Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

svinjski kare oz.kremenateljci

Default avatar

prašiček

kako haj ga pripravim da bo mal drgače.pečen v pečici mi ni ok,oz. možu ni ok...je preveč izsušen.

kakšen fajn recept prosim

hvala
Default avatar

Peti84

jaz naredim v omaki z kislo smetano ,zraven pa pečen krompir
Default avatar

jaz takkko

Peci jih v ponvi, počasi (na začetku jih hitro zapeci z obeh strani, nato ogenj zmanjšaj in pokrij), z veeliko čebule, veliko česna, sol, začinka, na majhnem ognju, pokrite, občasno zalivaj z malo vodice ali jušno osnovo...peci res počasi 1uro in pol ali še malo več.
Pri nas so vedno mehki kot "putrček" in sočni za prste polizat!:-)
Moj mož pravi, da nihče ne kuha tako dobro kot jaz, in to mi govori že 25 let:-). Bo pa že držalo:-)

dober tek
Default avatar

ne vem noooo

En klinčev svinjski kotlet, kjer je 1/3 kosti, pajcaš več kot eno uro???

Kotlet je za na žar. Par minut ne eni strani (3, 4 min) nato obrneš.
Zraven pa surova čebula, ajvar, zenf.............sveža solata..........kruh!

Tebe pa mož hvali že 25 let ker točno ve, kje naj se baba zadržuje, da ima mir.
Default avatar

hmmmm

hhahahhahhahaa....1 uro ? kaj takega pa še ne ! ma kar prav ne vem nooo !
Default avatar

peča

Se popolnoma strinjam z JAZ TAKO,vi ki si delate norce ste navadni butlni oziroma laiki v kuhanju oziroma pečenju in nimate pojma , zato pa je toliko raka, ker požrete vse ..
Default avatar

se popolnoma strinjam

peča je napisal/a:
Se popolnoma strinjam z JAZ TAKO,vi ki si delate norce ste navadni butlni oziroma laiki v kuhanju oziroma pečenju in nimate pojma , zato pa je toliko raka, ker požrete vse ..
Tudi jaz se strinjam, točno tako je kotlete pripravljala moja mama, jaz tudi kuham na ta star dunajski način in nikoli ni še nikogar želodec bolel!!
Ve mladenke pa kar obračajte minuto na eni, minuto na drugi strani in pri 40ih boste imele ve, vaši možje in vaši sončki čir, če ne kaj večjega na želodcu!!!
Hrana mora biti pripravljna tako kot je prav in ne na "festfood" način, tako kot ste ve lenuhinje navajene!!!
Pojdite v ta vaš McDonalds in ne pišite bedarij tukaj gor!
Default avatar

se popolnoma strinjam

ne vem noooo je napisal/a:
En klinčev svinjski kotlet, kjer je 1/3 kosti, pajcaš več kot eno uro???

Kotlet je za na žar. Par minut ne eni strani (3, 4 min) nato obrneš.
Zraven pa surova čebula, ajvar, zenf.............sveža solata..........kruh!

Tebe pa mož hvali že 25 let ker točno ve, kje naj se baba zadržuje, da ima mir.


Ti si pa nevoščljiva, ker te noben moški ne bo niti gledal 25 let:-))), ker ne znaš kuhati!:-))
Hitra kuhinja = zanič kuhinja!
Default avatar

prvič slišim

se popolnoma strinjam je napisal/a:
peča je napisal/a:
Se popolnoma strinjam z JAZ TAKO,vi ki si delate norce ste navadni butlni oziroma laiki v kuhanju oziroma pečenju in nimate pojma , zato pa je toliko raka, ker požrete vse ..
Tudi jaz se strinjam, točno tako je kotlete pripravljala moja mama, jaz tudi kuham na ta star dunajski način in nikoli ni še nikogar želodec bolel!!
Ve mladenke pa kar obračajte minuto na eni, minuto na drugi strani in pri 40ih boste imele ve, vaši možje in vaši sončki čir, če ne kaj večjega na želodcu!!!
Hrana mora biti pripravljna tako kot je prav in ne na "festfood" način, tako kot ste ve lenuhinje navajene!!!
Pojdite v ta vaš McDonalds in ne pišite bedarij tukaj gor!
Haha, kakšen primitivizem. Če nekdo kuha drugače kot vi, je treba ljudi označiti za lenuhinje. Česa vse ne prebereš tukaj.
Sicer pa, kdo je govoril o minuti? In o tem, da jedo surovo? Sploh pa prvič slišim, da bi kdo od tega dobil čir hahaha. A zelenjavo potem tudi cmarite po več ur skupaj? Tiso je pa sploh zdravo ja. Kristus.
Default avatar

še niste slišale?

Da bolj ko termično obdeluješ hrano, manj imaš od nje?
Default avatar

MPI

ne vem noooo je napisal/a:
En klinčev svinjski kotlet, kjer je 1/3 kosti, pajcaš več kot eno uro???

Kotlet je za na žar. Par minut ne eni strani (3, 4 min) nato obrneš.
Zraven pa surova čebula, ajvar, zenf.............sveža solata..........kruh!

Tebe pa mož hvali že 25 let ker točno ve, kje naj se baba zadržuje, da ima mir.
Ti se pa malo umiri, vsak lahko pove kar želi brez tvojih ozko usmerjenih idej, za katere že vemo iz vsakega piknika. Malo se vgrizni v jezik ko kaj komentiraš. Bumbar!!!!!!!!
Default avatar

nevemnoooooo

tale se je umiril že 2 leti nazaj.............ti se umiri !
Default avatar

seba81

Pa saj je naravnost čudežno, da človeštvo sploh še obstaja, če ste se sposobni/e zarad svinjskih zrezkov tkole obkladat. Za kozlat... Dobro, da imamo forume, da lahko nekateri anonimno vsaj malo odprejo ventile.
@ ne vem noooo
Zakaj je treba tako goreče in grobo nekoga prepričevat, da nima prav. A se ne da enostavno napisat v stilu "Meni pa bolj paše tako in tako, zato ker..." In ti si prepričan-a, da je kotlet za na žar. Ne dopuščaš možnosti, da je možno oz. da nekomu morda paše kotlet tudi drugačnega pojest... Zato pa je na svetu tako kot je.
Default avatar

o198999

Sj niste resni :)
Default avatar

radivoj

Pečenje-dušenje kotletov z prilivanjem goveje juhe se mi je odlično obneslo. Žena me je zelo pohvalila in tudi jaz nisem mogel skrivati navdušenja nad jedjo. Prihodnjič bom na podoben način pekel jagnjetino. Kaj mislite, bo v redu? Če ima kdo s tem že izkušnje naj o tem kaj malega zapiše.
LP rado
Default avatar

kje pa

Ej, od kje vam pa ideja da svinjsko meso minuto minuto? A pol tud piščančka minuto minuto?
Drugači pa a še niste slišal za vakumsko kuhanje (pečenje), tam se lahko kotletek tudi 6,7,8,9 ur kuha pa nastane poezija okusov če dodaš še kakšno začimbico.

Če pa že minutko minutko je pa na svetu tud govedina, tam pa lahko kaksen rare, medium,,,, to pa je potem minutka in top in brez bolezni.. spet seveda če znaš z mesom.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood