Forum.Over.Net

Starševski čvek

Knjiga PSI - a kdo pozna?

Default avatar

Frigita

Sem zdajle zvečer naletela nanjo v Bukli in sem pogooglala in čitala pol ure pa mi je vzbudila zanimanje ... pozna kdo?

77 evrov za nekaj, kar je lahko maček v žaklju pač ni malo in me zanimajo vaša mnenja. Hvala!
Default avatar

raz baz

slišala reklamo na radiu in me je knjiga že s tem odbila. dobre knjige pač ni treba oglaševati. vsaj ne na tak način.

sicer pa je ne poznam.
Default avatar

[email protected]@

Frigita je napisal/a:
Skrivnost življenja je naslov knjige,avtor ima psevdonim Eros,predstavljena je bila v Cankarjevem domu ima 777strani,izdali so 7777 knjig,stane 77 eur,vse je neki na sedem...Kupi si jo za pod smrekco,bo za vedno samo tvoja. ;)
Default avatar

777

Ta knjiga mi je spremenila življenje!
Default avatar

[email protected]@

777 je napisal/a:
V kakšnem smislu oz. v katero smer?
Default avatar

777

[email protected]@ je napisal/a:
V pekel!

Prodam ti jo za 7 eur 77 centov.
Default avatar

[email protected]@

777 je napisal/a:
He,he,nea rabiš,sem jo že prelistala.Prodaj jo avtorici teme,po moje bo vesela. ;)
Default avatar

Dami23

a bi lahko kdo napisal karkoli od te knjige, ravno kupila si je ne bom (77€ se mi zdi malo preveč za eno stvar k mi bo lahko šla na živce s kkšnim pametovanjem kar se hitro zgodi) ampak vsa ta skrivnostnost okoli te knjige, pa dejstvo da je v knjižnici ne moreš dobit ker:1. Knjige zaradi posebne vsebine ni možno vrniti. in 2. Knjigo lahko kupijo samo fizične osebe, saj vsaka knjiga vsebuje unikatno kodo, ki je namenjena samo 1 osebi. (Emka) mi je pač vse mal čudno.. pa firbc me daje:D zato, če bi lahko samo napisal tisti ki jo poznate kaj je fora pa kaj vm je blo tko dobr oz. tko zanč:)
Default avatar

barbara s.

Jaz poznam to knjigo!!!
Strinjam se z vsem, kar ste napisali ampak samo do trenutka, ko sem jo prvič prebrala (zdaj jo berem drugič). Zelo veliko knjig sem že prebrala in težko me je navdušiti, ta knjiga pa me je obsedla. Ko začneš skoraj odložiš, ker se zdi preveč preprosta, ali pa sem preveč pričakovala zaradi vse te silne reklame okoli nje. Potem pa ugotoviš, da je knjiga genialna. In kar je najhuje, ko že ugotoviš, da je genialna, ugotoviš, da je prvič sploh nisi razumel in bereš drugič ... no tako sem prišla do obsedenosti s to knjigo. Zelo si želim spoznati avtorja te knjige, če kdo ve kaj o njem naj napiše!
Default avatar

BraneBane

Knjiga je res hudo dobra. To vidiš že po tem, da po njej tako pljuvajo tisti, ki je ne poznajo. Sposodi si jo od koga, pa boš najboljše presodila. Jaz sem si jo najprej tudi, potem sem jo kupil ravno zaradi osebne kode in dostopa do poglobljenih razlag v teorijo. Če bi za katero slovensko knjigo napovedal, da bo kdaj svetovni hit, bi bila to zagotovo Psi.
Default avatar

barbara s.

Dami 23,
Psi se bere kot kak roman, le da med branjem odkrivaš povsem novo razlago kako se kreirajo naše misli, način razmišljanja in predstave o sebi in drugih. Podobnega razmišljanja nisem še nikjer srečala in kljub temu, da je teorija v jedru preprosta, je res neverjetno kaj vse si z njo razložiš in razumeš. Mene je najbolj prevzelo tisto zakaj se nekdo zaljubi vate ali pa se ti v nekoga. Do zdaj sem prebrala že desetine raznih teorij, pa nikjer nobene oprijemljive razlage. Kaj mi pomaga, če je to stvar kemije, feromonov, vibracij, frekvenc ali česa drugega, če mi to nič ne pove o tem zakaj do tega sploh pride in kako. V tej knjigi pa je to res dobro in drugače predstavljeno in ko malo razmisliš ugotoviš, da vse skupaj res pije vodo in potem začneš Psi dobesedno raziskovati. Jaz sem knjigo dobila za darilo od še ene takšne obsedenke s to knjigo, ker sem ji govorila, da je naivna. Zdaj pa imam. Spremenila mi je življenje in podobno se menda dogaja vsem.
Default avatar

Bim Bam

Živjo!
Ne poznam te knjige.
Default avatar

Bim Bam

Čeprav ni primerno tej temi pa ti bom vseeno svetovala knjigo Pasja inteligenca, ki ji je napisal pasji psiholog Stanley Coren. Je zelo dobra knjiga. Uživajte!!!
Default avatar

barbara s.

