Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

blagovne znamke no name-xy...

Default avatar
Sama brez zadržkov za sebe in svojo družino kupujem izdelke no name,oz.izdelke,ki nosijo oznako trgovca,pri katerem so kupljeni.
Običajno vzamem Sparov gosti sok,čajno pecivo,suhe salame,piškote,bombone,enako v Tušu in merkatorju...
Zapletlo se je,ko sem med prazniki s takšnimi xy izdelki obdarila nečakinjo...
Hlače in majčka iz 100%bombaža,vendar nobene firme,sladkarije Sparove...Mamici pa se je strgalo! Po plohi žaljivk sem se poslovila in stvari odnesla domov,ter jih podarila sosedovi punčki. Biliso navdušeni...
Nimam občutka krivde,ker pogledam,kajkupim in po moje niso vsi cenejši artikli zanič in škart roba...
Kako pa pri vas?
Default avatar
Ti to resno s ploho žaljivk?

Je to tvoja sestra ali od moža? Očitno enih vrednot pri njej niso jemali.
Default avatar
Jezna mamica je partnerka moževega brata...
Default avatar
Kar zadeva oblacila, ce le nima cez prsa z velikimi napisano "Spar", me ne moti. No, tudi ce bi bilo napisano "Armani", bi mene to motilo.
Sladkarije "Spar" in S-budget so pa res bljak. Mislim, ajde, ce ni nic drugega, za zivljenje resit, bi se slo, ampak tako pa ne. Edino Jaffa keksi so dobri od vseh sldakarij, pa se teh jaz ne bi podarila, ampak bi kupila originale od Crvenke.
Default avatar
Mi hvaležno sprejemamo vsa darila, tudi no name ali cenena. Vsak pač daruje po svojih zmožnostih.
Default avatar
Jaz sicer ne bi podarjala stvari cenenih znamk, ampak če pa meni to kdo prinese, nikoli ne rečem in niti ne nakažem, da gre pač za poceni stvar. Včasih te stvari dam na kakšen RK ali pa v vrečko in nastavim v garažo, kjer opazi tašča in potem priliznjeno vpraša, a to pa ne boste pojedli in ji rečem, da imamo vsega preveč, da lahko brez problema vzame in ona je na srečo tako sladkosneda, da potem res večino stvari poje.
Default avatar
Na splošno pri meni velja tako: da raje vidim, da se otrokom ne prinese NIČ za oblečt, to raje sama izberem, kaj želim in kaj sploh potrebujejo.
Jaz oblačil NIKOLI ne kupujem, pa ne zato, ker me je ''strah'' da mamicam ne bi bila všeč, ampak ker enostavno ne veš, KAJ trenutno otrok potrebuje,

jaz osebno raje prinesem kakšno 'pametno' igračo,..najraje knjigico, puzzle,..kaj za risat,.. to mislim da pride bolj prav in tukaj mislim, da človek kr ne more zgrešit.

Tudi sama osebno S-budget sladkarij ne bi bila preveč vesela.

Mislim, da bi ti za ta denar, ki si ga porabila za ta nakup že lahko kupila recimo eno knjigico za npr. 10 eur in jo lepo zavila...

Če ti in tvoji nosite takšna oblačila, res še ne pomeni, da jih tudi oni...
Default avatar
Po moje gre za provokacijo, ker če ženska ni ravno ubrisana, dvomim, da bi kogarkoli, ki prinese darilo, odpravila s ploho žaljivk. Če pa je taka oseba, kar si verjetno vedela že prej, pa tja niti hodila ne bi. Daj no!

Tudi če ni zadovoljen z darilom, normalen človek ne žali darovalca, no. :)) Vzameš in potem zabrišeš stran ali daš na rdeči križ, če je darilo res tako brez veze.

