Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Beljakovinski kruh-prosim za recept

Default avatar
Pri hujšanju kakih 5 let nazaj, sem na netu (ne vem če tukaj) našla recept za beljakovinski kruh. Recept je bil precej preprost, kruh OK za pojest. Sedaj pa tega več ne najdem;(

Mi lahko kdo posreduje ta recept??

Hvala!
Default avatar
Tale ni čist beljakovinski, ampak vseeno:

130 g ovsenih kosmičev
120 g sojine moke
4 dl jogurta
3 jajca
250 g skute
1 pecilni prašek
1 poravnana žlička soli

Priprava:

Jajca, jogurt in skuto dobro premešamo. Dodamo sojino moko s pecilnim praškom in soljo ter kosmiče. Maso damo v pekač dimenzij 28x14 cm, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno. 45 minut pri 175 stopinjah C, po potrebi še malo dlje.
Default avatar
Morda misliš recept za ta kruh na:
Jaz poznam le tega. Osebno imam raje en domač polnozrnat kruh v mini količini (za eno dlan na dan) kakor nekaj kar je približek. Ampak, če si kruhar, pa ne gre drugače.
Upam, da je to tisto kar si iskala.
Default avatar
Dokler so hidrati kompleksni in vsebujejo vlakna ni bojazni. Ovseni kosmiči ali pirin kruh ipd je vse okej ;) Vseeno je boljše doma naredit, ker potem veš kaj je notri.

Lp
Default avatar
Ko gledam ta kruhek ima vseeno kar precej OH, a je to potem primerno za večerjo??
Default avatar
Tukaj je pa recept za Atkinsov beljakovinski kruh:

- 3 jajca z ločenimi rumenjaki
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici stopljenega masla
- 1/2 skodelice sojine moke
- 1 žlica pecilnega praška

Rumenjake zmešaš z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepeš v sneg in ga vmešaš v maso. V pekaču, namazanem z maslom, pečeš 50 minut na 175 stopinj Celzija oz. toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Kruh hraniš v hladilniku.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet