kaj prinesti s sabo (hrana za malico) da nima premočnega vonja
torej, imam težavo, zaradi katere ne morem ravno v vsako menzo na kosilo, pa tudi sendvičev ne smem jesti. pa tudi količinsko moram odmeriti hrano, zaradi česar me v gostilnah gledajo kot marsovca.
v službi nimamo kuhinje ali primernega prostora za prehranjevanje, zato bom morala jesti kar v pisarni dokler bo dovolj toplo,da bom šla lahko pojest v park. imam izredno občutljivo sodelavko in delam s strankami, zato seveda pazim tudi na to, da ne zaudarjam po hrani.
kaj mi priporočate, da si nosim, kaj si ve kuhate?
takoj odpadejo kake krompirjeve solate s čebulo in kisom, to je že premočno.
prosim za pomoč. hvala.
Npr. jaz sem danes imela radič, zelje, endivja in krompir v solati, soljeno, pokapano z malo olja in limono. Polega pa polnozrnato pecivo. On tega ni vonja in je zelo dobro.
Druga solata, ki si jo nesem je endivja, koruza, motovilec in naribano korenje, ampak zabeljeno s kisom in oljem. Večkrat si v solato narežm tudi kuhano jajce, ampak to ima malo vonja.
Lahko si še nešeš npr. jogurt in makovko ali skutni burek. Skutni ali jabolčni zavitek Kaj pa vem, pol je pa res že bolj malo. Vsaka dobra hrana ima vsaj malo vonja. Pa saj po malici prezračiš pa je.
Hehe, kako ste mi smešni s tem bio eko zdravim prehranjevanjem. A ima rjavi riž ali pa polnovredne testenine manj vonja kot navadni, beli riž ali običajne testenine?
Sicer pa, a to res vlačite sabo za malico? Kaj ni avtorica napisala, da nimajo niti prostora kjer bi lahko jedla, kje pa naj greje rižote in testenine? In pa mleto meso ima zelo močan vonj (večina ga dela na čebuli).
Avtorici priporočam kakšne sirne, skutne zadeve, saj so večinoma brez vonja (kakšnega francoskega sira si ne privošči hehe), razne solate…
pozabila sem dopisati nekaj ključnih podatkov.
jesti moram na 3 ure, vmes mora biti en obrok (ko sem v službi) “kuhan”. lahko jem tudi mrzlo, bog pomagaj, kaj pa čem.
mleko, ržen kruh in sadje pojem par minut pred 8. uro v pisarni, ob 11. jem sadje, ob 14. pa bi morala pojesti nekaj skuhanega, ob 17. imam namreč spet malico potem še en obrok kuhan.
Hehe, kako ste mi smešni s tem bio eko zdravim prehranjevanjem. A ima rjavi riž ali pa polnovredne testenine manj vonja kot navadni, beli riž ali običajne testenine?
Sicer pa, a to res vlačite sabo za malico? Kaj ni avtorica napisala, da nimajo niti prostora kjer bi lahko jedla, kje pa naj greje rižote in testenine? In pa mleto meso ima zelo močan vonj (večina ga dela na čebuli).
Avtorici priporočam kakšne sirne, skutne zadeve, saj so večinoma brez vonja (kakšnega francoskega sira si ne privošči hehe), razne solate…[/quote]
Ti si pa smešna, ker misliš, da se rižote in testenin ne da jesti mrzlih.
Mogoče pa vendar imate kako predsobo, kak kotiček, kjer lahko v miru poješ.
Sicer se malo poskusi “odlepit” od diktatov v stilu, to MORAM ker mi je zdravnik rekel. Po moji logiki je treba le poslušat svoje telo in ne za vsako figo dobesedno jemati navodila zdravnikov.
IMam v službi sodelavko, ki ima precej močno sladkorno, pa se ne drži glih nasvetov zdravnikov in je kot rožica. Je pa vsega pomalem, itak da, največ sendviče in podobno….
Če že, bi na tvojem mestu nosila od doma nepredušne posode, v katere bi si dala, malo tistih praznih mašil (kuhanih) kot so testenine in sicer raznoraznih oblik in variant, riž, polento, kuhan krompir, al pa tudi pečen, s tem da je nepredušno zaprt.
Potem bi si pač polivko, delala posebej, tik pred zaužitjem, malo parmezana, paradižnikove omake v original posodi, ali druge zelenjave.
ALi pa solate, spet lahko tudi iz kuhane zelenjave, ampak pripravljene pa tik pred zdajci, torej kis in olje daš tik preden poješ, s tem da kakšna paprika, men smrdi še 2 uri potem…
Pridejo v poštev vse sorta zelenjave, od pora, pese, ohrovta, koruze, vseh sort stročnic, brokoli, cvetača, stročji fižol, korenje, grah, artičoka, melancana, paprika, kumare, paradižniki, zelje…skratka…..
Samo pač paziš, da so v nepredušnih posodah in v kakšnih ročnih malih “hladilnikih” oz./ali tistih plastičnih malih posodicah za malico…
Moj sodelavec ima tudi sladkorno, že iz otroštva je na insulinu. Odkar pomnim, si prinese kuhan obrok s sabo v termo posodi. Okrog enajstih ga poje in takrat je hrana ravno dovolj vroča za pojest, če je bila ob pol sedmih zjutraj doma zavreta. Ker testenin z omako pa res ne moreš jesti hladnih, no. Če zdravnik priporoča kuhano hrano, to ne pomeni, da je v redu kuhana in ohlajena, ampak kuhana in vroča. Pri nas imamo eno majhno čajno kuhinjo, kjer pijemo kavo, on pa poje malico. Tako da glede tega smo precej na boljšem od tebe.
V glavnem, jaz ti priporočam nakup kvalitetne termo posode. Če posodo v službi samo odpreš in hrano poješ (da hrane v službi ne greješ), bo po krajšem zračenju pisarne vonj izginil. Sodelavka pa naj gre medtem ven na odmor za malico, pa je.