Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

protivlomna vrata VAL

Default avatar

vaše izkušnje

Ima kdo od vas vrata VAL.?
Ste zadovoljni z njimi?
So res tudi protihrupna?

Je oddtehtal vaš denar vaša pričakovanja?

HVALA!
Default avatar

Rok-1

Imamo že dolgo. Mislim da ene 15 let... tako da težko ocenjujem koliko manj hrupa je - ker se ne spomnim več, kako je bilo prej.

Zaenkrat je vse OK.
Default avatar

vrrata

Kupili pred nekaj meseci in smo zelo zadovoljni. Sicer mislim da imaš varianto, ki je dražja za cca. 200 € in ki so protipožarna ter še bolj zadržijo zvok, ampak je ta osnovni model nam čisto ok.
gledali smo tudi pri vovko in še pri enem ponudniku, katerega imena se zdaj ne spomnim. vovko je sicer bil 150 € dražji, tisti drugi pa enako kot val. po moje so ta vrata vsa podobna, tako da z nobenimi ne moreš zgrešit.
Default avatar

Mojca99

Mi imamo že približno 10 let vrata VAL in smo zelo zadovoljni, pa tudi nekaj drugih sosedov v bloku je zadovoljnih s temi vrati. Naša vrata so še danes kot nova, pa še zdaj se spomnim, kako dober vtis so naredili na nas v VALu s svojim pristopom do stranke.

Od takrat ko smo nabavili vrata, imamo mir v stanovanju, prej pa nas je vedno motil hrup iz stopnišča, ki se ga zdaj sploh ne sliši več. Pa ko gre mož na poslovno potovanje, precej bolj mirno spim z otroki kot prej, saj se počutimo res varno.