Spremeniti življenjski slog in prehranjevalne navade ni preprosto, a prednosti za zdravje in počutje so velike. Tu najdete številne nasvete za hujšanje.
Pri hujšanju kakih 5 let nazaj, sem na netu (ne vem če tukaj) našla recept za beljakovinski kruh. Recept je bil precej preprost, kruh OK za pojest. Sedaj pa tega več ne najdem;(
130 g ovsenih kosmičev
120 g sojine moke
4 dl jogurta
3 jajca
250 g skute
1 pecilni prašek
1 poravnana žlička soli
Priprava:
Jajca, jogurt in skuto dobro premešamo. Dodamo sojino moko s pecilnim praškom in soljo ter kosmiče. Maso damo v pekač dimenzij 28x14 cm, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno. 45 minut pri 175 stopinjah C, po potrebi še malo dlje.
Morda misliš recept za ta kruh na:
Jaz poznam le tega. Osebno imam raje en domač polnozrnat kruh v mini količini (za eno dlan na dan) kakor nekaj kar je približek. Ampak, če si kruhar, pa ne gre drugače.
Upam, da je to tisto kar si iskala.
Dokler so hidrati kompleksni in vsebujejo vlakna ni bojazni. Ovseni kosmiči ali pirin kruh ipd je vse okej Vseeno je boljše doma naredit, ker potem veš kaj je notri.
Rumenjake zmešaš z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepeš v sneg in ga vmešaš v maso. V pekaču, namazanem z maslom, pečeš 50 minut na 175 stopinj Celzija oz. toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Kruh hraniš v hladilniku.