Prehrana in kulinarika

svinjski kare oz.kremenateljci

Default avatar
kako haj ga pripravim da bo mal drgače.pečen v pečici mi ni ok,oz. možu ni ok...je preveč izsušen.

kakšen fajn recept prosim

hvala
Default avatar
jaz naredim v omaki z kislo smetano ,zraven pa pečen krompir
Default avatar
Peci jih v ponvi, počasi (na začetku jih hitro zapeci z obeh strani, nato ogenj zmanjšaj in pokrij), z veeliko čebule, veliko česna, sol, začinka, na majhnem ognju, pokrite, občasno zalivaj z malo vodice ali jušno osnovo...peci res počasi 1uro in pol ali še malo več.
Pri nas so vedno mehki kot "putrček" in sočni za prste polizat!:-)
Moj mož pravi, da nihče ne kuha tako dobro kot jaz, in to mi govori že 25 let:-). Bo pa že držalo:-)

dober tek
Default avatar
En klinčev svinjski kotlet, kjer je 1/3 kosti, pajcaš več kot eno uro???

Kotlet je za na žar. Par minut ne eni strani (3, 4 min) nato obrneš.
Zraven pa surova čebula, ajvar, zenf.............sveža solata..........kruh!

Tebe pa mož hvali že 25 let ker točno ve, kje naj se baba zadržuje, da ima mir.
Default avatar
hhahahhahhahaa....1 uro ? kaj takega pa še ne ! ma kar prav ne vem nooo !
Default avatar
Se popolnoma strinjam z JAZ TAKO,vi ki si delate norce ste navadni butlni oziroma laiki v kuhanju oziroma pečenju in nimate pojma , zato pa je toliko raka, ker požrete vse ..
Default avatar
peča je napisal/a:
Tudi jaz se strinjam, točno tako je kotlete pripravljala moja mama, jaz tudi kuham na ta star dunajski način in nikoli ni še nikogar želodec bolel!!
Ve mladenke pa kar obračajte minuto na eni, minuto na drugi strani in pri 40ih boste imele ve, vaši možje in vaši sončki čir, če ne kaj večjega na želodcu!!!
Hrana mora biti pripravljna tako kot je prav in ne na "festfood" način, tako kot ste ve lenuhinje navajene!!!
Pojdite v ta vaš McDonalds in ne pišite bedarij tukaj gor!
Default avatar
ne vem noooo je napisal/a:


Ti si pa nevoščljiva, ker te noben moški ne bo niti gledal 25 let:-))), ker ne znaš kuhati!:-))
Hitra kuhinja = zanič kuhinja!
Default avatar
se popolnoma strinjam je napisal/a:
Haha, kakšen primitivizem. Če nekdo kuha drugače kot vi, je treba ljudi označiti za lenuhinje. Česa vse ne prebereš tukaj.
Sicer pa, kdo je govoril o minuti? In o tem, da jedo surovo? Sploh pa prvič slišim, da bi kdo od tega dobil čir hahaha. A zelenjavo potem tudi cmarite po več ur skupaj? Tiso je pa sploh zdravo ja. Kristus.
Default avatar
Da bolj ko termično obdeluješ hrano, manj imaš od nje?
Default avatar
ne vem noooo je napisal/a:
Ti se pa malo umiri, vsak lahko pove kar želi brez tvojih ozko usmerjenih idej, za katere že vemo iz vsakega piknika. Malo se vgrizni v jezik ko kaj komentiraš. Bumbar!!!!!!!!
Default avatar
tale se je umiril že 2 leti nazaj.............ti se umiri !
Default avatar
Pa saj je naravnost čudežno, da človeštvo sploh še obstaja, če ste se sposobni/e zarad svinjskih zrezkov tkole obkladat. Za kozlat... Dobro, da imamo forume, da lahko nekateri anonimno vsaj malo odprejo ventile.
@ ne vem noooo
Zakaj je treba tako goreče in grobo nekoga prepričevat, da nima prav. A se ne da enostavno napisat v stilu "Meni pa bolj paše tako in tako, zato ker..." In ti si prepričan-a, da je kotlet za na žar. Ne dopuščaš možnosti, da je možno oz. da nekomu morda paše kotlet tudi drugačnega pojest... Zato pa je na svetu tako kot je.
Default avatar
Sj niste resni :)
Default avatar
Pečenje-dušenje kotletov z prilivanjem goveje juhe se mi je odlično obneslo. Žena me je zelo pohvalila in tudi jaz nisem mogel skrivati navdušenja nad jedjo. Prihodnjič bom na podoben način pekel jagnjetino. Kaj mislite, bo v redu? Če ima kdo s tem že izkušnje naj o tem kaj malega zapiše.
LP rado
Default avatar
Ej, od kje vam pa ideja da svinjsko meso minuto minuto? A pol tud piščančka minuto minuto?
Drugači pa a še niste slišal za vakumsko kuhanje (pečenje), tam se lahko kotletek tudi 6,7,8,9 ur kuha pa nastane poezija okusov če dodaš še kakšno začimbico.

Če pa že minutko minutko je pa na svetu tud govedina, tam pa lahko kaksen rare, medium,,,, to pa je potem minutka in top in brez bolezni.. spet seveda če znaš z mesom.