Forum.Over.Net

Starševski čvek

nepremičninski agent

Default avatar

kaj potrebujem

Že nekaj časa me zanima ta posel, sicer sem čisto iz kontra poklica. Zanima me katero šolo rabim da postanem nepremičninski agent in ali moram opravljati še dodatna izobraževanja?
Default avatar

Ku Kuc

brez delovnih izkušen je bilo včasih VII stopnja in izpit za nepremičninskega agenta...
Default avatar

sem

Potrebna je najmanj VI. stopnja izobrazbe , ni važno katere smeri, je pa koristno če si iz ekonomskih ali pravniških voda.
Potem moraš opraviti izpit za pridobitev licence in vpis v register.CPU ali druge podobne ustanove prirejajo izobraževanja oz. predavanja na podlagi katerih tudi narediš ta izpit.Izpit obsega pismeni in ustni del, pa ni tako zelo težko, je pa potrebno preštudirati kar obsežno materijo.

Lp
Default avatar

Klea

Ministrstvo za okolje in prostor izda posamezniku na njegovo zahtevo licenco za opravljanje poslov posredovanja v prometu z nepremičninami in ga vpiše v imenik nepremičninskih posrednikov, če ima najmanj višjo strokovno izobrazbo, opravljen strokovni izpit v skladu z zakonom o nepremičninskem posredovanji in če ni bil pravnomočno nepogojno obsojen za kaznivo dejanje zoper premoženje oziroma gospodarstvo na kazen zapora več kot tri mesece, ki še ni izbrisana. Ni pomembno torej, če je posameznik že zaposlen. Izpolnjevati mora vse navedene pogoje.