Meni bi se recimo zdelo za malo tole iz S budgeta, kar si kupila za darilo, če bi imela dosti keša, za druge bi se z darili preseravala in kupovala prestižne znamke, za nas pa naj bi bil dober tudi S budget. Edino v tem primeru. Če že vprašaš, če jaz ne bi imela denarja, bi raje kupila eno gorenjkino čokolado kot goro cenenih sladkarij. Ne, menim, da razen res v skrajnem primeru, ko človek dejansko nima niti za v lonec, pride v poštev ena tuševa čokoladka. Nikakor pa ne en kup zadev, pa vse S budget. Nikakor nisem udarjena na znamke, niti sama jih ne kupujem, ampak za darilo pa Tuš ali Spar pač ni.
Default avatar
Razumem stališče do izdelkov katerih kvaliteta je na psu...Vendar nisem podarjala nečesa,kar bi bilo slabo,le priznanih blagovnih znamk nisem vzela...In med igračami je bil tudi kuža,ki govori,cena krepko čez 30€. Ni stvar v ceni,lahko si privoščimo stvari višjega cenovnega razreda,tudi oblačila...veliko jih skreiram sama,v tem sem doma:)
Moja poanta je bila na obdarovanju,s kvalitetnimi stvarmi,čeprav no name...
Ah,ni pomembno,zdaj je že mimo...vendar je moje osebno mnenje,da nima smisla za določeno stvar plačati 3x več,ker nosi znano ime,če taisto kvaliteto lahko kupim bistveno ceneje...
Default avatar
Saj ne morem verejti. Kako se vse delate fine! Nobene ni, ki bi kupovala tuševe ali sparove sladkarije. Torej, po vašem jih nihče ne kupuje! Ja, za katerega vraga jih potem izdelujejo???
Ah joj joj....
Default avatar
Ma daj si predstavljaj, da tebi kdo prinese darilo: Sbudgetov parfum, na katerem piše PARFUM, S-BUDGET; Jaz bi mislila da me zajebava, kaj pa ti?:)

Kot je že ena zapisala, raje eno dobro čokolado kot en kup pofla.
Default avatar
Vsak prinese kar pač prinese. Sploh ni dolžnost nikogar, da sploh kaj prinese. In jaz ne bi mislila ničesar. Sem vesela vsake pozornosti. Pa to ne pomeni, da sem socialni problem, ki si ne more ničesar privoščit.
Ampak ene ste pač fine, no, vsaj na papirju....
Default avatar
oh finese.Važn da se vidi napis dobre firme,doma se pa s prašiči za krompir tepete.
Filanje ega je tole s firmami.
Default avatar
wenga je napisal/a:
Kaj ste se zapičile v S-budget?:)Saj ga nisem niti z eno besedo omenila,sem pa omenila Sparove izdelke...
kot sem že rekla,jesedaj že mimo,me pa še vedno zanimajo vaša mnenja!
Default avatar
metulka je napisal/a:
To tudi mene zanima. Si sploh ne predstavljam.
Hočeš reči, ti si ji dala darilo, ona pa:
"Kakšni kreteni, ker kupujete xy stvari!"
Malo tećko to verjamem.
Default avatar
rdeca strela je napisal/a:
Masleni piškoti s čokolado (mlečno ali temno) so od Spara odlični!
Default avatar
Kako že pravijo? Podarjenemu konju se ne gleda v zobe.
Default avatar
255nepr je napisal/a:
Zakaj težko verjameš? GLej, tu je cel kup takšnih, ki se zgražajo nad temi izdelki in mislim, da ne manjka dosti, da bi jih tudi sami darovalcu zabrisali v glavo :-)
Default avatar
255nepr je napisal/a:
Skoraj natančno tako,dodaj še:Bi rajši kaj vrednega prinesla,saj si lahko privoščiš!
Zdi se mi,da sem bila dovolj natančna....
Default avatar
- je napisal/a:
V redu, pa ni S-budget. Ampak zakaj si pa otroku za darilo kupila cel žakelj stvari? A so revni? Omenjaš majico in hlače, kup sladkarij, igračo za 30€..... A ti to resno? Enemu otroku za darilo???? In potem so te še nagnali s ploho žaljivk? A ti malo nakladaš?

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek