Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

bojim se da je punca noseca

Default avatar

D3Nizz

moja punca bi mogla dobiti menstruacijo pred 2 dnevi!kaj naj naredim ce je noseca!ali kdo ve kako bi brez splava opravil to da bi nosecnost koncal!?se da mogoce s kaksnimi tableti?ali cim podobnim!!PROSIM POMAGAJTE MI KER SEM CISTO OBUPAL!!LEPO PAV PROSIM ZA POMOC!

L.P.
OBUPANI D3Nizz
Default avatar

zaskrbljena

Zakaj vedno takoj pomislite na splav, ali se zadeva ne da rešiti drugače?
Če ji menstruacija zaostaja samo 2 dni še ni nič rečeno, če sta pri spolnih odnostih uporabljala kondom ali če ima punca kontracepcijske tablete. Če sta bila nepazljiva pa ......... pomislita na kaj drugega kot na splav.
Default avatar

Simon

Ej, sploh ni razloga za paniko!!! Menstruacija je odvisna od veliko stvari, ne samo od datuma!!! Mogoce tvoja punca dozivlja kaksne stresne trenutke (tudi zaradi tega) in je napeta.... mogoce to.... mogoce ono.... veliko stvari. Razlogov za paniko ni oz. so zanemarljivo majhni.

Predlagam ti, da tvoja punca opravi test nosecnosti Clear Blue testom, ki je prakticno 100%.

Poglej moj primer: punci je zaostajala menstruacija za dva!!! tedna, pa vseeno ni bila noseca. Porabila sva kar nekaj Clear Blujev... in ti povem... to je sele pekel. Dva dneva ni nic - verjemi.

Pa srecno. V prihodnje pa se kaj poduci o zasciti - kondom je osnova. Ce pa je bila punca pri ginekologu, pa se lahko pozanima tudi za kontracepcijske teblete... moznosti je veliko.

Ne splaca se zapraviti mladost zaradi ene same neumnosti - pamet v glavo!

Simon
Default avatar

D3Nizz

saj nisva pomislila na splav!!na to tudi noceva pomisliti!ce bo slucajno res kaj sva mislila da ce se da po kaksni drugi poti to opraviti ne splaviti!kaj drugega!s kaksnimi tableti ali kaj podobnega!ker sva se premlada da bi imela otroka...upam da me razumete!!
Default avatar

D3Nizz

simon hvala za pomoc!!tvoji punci je zamujala 2 tedna??faaak!!meni bi se zmesalo ce bi toliko casa zamujala ker bi biv non stop zivcen ali je res ali ni...hvala!!
Default avatar

Elle

Ja, a mas za kaj skrbet? Si uporabljal zascito?
Najprej ne paniciri in pojdi in kupi clearblue...ce bo pozitivno ali negativno naj gre punca k ginekologu po tablete in na pregled, ce se ni sla! potem bosta mela manj skrbi! Naj vaju ginekolog pouci o teh zadevah!
Ce je noseca, pride do vprasanje splava. Ce bo punca hotla splaviti in se bos ti strinjal, potem ne poslusi bedastih izjav tistih, ki pravijo, da s tem ubijes otroka, da je to umor...ni, ker drugace bi bil zakon, ki bi splav prepovedoval! to je tvoja odlocitev...otrok lahko marsikej unici, ce pride prekmalu...seveda pa prinese veliko radosti, samo ne vem..ne poznam vajinih zivljenj...
vem le, da splava ne moras delat, ko si noseca vec kot 10 tednov...edino, ce se komisija odloci, da bi telesno skodovalo materi...
kar se pa tice menstruacije..tudi meni zaostaja vcasih cisto zaradi psihicnih razlogov, pritiska in podobno...tako da je velika moznost da je ne dobi tudi prevelika zivcnost...pojdita po clearblue.
lep pozdrav
Default avatar

D3Nizz

Elle hvala za nasvete!punca je narocena pri ginekologu za v ponedeljek 28!bojim se zaradi tega ker sva ene parkrat brez kondoma!a sem vedno pazil!oba sva pazila!!prvo kar bom naredil je to da bom sel po clearblue da se prepricava ali je ali ni noseca!!hvala za pomoc!!ali se drugace kot s splavom ne da nikakor!??ne obstajajo nikakrsne tablete za to?
Default avatar

Maksima

Obstajajo ene tablete, in sicer jih mora vzeti takoj po odnosu oziroma v 72 urah po. Imenujejo se Stediril D in jih dobi šri ginekologu. Pozanimajta se takoj jutri.
Default avatar

D3Nizz

stediril d se imenujejo pravis?hm...bova sla iskat!!hvala
Default avatar

Dolores

Kot prvo, dva dni ni nič in še ne pomeni nič, drugo pa je: po toči zvoniti je prepozno, in tretje: kaj si pazil, oziroma sta pazila ? da ga ne bi vtaknil v napačno luknjo ali kaj, tisti : bom pazil je tako tako, to ni nobena zaščita , da veš !!!
Zakaj folk seksa, predno sploh ve za kaj se gre, potem pa jokajo ...
Default avatar

žverca

Hej, a se zezaš?!

Po eni strani jamraš, da niti pomislila nista na splav, pšo drugi pa sprašuješ glede tablet za odpravo?!?!
Neki ti povem, pobič - KAR POJDI PO TABLETKE, PA NE POZABI DOHTARJU POVEDAT, DA SI SEKSAL 10 DNI NAZAJ.... PO MOJE BOŠ NAMESTO TABLET DOBIL ENE DVE OKOLI UŠES...
NAJPREJ SI MALO PREBERI KAKŠNO KNJIGO O KONTRACEPCIJI, PA SE NE BOŠ VEČ TAKO OSMEŠIL.....
Default avatar

D3Nizz

ali kdo ve slucajno se za kaksno drugo prekinitev nosecnosti na kaksen drugacen nacin!s pomocjo tablet....
Default avatar

Saša

Čao!

1. brez panike! Panika je šele po cca 14 dneh, ko zamuja menstruacija (razen če jemlje punca kontracepcijske tablete, potem naj bi bila mns redna in je dobro, da po 1 tednu obišče ginekologa).

2. Če sta živčna - clearblue

3. Če sta pa noseča - potem pa ti moram nažalost sporočit, da se splav opravi samo na en način - operacijsko. Poseg je neprijeten (fizično in psihično) in lahko pusti posledice. Ampak to je edini način. Najprej na posvet h ginekologu.

4. Če pa nista noseča - pa hitro po kontracepcijske tablete ali pa kondom na orodje, ker je škoda živcev.


Če te tolaži, pa naj ti povem, da sem tudi sama osel, ki je že šel na led. Ampak samo enkrat! Zato te razumem in te ne obsojam.