Beljakovinski kruh-prosim za recept
Tale ni čist beljakovinski, ampak vseeno:
130 g ovsenih kosmičev
120 g sojine moke
4 dl jogurta
3 jajca
250 g skute
1 pecilni prašek
1 poravnana žlička soli
Priprava:
Jajca, jogurt in skuto dobro premešamo. Dodamo sojino moko s pecilnim praškom in soljo ter kosmiče. Maso damo v pekač dimenzij 28×14 cm, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno. 45 minut pri 175 stopinjah C, po potrebi še malo dlje.
Morda misliš Adamov kruh
Tukaj je pa recept za Atkinsov beljakovinski kruh:
– 3 jajca z ločenimi rumenjaki
– 2 žlici kisle smetane
– 2 žlici stopljenega masla
– 1/2 skodelice sojine moke
– 1 žlica pecilnega praška
Rumenjake zmešaš z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepeš v sneg in ga vmešaš v maso. V pekaču, namazanem z maslom, pečeš 50 minut na 175 stopinj Celzija oz. toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Kruh hraniš v hladilniku.