Joj Bim Bam, kje imaš ti inteligenco?:-)) Psi ni knjiga o psih ampak o medčloveških odnosih, kaj naj berem o psih, če pa nimam psa, ampak mačko. Preberi si na www.psi.si, tam ti piše nekaj o tej knjigi za kaj se gre.
Default avatar

Bim Bam

Pa saj pravim, da te knjige ne poznam!
Default avatar

barbara s.

Se opravičujem, nisem videla, da sta oba komentarja tvoja!
Default avatar

Bim Bam

Drugače pa tudi knjiga " Pasja inteligenca " ne govori samo o psih. Sicer so omenjene nekatere pasme, pa vendar bistvo knjige ni to ( da bi nam knjiga predstavila določeno pasmo ). Razložiti nam le želi, kako mi ljudje in psi dojemamo določene stvari, kako razmišljamo, kakšna čustva gojimo. Za namen razširiti si obrzorje o samih pasmah, pa so temu primerne druge knjige, saj v tej ne bi našli primernih podatkov. Kajti knjiga Pasja inteligenca je bolj globje narave. Predstavi nam nekaj, v kar nihče ne verjame - da psi razmišljajo prav tako kot mi.
Default avatar

barbara s.

Knjiga Psi (no menda je prav napisano [psi]) je nekaj čisto novega na področju vpogleda v naše možgane in skozi to v odnose, ljubezen, zaljubljenost in življenje. knjiga je strahovito obsežna, ampak vse prej kot dolgočasna. ko enkrat začneš se ne moreš več ustavit, dokler ne prideš do konca, ko pa si tam, nimaš dovolj in veš, da je v knjigi še toliko tega, kar si spregledal, da greš še enkrat brat. vsi ki jih poznam so šli ponovno brat, kar je za tako debelo knjigo res fenomen. mislim, da je avtorju res uspela prava mešanica med preprostostjo, inteligenco, zabavnostjo, zanimivostjo, humorjem, čustvenostjo, nežnostjo in odločnostjo. V knjigi je skoraj neskončno življenjskih primerov ob katerih se zamisliš, razjočeš ali pa nasmejiš, ampak so res taki, da ti dajo za mislit. ni pa to vse, ta knjiga te ne samo duhovno obogati ampak dobesedno spremeni. Upam, da bo na spletni strani kmalu kaka klepetalnica, kjer bi se lahko pogovarjali o knjigi, ker jo res vsak drugače spozna in je zelo zanimivo koliko različnih stvari različni ljudje najdejo v njej.
Default avatar

Pikapolonicanalistu

Ker ste s to knjigo nekateri "obsedeni" čutim moralno obvezo, da vas rešim tega trpljenja. Kot prvo, zdrav človek ne more biti obseden, saj je v svojem bistvu zadovoljen sam s sabo. Kot drugo in to leti predvsem na uporabnico barbaro s., če si zdrav nisi obseden s knjigo kot je psi, saj je ta šolski primerek laične psihologije. Avtor je navaden manipulator, saj s to umetno skrivnostnostjo vzbuja radovednost ljudi, ki se pustite zmanipulirat s hiperoglaševanjem. In še nekaj o avtroju, le-ta je namreč z oglaševalskih voda, glej ga zlomka. Kvazi psiholog se je odločil, da bo svoje manipluativne zmožnosti postavil pod preizkušnjo tudi s pisanjem in se samo oglaševanjem. Prav nič ni unikatnega na tej knjigi, ker pa se je na da "z lahkoto" pridobiti, ljudje čutite, da bi za njo bilo vredno stati 4 ure v vrsti, kot v času komunizma za 1kg moke. Življenje si lahko spremeniš samo sam, knjiga ti ga ne more!! Še posebej, če jo napiše neki samooklicani psiholog, avtor, poznavalec življenja...ki izrablja zmedenost ljudi, da jih zmanipulira. Totalna amoralnost! Pa še nekaj o tem skrivnostnem avtorju - anonimen je tisti, ki nekaj skriva. Pod psevdonimom se kvečjemu skrivajo revolucionarne ideje v času diktature, totalitarizma. Verjetno ve, zakaj se skriva.

Prijetno branje
Default avatar

Kikki

Se strinjam s teboj, Pikapolonicanalistu. Sicer pa menim, da nihče ni dobesedno mislil, da je "obseden" s to knjigo. Bodi realna. Ta knjiga PSI, jim je pač všeč. Morda je pa tebi kakšna druga, za katero bi lahko pogovorno dejala, da si "obsedena" z njo.

Lepo se imejte, Kikki