Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

odvisnost od odnosov

Default avatar

3030sms

Kaj točno sploh je odvisnost od odnosa?
Bojim se, da sem ena takih. Že kot otrok sem bila stalno z eno prijateljico, ravno potem tako naprej v življenju, v srednji šoli, faksu...zmer sem našla osebo, s katero sva bili prilimani noč in dan. Dolker to ni prišlo na partnerje. Sedaj se čutim osamljeno-kljub možu. On pravi, da sva čist ok, da krasno sodelujeva. Jaz pa pogrešam bližino. Da mi kdaj pove, da me ima rad, da me kdaj tudi čez dan objame, ne samo ponoči... Saj je priden-poskrbi za otroke, gospodinjska opravila si deliva, ne popiva in se ne potepa naokoli. Če ga kaj prosim, vedno naredi. Ne zna pa z ženskami. Ko pomislim-prijateljice so vedno za porod kaj dobile. Ravno tako za kakšne obletnice itd. Njemu se to zdi brez veze. V končni fazi je res bolj važno, kakšen človek je, kot pa koliko da. Ampa v sebi sem tudi malo ženske in bi prijalo, da bi me kdaj presenetil s kakšnim nakitom, vabilom na večerjo....Ah, danes sem slabe volje!
Default avatar

eksplozija

še ena taka, odvisnica..
jz tud skoz z kakšno prijateljico, kasneje z partnerjem, nikoli nisem bila sama, prej našla drugega kot pustila prejšnjega. Zakaj? Ne vem.
Default avatar

jah no

Ne znate biti same s seboj, ker ste v biti nezadovoljne s sabo.
Nimate interesov, nič vas ne zanima, bogati in vam širi obzorja.
Potrebujete nekoga, na kogar se šlepate, da pozabite, da ste medle sence.
Default avatar

rdeca strela

Tudi moj moz je tak, lahko bi rekla neroden z zenskami. Visek njegove pozornosti je, da imam dovolj veliko zalogo krizank in ugank... Ampak mene to zdaj ne moti, sem na visku svoje zivljenjske energije, imam cel kup obveznosti, sluzba, najstniki, prijateljice... Znam sama s sabo, zadovoljna sem sama s sabo in se ne pocutim slabo, ce mi ne kupuje nakita ali ne cveka z mano o zenskarijah.
Ni bilo vedno tako, vcasih sem njegovo nezainteresiranost za "babji cvek" vzela zelo osebno in kot "nimas me rad". Ce je znanka dobila od moza nakit za rojstvo otroka, jaz pa ne, sem padla v depresijo. Znala sem dozivljeti prave travme, neverjetne bolecine zaradi bedarij.

Ne znam ti svetovati drugega, kakor da se obrnes vase in postavis svojo samopodobo na trdne temelje. Ni druge. Jaz sem vse to pri sebi speljala spontano, kar nekako se je zgodilo, vse se je postavilo na pravo mesto, vodilo me je pa nezadovoljstvo s stanjem kakrsno je bilo in zelja, da se to stanje neha. Sele, ko sem naredila prve korake, so mi prisle pod roke knjige in potem sem samo nadaljevala zaceto. Mogoce ti lahko zacnes s knjigami. Poskusi.
Default avatar

3030sms

Hvala, rdeča strela. Imaš čisto prav. Ampak trenutno se težko sprijaznim s situacijo in si pomagam drugače-z dvema majhnima otrokoma, službo v izmenah, brez babic in enim izredno zahtevnim otrokom, je precej težko. Upam, da se bo stanje kmalu izboljšalo!
LP
PS: tvoji posti so mi zelo všeč in koristni. Upam, da še dolgo ostaneš z nami! :)
Default avatar

rdeca strela

3030sms je napisal/a:
Hvala, rdeča strela. Imaš čisto prav. Ampak trenutno se težko sprijaznim s situacijo in si pomagam drugače-z dvema majhnima otrokoma, službo v izmenah, brez babic in enim izredno zahtevnim otrokom, je precej težko. Upam, da se bo stanje kmalu izboljšalo!
LP
PS: tvoji posti so mi zelo všeč in koristni. Upam, da še dolgo ostaneš z nami! :)
Hvala :)

Glej, ce ti zmores vse to, zakaj potem pomanjkanje samospostovanja? Pa saj si sposobna zenska! Aja, nisi zmogla se tisto in ono podelat, pa prej en dan si nekaj samo na pol... Ampak saj nisi stroj! Se racunalnik zasteka, pa naj bi bil popoln :) Ne imej slabo vest, ce ti kaj ne uspe, ker vsega nikoli ne bos zmogla. Vedno glej, kaj vse zmores in se dobro pocuti zaradi tega!

Od moza pa mogoce ne potrebujes daril in nakita, ampak kak frej vecer ali popoldne, da se sprostis mimo druzine. Ker potem se veliko raje vrnes v svoj dom in ga vidis veliko lepse :)
Default avatar

sonček od lunce

Ko pomislim-prijateljice so vedno za porod kaj dobile. Ravno tako za kakšne obletnice itd. Njemu se to zdi brez veze. V končni fazi je res bolj važno, kakšen človek je, kot pa koliko da. Ampa v sebi sem tudi malo ženske in bi prijalo, da bi me kdaj presenetil s kakšnim nakitom, vabilom na večerjo

pretehtaj, kaj je bolj pomembno: zgoraj napisano ali spodaj napisano !!

On pravi, da sva čist ok, da krasno sodelujeva. Jaz pa pogrešam bližino. Da mi kdaj pove, da me ima rad, da me kdaj tudi čez dan objame, ne samo ponoči... Saj je priden-poskrbi za otroke, gospodinjska opravila si deliva, ne popiva in se ne potepa naokoli. Če ga kaj prosim, vedno naredi.

Ali bi te ena diamantna ogrlica potolažila ?
Default avatar

odvisno

Darila, taka in drugačna marsikatero potolažijo.
Še več, zanje pogoltnejo vso partnerjevo sranje naokrog
Pa jih ni malo, glede na procent varanj.


Odvisno od prioritet, spoštovanja, ljubezni itn
Default avatar

mojca 76

;)
Tvoje želje niso odvisnost od odnosov ampak čisto realna pričakovanja vsake srečno poročene žene.

Tu ne mislim materialna darila, bolj je odnos tisti, ki naredi žensko srečno, izražanje sprejetosti, spoštovanja in ljubezni...

Osamljenost v duši pa ni odvisno od moževega obnašanja. To so globlje stvari, ki jih nosiš v sebi, projeciraš pa jih na možu...in iščeš vsemogoče vzroke in krivce za to. Malo se zazri vase in poišči odkod ta "praznina".

Kar se tiče sprememb predlagam, da daš pobudo ti. Organiziraj lep večer v dvoje. Mu bo všeč in bo naslednjič pa on na vrsti. Danes smo ženske enakopravne tudi na teh področjih;)) In prav je tako.

Glede na tvoj opis menim, da imaš prav fajn možeka. Lepo se imej.
cron