. Pravzaprav je v šahu že cel čas in ne more storiti nobene poteze. In hah imamo ga Bešir namreč osrednji skriti igralec, ki drži vse ase v rokah...

Kakorkoli že pravi profesionalci od scenarija, režije, igralskega kadra. Nekaj drugačnega. nekaj inovativnega in hkrati preprostega...
Default avatar
a mogoče katera ve kje bi dobila vse dele,nisem gledala od začetka.super serija vseh časov
Default avatar
Živjo :))

Newem men tale Bihter deluje nekak zlobna...ne gledam skoraj nič oziroma bolj malo to nadaljevanko kadar pa imam možnost z veseljem pogledam :) Na začetku se mi je zdela prijazna zdaj pa se mi zdi ena velika afna pa še zlobna za povrh.
zanima pa me ali je noseča ali ni?? gledala sem tisti del ko je delala splav in si premislila potem pa nekaj časa spet ne...tako da če kdo ve naj prosim pove :)
Default avatar
Na Youtubu so vsi deli a le nekateri z eng. podnapisi tako, da če razumeš turško ne bo težav. Naj da pop-tv gor na net, da bomo uplodali.

Ja veš kako je, Bihter se počasi lomi in ko se ti ljubezen odmika si pripravljen storiti še in še. Tako, da nič čudnega. Noseča ni, ker je šla pozneje še enkrat in je splavila. Počasi se bliža konec in stvari se postavljajo na mesto žal ali pa na srečo.
Default avatar
Prepovedana ljubezen. Ena najlepših, tistih Ne klasičnih kvazi limonad. Že to, da je turška, je čisto drugačna. Sama zgodba je srce parajoča. Vsakomur znana tema, ko se poročajo veliko starejši moški z mlajšo žensko, skorajda še punco. Prej ko slej, nekje, nekdo pride vmes. In tudi tukaj je.
Za vse tiste, ki niste gledali od začetka in na veliko obsojate Bihter, naj omenim, da ni sama v tej igri. Dolgo se je odmikala, ker ni hotela po maminih stopinjah. In iz nedolžnih pogledov je nastala velika ljubezen, za katero s je bila pripravljena odreči vsemu. A kaj, ko je na drugi strani nekdo, ki je preveč šibek, brez hrbtenice, brez ponosa, da bi se postavila zase in branil ljubezen. In, ko Behlul Bihter pusti na cedilu, se stvari malo spremenijo, a še vedno ostaja ljubezen. Behlul, ki se ne more odreči stričevega "krila" , bogastva in varnosti, tako pade v zanko, ki jo spretno nastavi gospa Firdevs. Ne vedoč, da bo najbolj trpela prav njena hči. Seveda, ko vidiš, da ti stvari uhajajo oz rok, v tem primeru ljubezen, se primeš vsake rešilne bilke. Bihter je naredila tako veliko napak, s tem, ko je poskušala Behlula prepričati, da naj zapusti Nihal, ker je jasno, da je nikoli ne bo ljubil.
Največja napaka pa, da si streže po življenju in s tem pahne v nepopravljivo škodo prav vse vpletene. Za Behlula je to velika šola, ker navsezadnje sam sebi prizna, da ni vreden ničesar in da jo bo vedno ljubil. Zdaj bi jo poslušal, ko je že mrtva...
Na koncu ostane mama Firdevs sama, brez moža in brez ene hčerke, da o zdravstvenem stanju ne govorim. Ostanejo še družina, ki bi morala biti že v štartu skupaj. Adnan, Bulent, Nihal in Madamosele.
Bihter je epski lik. Od nje pričakujejo, da odraslo živi življenje, v bistvu pa šele spoznava sebe. Zgodila se ji je ljubezen, ki jo je bila pripravljena branit z vso močjo. Ni slaba, ni hotela varat in lagat Adnanu in celi družini. Hotela je it, pustit vse...
Ampak za ljubezen sta vedno dva, ona je bila sama...
Default avatar
Zanima me če mogoče kdo ve kje bi se dalo kupit oziroma naročit dvd- je od te nadeljevanke s slovenskimi ali angleškimi podnapisi.
Se da to dobiti kje v Sloveniji ?
Vnaprej hvala !
Default avatar
Prepovedana ljubezen je najboljša telenovela do sedaj, pa jih gledam že par let. Poleg tega to ni tipična kopija španske limonade (sedaj obstaja mehiška kopija telenovele prepovedana ljubezen) saj tako ali tako na začetku veš kaj se bo zgodilo- glavna igralca bosta skupaj. Pri tej telenoveli pa se v enem delu razplete tako, v enem drugače da ne veš kaj se bo zgodlo. Meni osebno bi blo bolj všeč če se Bihter nebi ubila, ampak tako je. Poleg tega pa je to (za razliko od španskih) realistična telenovela, z top igralci, scenarijem, da o glasbi ne govorim. Mislim da ne bom edina ki jo bo zelo pogrešala.

Če vas zanima je tukaj primerjava španske telenovele s turško:
http://www.youtube.com/watch?v=YPtETL25YO4

Meni se nezdi niti senca te....
Default avatar
ali kdo ve da obstajajo dvdv z nadaljevankama šeherezada in prepovedana ljubezen?
javite na
[email protected]